Σε ενα που εχω δει το στειλαμε στη νοκια. ηταν ολοκαινουριο. Κανε μια επαναφορα εργοστασιακων... Αλλα νομιζω ειναι θεμα λογισμικου. Κοιτα στη νοκια αν εχει update και παρε ενα καλοδιο και καν'το ΑΛΛΑ EINAI ME ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΕΥΘΗΝΗ!!!!!!!
Σε ενα που εχω δει το στειλαμε στη νοκια. ηταν ολοκαινουριο. Κανε μια επαναφορα εργοστασιακων... Αλλα νομιζω ειναι θεμα λογισμικου. Κοιτα στη νοκια αν εχει update και παρε ενα καλοδιο και καν'το ΑΛΛΑ EINAI ME ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΕΥΘΗΝΗ!!!!!!!
Σε ευχαριστώ πολύ!!! [img]images/smiles/converted/ok.gif[/img]
Αν δεν έχει βλάβη η πλακέτα και ειναι καθαρά θέμα software, με ένα φλασάρισμα λογικά θα στρώσει.
Σε ένα Νokia 3310 όταν το ανοίγεις γράφει στην οθόνη "Contact Service".Τι μπορεί να φταίει;Μπορώ εγώ να του κάνω κάτι για να το φτιάξω εγώ; [img]images/smiles/converted/hammer.gif[/img]
Χέρετε. Επειδή τα κινητά είναι η δουλειά μου ισως μπορώ να βοηθήσω.
Το κινητό κατα τη διάρκεια εκκίνησης κλπ περνάει διάφορα self tests τα οποία διαπιστώνουν την καλή λειτουργία. Το πιό κοινό πρόβλημα σε αυτό το τηλέφωνο είναι βγάζει CS απο υγρασία κλπ.
Μέσω των διαγνωστικών που μας δίνει το wintesla (ορτζιναλ λογισμικό της ΝΟΚΙΑ) μπορούμε να δούμε διάφορα προβλήματα.
Ενας κοινός λόγος που παρουσιάζεται CS στο 3310/3330 είναι οτι απέτυχε να επικοινωνήσει η CPU με το COBBA (ενα τσιπάκι που κάνει μετατροπή απο αναλογηκο σε ψηφιακό κλπ κλπ) το οποίο έχει δυό interfaces για να επικοινωνήσει με τη CPU μια παράλληλη και μια σειριακή. Αν τρέξουμε τα διαγνωστκά στο wintesla θα προσέξουμε οτι γράφει κάπου "COBBA Parallel Failed" η "COBBA Serial Failed" Πράμα που σημαίνει οτι για κάποιο λόγο δεν επικοινωνούν.
Πρώτη κίνηση. Αναβαθμίζουμε το κινητό. Πολλές φορές διορθώνεται έτσι. Αυτό γίνεται λόγω του οτι οι διαρροές ρεύματος απο την υγρασία αλλάζουν τα περιεχόμενα της μνήμης και προκαλούν βλάβες.
Δεύτερη κίνηση είναι να καθαριστεί με υπερήχους και μετά να αφαιρεθεί το COBBA ωστε να δούμε τα solder balls (κάτω απο το τσίπ) μην είναι σπασμένα η υπάρχουν ψυχρές κολλήσεις κλπ. Μετα την συγκόληση του όλα θα Είναι ΟΚ.
Βέβαια για την δεύτερη κίνηση χρειάζεται εξοπλισμός.
Πολλές φορές όμως διορθώνεται και μόνο με μια αναβάθμιση
Kώστα μια που είσαι ο πλέον ειδικός στα κινητά,θα ήθελα να σε ρωτήσω σχετικά με ένα 3310 που έχω,του οποίου η μπαταρία πέφτει πολύ γρήγορα ειδικά μετά από μια κλήση.Η μπαταρία είναι καινούργια.Σκέφτηκα μήπως έγινε λανθασμένη φόρτιση της μπαταρίας και έτσι την ξεφόρτισα με μια αντίσταση και στην συνέχεια την φόρτισα κανονικά,όμως και πάλι παρουσιάζει το ίδιο φαινόμενο.Μήπως ξέρεις τι μπορεί να φταίει;
electron εκεί δεν χρειάζεται καν να μετρήσεις. Βάλε ενα πολύμετρο και μέτρα την αντίσταση στις επαφές της μπαταριας. Πιθανότατα βραχυκυκλωμένο Ρ.Α. (ενισχυτής RF ισχύος) και καταναλώνει πολύ ρεύμα. Μολις λειτουργεί.
Στην αλλη περίπτωση θέλει απλώς energy management calibration. Γίνεται και με ενα απλό επαναπρογραμματισμό.
Που θα βρω καλώδιο για να κάνω αναβάθμιση λογισμικού και το αρχείο του λογισμικού για να το περάσω;Πόσο περίπου κάνουν;Όσο για την μπαταρία αν έχεις καιρό το κινητό ίσως είναι η ώρα να την αλλάξεις!Εγώ ξεφορτίζω την μπαταρία όσο και να φανεί τρελό με μια λάμπα αυτοκινήτου!Της πίνει το αίμα βέβαια γιατί την ζεσταίνει αλλά ξεφορτίζει πολύ γρήγορα!!!
</font><blockquote><font size="1" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">παράθεση:</font><hr /><font size="2" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">Μήνυμα από x9-125:
Όσο για την μπαταρία αν έχεις καιρό το κινητό ίσως είναι η ώρα να την αλλάξεις! </font><hr /></blockquote><font size="2" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">Η μπαταρία όπως είπα είναι του κουτιού.Leosedf αν είναι δυνατό να έχουμε κάποιο σχέδιο για το καλώδιο προγραμματισμού των nokia καθώς και του software θα μας ήταν πολύ χρήσιμο,αν γίνεται φυσικά.
Δεν είχα διαβάσει σωστά το μύνημα έχεις δίκιο!Θα ήθελα και εγώ ένα σχέδιο για καλώδιο Nokia μαζί με το λογισμικό!!! [img]images/smiles/icon_biggrin.gif[/img]