Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 40

Hybrid View

Προηγούμενο μήνυμα Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Επόμενο Μήνυμα

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Έβρος

Προεπιλογή

Το πήρα απόφαση θα αλλάξω τον θερμοστάτη. Κατά 99% κάηκε
    101% γράψε καλύτερα . με βάση τα δεδομένα μέχρι στιγμής 1) Σταματάει μόλις γυρίζεις το κουμπί στο (0) ... 2) ότι ανέφερες καλή ψύξη συντήρησης 0 βαθμούς.

Πως θα βγεί η οροφή για να περάσει το σύρμα του θερμοστάτη??Πρέπει να ξηλώσω την επένδυση της πλάτης του ψυγείου?? Μήπως έχουν κολλήσει την οροφή με τα πλαινά με κόλλα(ή σιλικόνη) πέρα από τις βίδες??
    Μια φορά που άλλαξα θερμοστάτη σε περίπου ίδιο ψυγείο ... αναγκάστηκα να ξεβιδώσω από πίσω ψηλά στο πάνω μέρος (ταβάνι) έχει 2 βίδες που στηρίζουν συνήθως μια "περσίδα" πλαστικό πλαίσιο ... αν ξεβιδώσεις και βγάλεις το πλαίσιο . μετά βγαίνει συρταρωτά το καπάκι του ταβανιού .
    Μόλις βγει αυτό . έχεις ένα πανόραμα με καλώδια πλακέτα και 2 θερμοστάτες.
    Εσύ θα δεις ποιος είναι ο θερμοστάτης συντηρήσεως (το κουμπί που ρυθμίζεις τους βαθμούς της συντήρησης) . Ο αισθητήρας (σύρμα) που έχει αυτός ο θερμοστάτης θα τον ακολουθήσεις να δεις από που περνάει και που καταλήγει . Επομένως παρομοίως θα περάσεις τον καινούριο θερμοστάτη. ( Να προσέξεις να μην μπερδέψεις καλώδια ) και 2ον να μην τσακίσεις υπερβολικά το σύρμα του αισθητήρα και σπάσει σε όλη την διαδικασία . Εννοείται πάντα με κλειστό το ρεύμα

Μέλος
    Όνομα
    Ηλίας
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Κυριακίδης Εμφάνιση μηνυμάτων
    101% γράψε καλύτερα . με βάση τα δεδομένα μέχρι στιγμής 1) Σταματάει μόλις γυρίζεις το κουμπί στο (0) ... 2) ότι ανέφερες καλή ψύξη συντήρησης 0 βαθμούς.

Μια φορά που άλλαξα θερμοστάτη σε περίπου ίδιο ψυγείο ... αναγκάστηκα να ξεβιδώσω από πίσω ψηλά στο πάνω μέρος (ταβάνι) έχει 2 βίδες που στηρίζουν συνήθως μια "περσίδα" πλαστικό πλαίσιο ... αν ξεβιδώσεις και βγάλεις το πλαίσιο . μετά βγαίνει συρταρωτά το καπάκι του ταβανιού .
    Μόλις βγει αυτό . έχεις ένα πανόραμα με καλώδια πλακέτα και 2 θερμοστάτες.
    Εσύ θα δεις ποιος είναι ο θερμοστάτης συντηρήσεως (το κουμπί που ρυθμίζεις τους βαθμούς της συντήρησης) . Ο αισθητήρας (σύρμα) που έχει αυτός ο θερμοστάτης θα τον ακολουθήσεις να δεις από που περνάει και που καταλήγει . Επομένως παρομοίως θα περάσεις τον καινούριο θερμοστάτη. ( Να προσέξεις να μην μπερδέψεις καλώδια ) και 2ον να μην τσακίσεις υπερβολικά το σύρμα του αισθητήρα και σπάσει σε όλη την διαδικασία . Εννοείται πάντα με κλειστό το ρεύμα
    Σε ευχαριστώ για τις επισημάνσεις. Το ξέρω ότι πάντα κάνουμε τέτοιες δουλειές με κλειστό ρεύμα μιας και είμαι μηχανικός και στο μάθημα της ηλεκτροτεχνίας μας το έλεγαν πολλές φορές και με μεγάλα γράμματα.

Δυστυχώς ακόμα και έμπειροι τεχνίτες έχουν ατυχήματα με το ρεύμα. Γιαυτό θέλει πολύ προσοχή ακόμα και με τον ουδέτερο που θεωρείται ότι δεν έχει ρεύμα.

Υ.Γ Για να σου πω μια ιστορία ηλεκτρολογικής τρέλας κάποτε στο σχολείο που δούλευε ο πατέρας μου έγινε βραχυκύκλωμα και κάηκε ο μετασχηματιστής υποβιβασμού της κεντρικής κολώνας της ΔΕΗ. Όταν επισκευάσαν τον μετασχηματιστή και έδωσαν ρεύμα διαπίστωσαν ότι ότι στον κεντρικό πίνακα του σχολείου το καλώδιο της φάσης είχε λιώσει και είχε ακουμπήσει με τον ουδέτερο με αποτέλεσμα ο ουδέτερος να έχει ρεύμα....

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Έβρος

Προεπιλογή

Δυστυχώς ακόμα και έμπειροι τεχνίτες έχουν ατυχήματα με το ρεύμα. Γιαυτό θέλει πολύ προσοχή ακόμα και με τον ουδέτερο που θεωρείται ότι δεν έχει ρεύμα.
    Αυτό είναι αλήθεια ότι ακόμη και ο έμπειρος μπορεί να την πατήσει . Εγώ π.χ. έφαγα 1 φορά σφαλιάρα από ρεύμα .. τέτοιο ρεύμα που μούδιασε το χέρι μου για 2 μέρες μέχρι και το πηγούνι (στόμα) μου σαν να είχα πάει για βγάλσιμο δοντιού σε οδοντίατρο !
    Και ο "εχθρός" ήταν σε ένα πλυντήριο (ανάμεσα στα πολλά που έβλεπα τότε αλλά και λόγω βιασύνης να προλάβω τις άλλες δουλειές)
    Ακούμπησα από λάθος και εν γνώση μου την είσοδο (εισαγωγή) του ρεύματος κλέμες (που ως συνήθως τις έχουν γυμνές και εκτεθειμένες) με τον αγκώνα μου ... εξετάζοντας ένα λάστιχο του πιεσσοστάτη που το είχαν φάει τα ποντίκια.

Ναι μεν "κλειστό" στην λειτουργία του το πλυντήριο ... αλλά λόγω βιασύνης δεν ήθελα να βγάζω βάζω την μπρίζα εκτός ρεύματος .
    Από τότε ΚΑΝΟΝΑΣ ότι ακόμη και σε μια συσκευή και να θέλεις να κάνεις εργασίες που δεν έχουν να κάνουν με ηλεκτρικά μέρη . (όπως περίπτωση με ένα "αθώο " σωληνάκι" πιεσσοστάτη. ή οτιδήποτε άλλο . Πάντα εκτός ρεύματος από μπρίζα

Μέλος
    Όνομα
    Ηλίας
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη

Προεπιλογή

Μια τελευταία ερωτησούλα πριν κάνω την "εγχείρηση" στον ασθενή. Στο μαγαζί που πήγα και πήρα τον θέρμοστάτη μου είπε ο μάστορας ότι μάλλον δεν θα χρειαστεί να βγάλω την οροφή γιατί μπορώ να σμπρώξω απλώς το σύρμα μέσα από την τρύπα και θα πάει αυτή όπου είναι να πάει στα "τυφλά".

Ισχύει κάτι τέτοιο ή θα πάει πουθενά αλλού και θα μετράει ότι να ναι??Θέλω να πω μήπως έχουν κανένα σωλήνα που κατευθύνει το σύρμα οπότε δεν χρειάζετε να τα ξεβιδώσω όλα??

Το avatar του χρήστη DIATHERM
    Μέλος
    Όνομα
    ΑΝΔΡΕΑΣ
    Περιοχή
    ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Προεπιλογή

μερικοι καταψυκτες εχουν κυαθιο και το συρμα του θερμοστατη περπαταει μεσα σε αυτο και μετα φτανει σε ενα σημειο που δεν παει αλλο μολις φτασει εκει το καταλαβαινεις βασικα και εισαι ενταξει...
    τωρα εαν εχει κατι τετοιο το ψυγειο σου μονο εαν το ανοιξεις θα το δεις μπορει ναι μπορει και οχι.....

Μέλος
    Όνομα
    Μανος
    Περιοχή
    Ηρακλειο Κρητης

Προεπιλογή

Σωστα σου το ειπαν απο το καταστημα.

Μέλος
    Όνομα
    Ηλίας
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από konman Εμφάνιση μηνυμάτων
    Σωστα σου το ειπαν απο το καταστημα.
    Λες να έχει το ψυγείο μου θήκη?? Πρόκειται για bosch duotronic.

Παρόμοια Θέματα

1. [Bosch] Ψυγείο Bosch Duo System
    από luna στο forum Ψυγείο
    Απαντήσεις: 11
    Τελευταίο Μήνυμα: 30-01-13, 14:26
  2. [Bosch] Πρόβλημα με BOSCH Maxx WFL 1620
    από vadaris στο forum Πλυντήριο
    Απαντήσεις: 16
    Τελευταίο Μήνυμα: 06-12-12, 16:53
  3. [Bosch] Ψυγείο Bosch no-frost πιάνει πάγο και βγάζει νερά
    από konstantinoss στο forum Ψυγείο
    Απαντήσεις: 13