από το πρωί εχω σπάσει το κεφάλι μου να βρω γιατί πέφτει η ασφάλεια του σπιτιού ...στην αρχή απλά βάζοντας το φις στην πρίζα και μετα φαίνεται απο κάποια σκαλίσματα χρειάζεται να πατήσω πλέον το κουμπί οΝ για να κάνει το Μπαμ και πέφτει η ασφαλεια ...
εχω ξηλώσει τα πάντα σχεδόν αλλα πρόβλεψα να το φωτογραφίσω για να μην ψάχνω μετα ποιο πάει σε τι..
να τα πάρω τα πράγματα με την σειρά ...για αρχή μετρώ με το τζιτζίκι φάση με επιστροφή με κλειστό διακόπτη και ειναι ολα καλά δεν σφυρίζει αλλα οταν έβαζα στη γείωση μου έδειχνε στιγμιαία μια ένδειξη και μετα τιποτα ουτε σφύριγμα
0. μέτρησα το καλώδιο αποσυνδεοντας το απο παντού και είναι οκ
1.μετρώ την αντίσταση του μπόιλερ αν κανει γείωση και μου κάνει τα ιδιά δηλαδή με την γείωση μου δείχνει στιγμιαία ένδειξη και μετα τίποτα ..οπότε σκεφτικά μάλλον ειναι η αντίσταση .και παω αγοράζω μια ,την τοποθετώ και πριν τα μοντάρω όλα ειπα να κάνω μια δοκιμή και μπαμ παλι ,...πανε τα 17 ευρω ..
2.παω παρακάτω απομονώνω το σίδερο που σιδερώνουμε και με καλώδια βάζω ρεύμα στους ακροδέκτες τις αντιστασης του και τη γείωση και βλέπω ζεσταίνει κανονικά αρα καλό μου φαίνεται αυτό ..
3 μετράω τη βαλβίδα ατμού και μου δείχνει βραχυκύκλωμα με την γείωση όμως το τζιτζίκι δεν σφυρίζει αλλα δείχνει παλι στιγμιαία ένδειξη και μετα παλι στη μονάδα.
έχω απο σύμπτωση απο αλλο σίδερο μονο το πηνίο και το αλλάζω και παλι τα ιδια ρίχνει την ασφάλεια ..
4. έμειναν ο πρεσοστατης που τον είδα και δεν βλέπω να επηρεάζει σε βραχυκύκλωμα και μου μένουν οι κεντρικοί διακόπτες .αυτοι με τισ 4 επαφές, τους μετράω και τους δυο και μου δείχνουν ίδια αποτελέσματα αρα δύσκολο να χάλασαν και οι δυο ταυτόχρονα ομως δεν καταλαβαίνω την λειτουργία τους γιατί είτε το κουμπί ειναι πατημένο ειτε οχι δεν έχουν επαφή μεταξύ οι δυο από τις 4 επαφές http://www.eaparts.gr/content.aspx?I...=1#prettyPhoto[roadtrip31774]/2/ την τριτη εικονα απο το κουμπι βλεπε 31774 κωδ.
δηλαδή το Ν με το Ν όταν κλείνει το κύκλωμα είναι οκ αλλά οι άλλες δυο άκρες L δεν σφυρίζουν πουθενά είτε μεταξύ τους είτε με τους τους Ν τους ετσι πρέπει να είναι ?....σίγουρα σας κούρασα αλλά επειδή σήμερα το κεφάλι μου έγινε καζάνι με αυτό και δεν βρήκα άκρη ως τώρα ζητω βοήθεια ,βέβαια και αύριο μέρα είναι ....αααα είδα και τiς Θερμασφάλειες επαφής στο κάτω μέρος.
5 δοκιμάζοντας περνά το ρευμα τωρα που ειναι κρυο το μποιλερ και δεν έχουν επαφή με το καζάνι δηλαδή να κάνουν βραχυκύκλωμα με γείωση ,
6 ακόμα αποσύνδεσα και το μοτέρ του αέρα μπας και φταίει αυτό ,αλλα μόνο τη μια φάση , παλι τίποτα ....έχω μερικές φοτο να σας δείξω για την ταλαιπωρία μου ..αλλα μ αρέσει ....πριν μερικά χρονιά το πήγα τότε στο μάστορα και έδωσα 80 .....τώρα να δούμε ποσά θα ξοδέψω http://s1054.photobucket.com/user/Ch...93653.jpg.html
δεν ξερω αν μπορείτε να δείτε το αλμπουμ
και κατι ακομα τα πηνια απο τισ βαλβιδες ατμου τα δοκιμασα και τα δυο με απευθειας ρευμα πανω τους και δουλευαν.
εναν πυκνωτη που εχει δεν δοκιμασα ...λες?...αααακαι ενα κυκλωματακι απλα το ξεβιδωσα και ειδα οπτικα οτι ειναι καλο οποτε το ξαναβιδωσα