Kαλησπέρα έχω μια sony crt 25" trinitron, έχω μαύρη οθόνη ,στην οθόνη είναι ο αριθμός του καναλιού που είχε όταν χάλασε χωρίς να αλλάζει, φαίνεται μόνιμα στην οθόνη ο αριθμός, κάποια βοήθεια ??
Kαλησπέρα έχω μια sony crt 25" trinitron, έχω μαύρη οθόνη ,στην οθόνη είναι ο αριθμός του καναλιού που είχε όταν χάλασε χωρίς να αλλάζει, φαίνεται μόνιμα στην οθόνη ο αριθμός, κάποια βοήθεια ??
μήπως να άλλαζες μπαταρίες στο κοντρόλ
Φίλε Νίκο αρχικά πολύχρονος να είσαι ,δεν νομίζω να έχει να κάνει το κοντρόλ με το ότι δεν έχω εικόνα ,και από το χειριστήριο της τηλεόρασης που πατάω κανάλια η την φωνή δεν δείχνει να αλλάζει κάτι δεν φαίνεται τίποτα στην οθόνη, μαύρη,( έχω ήχο χωρίς εικόνα )όταν ανοίγω την τηλεόραση ακούγετε ο ρελεs ότι άνοιξε.
Μπορείς να γράψεις το μοντέλο της τηλεόρασης και να διευκρινίσεις δύο πράγματα;
Ο αριθμός του καναλιού που γράφεις στο ποστ#1 ,φαίνεται στην οθόνη της τηλεόρασης ή σε κάποιο άλλο σημείο ( π.χ. σε ξεχωριστό καντράν ) ; Όταν ανεβάζεις ή μειώνεις την ένταση του ήχου ,αυξομειώνεται και ο ήχος της τηλεόρασης ,ενώ ταυτόχρονα διακρίνεις την αντίστοιχη ενδεικτική μπάρα στην οθόνη ( αν φυσικά έχει τέτοια μπάρα ένδειξης το μοντέλο της τηλεόρασής σου ) ;
Υ.Γ. Νίκο ( ΝΙΚΟΣΛΑΡΙΣΑ ) χρόνια πολλά ,χρόνια καλά και πάντα με υγεία .
jmaragkos (06-12-12)
Kαλησπέρα ezizu , επάνω δεξιά στην οθόνη φαίνεται το νούμερο του καναλιού και από το χειριστήριο της τηλεόρασης όποιο κουμπί και να πατήσω δεν φαίνεται κάτι στην οθόνη ούτε μπάρα, όταν αυξομειώνω τον ήχο δεν αλλάζει κάτι. mondelo tv : KV-25M1D TRINITRON .
Άρα η οθόνη ανάβει . Φαντάζομαι ότι έχεις τσεκάρει την κεραία ότι έχει σήμα κανονικά .
Δεν έχεις καθόλου ήχο ή δεν αυξομειώνεται καθόλου και παραμένει σταθερός όσο αφορά την έντασή του ;
Αν συνδέσεις κάποια συσκευή ( π.χ. dvd player, δέκτη mpeg , video player ,παιχνιδομηχανή κ.λ.π ) στο scart, λειτουργεί κανονικά ;
Μια πιθανότητα είναι να έχει πρόβλημα το tuner της τηλεόρασης . Κάνε αν μπορείς, αυτό που σου είπα ,με κάποια συσκευή στην είσοδο scart και γράψε τα αποτελέσματα.
Συνδεσα ένα dvd player πάνω και δεν έχω ούτε ήχο ούτε εικόνα , όπως σου είπα μαύρη οθόνη και πάνω δεξιά φαίνεται μόνιμα ο αριθμός του καναλιού , λογικά όταν δούλευε η τηλεόραση χωρίς κεραία όταν την άναβα έβλεπα λευκό χιόνι , τώρα είναι μαύρη λες και δεν ανάβει η οθόνη.
Νομίζω ότι αυτή η τηλεόραση κάνει αμαύρωση ( δηλαδή μαύρη οθόνη και φαίνεται μόνο ο αριθμός του καναλιού ) αν δεν έχει σήμα στην κεραία.
Οπότε,αν κατάλαβα καλά, δεν έχει καθόλου ήχο, ούτε στα κανάλια της τηλεόρασης ;
Υπάρχει περίπτωση να έχεις πρόβλημα με την τάση των 9V (regulator, ασφαλειοαντίσταση, πυκνωτές, ψυχρές κ.λ.π.), ή με την πλακέτα A BOARD ( πάνω στην οποία βρίσκεται το ολοκληρωμένο jungle IC 301, το ολοκληρωμένο micro-controller IC 001 κ.λ.π. ).
Καλημέρα φίλε Γιάννη. Αν έχω καταλάβει καλά αναφέρεις οτι φαίνεται το αποτύπωμα του αριθμού του καναλιού αχνά , ή φαίνεται κάπιος πράσινος αριθμός π.χ. 01 στο μαύρο φόντο. Οταν είναι εκτός ρεύματος τι φαίνεται ?