Γεια σας
Προσπαθώ να το λύσω μόνος μου....
Εχω το πλυντήριο πιάτων της Siemens SF55561 - FD8207 (μοντέλο 2001) το οποίο δεν ξεκινάει την πλύση.
Το πρόβλημα ξεκίνησε ως εξής:
1) Στην τελευταία πλύση, 16 λεπτά πριν το τέλος είχε κολλήσει η αντλία αποστράγγισης. Έκανα reset αλλά εξακολουθούσε να παραμένει κολλημένη.
2) Προχώρησα σε καθαρισμό μέσα στο θάλαμο πλύσης - έβγαλα τα φίλτρα και το καπάκι που κρύβει την αντλία εσωτερικά. Εκανα καθαρισμό και δεν διαπίστωσα κάτι που να την έχει κολλήσει (πχ κομμάτι από σπασμένο γυαλί). Οταν το εβαλα ξανά σε λειτουργία πάλι ήταν κολλημένο στην αντλία.
3) Ανοιξα τα πλαινά μέρη. Διαπίστωσα ότι υπήρχε αρκετό νερό εσωτερικά στον πάτο. Εγειρα το πλυντήριο ώστε να αδειάσουν τα νερά. Το φλοτέρ δεν είχε σημάδια από βρωμιές, λίπη κτλ. ώστε να δικαιολογεί κάποιο κόλλημα. Το έβαλα σε λειτουργία στο μικρό πρόγραμμα.
Μετά από μερικά δεύτερα έριξε το ρελέ.
Με ένα πιστολάκι προσπάθησα να στεγνώσω τον πάτο και από τις δύο πλευρές.
Θεώρησα ότι λόγω του νερού μπορεί να πήρε υγρασία. Το έβαλα πάλι σε λειτουργία. Το ρελέ δεν έπεσε. Βάζω πρόγραμμα πλύσης, ακούγεται ήχος άντλησης νερού ωστόσω η πλύση δεν ξεκινάει αλλά ο χρόνος μετράει κανονικά στο timer. Θεωρώ λοιπόν ότι δεν δείχνει να υπάρχει κάποιο πρόβλημα με τα ηλεκτρονικά αλλά πάλι δεν μπορώ να διαγνώσω το πρόβλημα
Καμιά ιδέα διότι έχω κολλήσει ???????
Νίκος