Γεια σας,
στο εξοχικό σπίτι της οικογένειας έχουμε ένα πλυντήριο πιάτων Ζανούσι, είναι σχετικά καινούργιο 4-5 χρόνων.
Φέτος που πήγαμε διακοπές δεν ξεκινούσε καθόλου.
Με την πρώτη ματιά το πλυντήριο φαινόταν να παίρνει ρεύμα και να ανάβουν τα λαμπάκια του, όταν πατάω τα κουμπιά μπορώ να επιλέξω πρόγραμμα, να αλλάξω τις ρυθμίσεις κλπ. αλλά δεν ξεκινάει ποτέ.
Οπότε το ανοίξαμε, βγάλαμε την πλακέτα και κάναμε κάποια τεστ (μέχρι εκεί που ξέραμε ).
- Φωτογραφία του πλυντηρίου
- Εγώ πιστεύω ότι το θέμα είναι μηχανικό/ηλεκτρικό και ο μπαμπάς μου ηλεκτρονικό. Οπότε κάναμε δύο διαφορετικούς ελέγχους.
- εκ πρώτης όψεως όλα φαίνονται μία χαρά, δεν φαίνεται τίποτα καμένο.
- εφόσον αντιδρά στο πάτημα των κουμπιών, ο συλλογισμό μου είναι ότι ο εγκέφαλος είναι κομπλέ.
- Τέστ όλων των triac, στην φωτογραφία βλέπετε με την ταμπέλα TYACS1~5 όλα τα τριακ που ελέγχουν τις αντλίες κλπ. τα τέσταρα όλα και λειτουργούν μία χαρά.
- Εάν έχει κάποιος κάποια ιδέα, παρακαλώ να γράψει τις ιδέες του.
Είδα οτι το πλυντήριο έχει δύο αντλίες, μία για τα απόνερα και μία αυτή που ψεκάζει.
- Στην μία αντλία για τα απόνερα έδωσα 220 βολτ απευθείας από την πρίζα και άρχισε να πετάει τα νερά.
- Στην άλλη αντλία που βλέπεται στην φωτογραφία,
έδωσα επίσης 220 βόλτ απευθείας στην υποδοχή που φαίνεται στην φωτογραφία, αλλά δεν έιχα καμία αντίδραση. Χωρίς να είμαι σίγουρος αν όντως έκανα το σωστό, πιστεύω ότι είναι χαλασμένο. Αν έχετε προτάσεις ευπρόσδεκτες.
Με τον μπαμπά μου μαλώνουμε όλη την ημέρα, εγώ λέω φταίει η αντλία, αυτός ισχυρίζεται ότι φταίει η πλακέτα. Οπότε περιμένω οι ειδικοί να με καθοδηγήσετε!
Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας.