Αυτό είναι αλήθεια ότι ακόμη και ο έμπειρος μπορεί να την πατήσει . Εγώ π.χ. έφαγα 1 φορά σφαλιάρα από ρεύμα .. τέτοιο ρεύμα που μούδιασε το χέρι μου για 2 μέρες μέχρι και το πηγούνι (στόμα) μου σαν να είχα πάει για βγάλσιμο δοντιού σε οδοντίατρο !Δυστυχώς ακόμα και έμπειροι τεχνίτες έχουν ατυχήματα με το ρεύμα. Γιαυτό θέλει πολύ προσοχή ακόμα και με τον ουδέτερο που θεωρείται ότι δεν έχει ρεύμα.
Και ο "εχθρός" ήταν σε ένα πλυντήριο (ανάμεσα στα πολλά που έβλεπα τότε αλλά και λόγω βιασύνης να προλάβω τις άλλες δουλειές)
Ακούμπησα από λάθος και εν γνώση μου την είσοδο (εισαγωγή) του ρεύματος κλέμες (που ως συνήθως τις έχουν γυμνές και εκτεθειμένες) με τον αγκώνα μου ... εξετάζοντας ένα λάστιχο του πιεσσοστάτη που το είχαν φάει τα ποντίκια.
Ναι μεν "κλειστό" στην λειτουργία του το πλυντήριο ... αλλά λόγω βιασύνης δεν ήθελα να βγάζω βάζω την μπρίζα εκτός ρεύματος .
Από τότε ΚΑΝΟΝΑΣ ότι ακόμη και σε μια συσκευή και να θέλεις να κάνεις εργασίες που δεν έχουν να κάνουν με ηλεκτρικά μέρη . (όπως περίπτωση με ένα "αθώο " σωληνάκι" πιεσσοστάτη. ή οτιδήποτε άλλο . Πάντα εκτός ρεύματος από μπρίζα