Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 3 από 3
    Το avatar του χρήστη xmaze
    Νέο Μέλος
    Όνομα
    Νίκος
    Περιοχή
    Μακεδονία

Προεπιλογή (zanussi) Πλυντήριο πιάτων δεν ξεκινά την πλύση

Γεια σας,

στο εξοχικό σπίτι της οικογένειας έχουμε ένα πλυντήριο πιάτων Ζανούσι, είναι σχετικά καινούργιο 4-5 χρόνων.
    Φέτος που πήγαμε διακοπές δεν ξεκινούσε καθόλου.
    Με την πρώτη ματιά το πλυντήριο φαινόταν να παίρνει ρεύμα και να ανάβουν τα λαμπάκια του, όταν πατάω τα κουμπιά μπορώ να επιλέξω πρόγραμμα, να αλλάξω τις ρυθμίσεις κλπ. αλλά δεν ξεκινάει ποτέ.

Οπότε το ανοίξαμε, βγάλαμε την πλακέτα και κάναμε κάποια τεστ (μέχρι εκεί που ξέραμε ).

• Φωτογραφία του πλυντηρίου
    • Εγώ πιστεύω ότι το θέμα είναι μηχανικό/ηλεκτρικό και ο μπαμπάς μου ηλεκτρονικό. Οπότε κάναμε δύο διαφορετικούς ελέγχους.

• Έλεγχος πλακέτας:

• εκ πρώτης όψεως όλα φαίνονται μία χαρά, δεν φαίνεται τίποτα καμένο.
    • εφόσον αντιδρά στο πάτημα των κουμπιών, ο συλλογισμό μου είναι ότι ο εγκέφαλος είναι κομπλέ.
    • Τέστ όλων των triac, στην φωτογραφία βλέπετε με την ταμπέλα TYACS1~5 όλα τα τριακ που ελέγχουν τις αντλίες κλπ. τα τέσταρα όλα και λειτουργούν μία χαρά.
    • Εάν έχει κάποιος κάποια ιδέα, παρακαλώ να γράψει τις ιδέες του.

• Έλεγχος Αντλιών

Είδα οτι το πλυντήριο έχει δύο αντλίες, μία για τα απόνερα και μία αυτή που ψεκάζει.

• Στην μία αντλία για τα απόνερα έδωσα 220 βολτ απευθείας από την πρίζα και άρχισε να πετάει τα νερά.
    • Στην άλλη αντλία που βλέπεται στην φωτογραφία,

έδωσα επίσης 220 βόλτ απευθείας στην υποδοχή που φαίνεται στην φωτογραφία, αλλά δεν έιχα καμία αντίδραση. Χωρίς να είμαι σίγουρος αν όντως έκανα το σωστό, πιστεύω ότι είναι χαλασμένο. Αν έχετε προτάσεις ευπρόσδεκτες.

Με τον μπαμπά μου μαλώνουμε όλη την ημέρα, εγώ λέω φταίει η αντλία, αυτός ισχυρίζεται ότι φταίει η πλακέτα. Οπότε περιμένω οι ειδικοί να με καθοδηγήσετε!

Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας.

Το avatar του χρήστη tipos
    Μέλος
    Όνομα
    Σακης
    Περιοχή
    θεσσαλονικη

Προεπιλογή

Η αντλια στη δευτερη φωτο ειναι ειναι πλυσεως,σε πολλες περιπτωσεις οταν δεν δουλευει το πλυντηριο για μεγαλο χρονικο διαστημα κολαει.Δες για αρχη αν γυρναει ευκολα με το χερι.Πιστευω οτι εκει ειναι το προβλημα και οχι στην πλακετα,αν ειναι φρακαρισμενο προσπαθησε με το χερι να γυρισεις την φτερωτη για να ξεφρακαρει και αν δεν δουλεψει μετα βλεπουμε.
    Να υποθεσω οτι συμφωνα με την φωτο εδωσες ρευμα στο ασπρο και στο καφε και οχι στα δυο μαυρα γιατι αν εδωσες 220 στα μαυρα τοτε εκαψες την ταχογενητρια.Εχω την αισθηση ομως οτι το δικο σου μοτερ εχει κιτρινα καλωδια στην ταχογενητρια οποτε σε αυτη την περιπτωση ελπιζω να μην εδωσες ρευμα σε αυτα.

Το avatar του χρήστη xmaze
    Νέο Μέλος
    Όνομα
    Νίκος
    Περιοχή
    Μακεδονία

Προεπιλογή

Να σαι καλά Σάκη, χθες το ανοίξαμε ξανά και με ένα κατσαβίδι γύρισα την αντλία (είχε μια βίδα στον αισθητήρα στροφών που γυρίζει μαζί με την αντλία), μετά είδα ότι ο μπαμπάς μου είχε βάλει και τα βύσματα ανάποδα, τα έφτιαξα και αυτά και τώρα δουλευει το πλυντήριο. Ευχαριστώ

Παρόμοια Θέματα

1. [Άλλη] Πλυντήριο πιάτων zanussi zdt111
    από akis63 στο forum Πλυντήριο
    Απαντήσεις: 69
    Τελευταίο Μήνυμα: 19-08-22, 17:28
  2. Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο Μήνυμα: 06-06-16, 10:04
  3. [Άλλη] Πλυντήριο BlueSky - Πρόβλημα κατά την πλύση
    από limas στο forum Πλυντήριο
    Απαντήσεις: 14
    Τελευταίο Μήνυμα: 01-08-15, 08:40
  4. Απαντήσεις: 8