Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 46

Hybrid View

Προηγούμενο μήνυμα Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Επόμενο Μήνυμα
    Το avatar του χρήστη FILMAN
    Μέλος
    Όνομα
    Φίλιππος
    Περιοχή
    Δάφνη, Αθήνα

Προεπιλογή

Γεια σου Δέσποινα. Εγώ σε αντίθεση με άλλους ΔΕΝ θα σου πω να φωνάξεις ηλεκτρολόγο, ούτε θα σε προτρέψω να δώσεις χρήματα. Θα σου πω απλώς να βρεις κάποιον που ξέρει να το φτιάξει σωστά, διότι το να είναι κάποιος ηλεκτρολόγος ή να παίρνει πολλά λεφτά για ό,τι κάνει, ΔΕΝ σημαίνει ότι κάνει και σωστή δουλειά. Στην τελική το πόσο θα αντέξει το καινούριο φις και το αν θα βγάλει οποιαδήποτε προβλήματα μόνο από την ποιότητα της δουλειάς που έγινε στην τοποθέτησή του θα εξαρτηθεί, και όχι από το πόσα λεφτά έδωσες σε αυτόν που το έβαλε, ούτε από το πώς τον λέγανε.

Λες ότι η πρίζα και το φις κάηκαν επειδή έπεσαν πάνω τους νερά. Αν είναι έτσι το φις θα πρέπει να είναι σε κακό χάλι και κακώς δοκίμασες να το βάλεις σε άλλη πρίζα. Το ότι με το που ακούμπησε έβγαλε σπίθες και έριξε το ρελέ μπορεί να οφείλεται μόνο στο φις αλλά μπορεί και όχι (δηλ. να έχει και άλλο πρόβλημα το πλυντήριο, όπως π.χ. χαλασμένο αντιπαρασιτικό φίλτρο). Να ξέρεις ότι ακόμα και αν δεν βράχηκαν το φις και η πρίζα, θα μπορούσαν και πάλι να λιώσουν εάν τα μέταλλα των επαφών δεν ήταν γυαλιστερά αλλά οξειδωμένα ή βρώμικα, και/ή οι συνδέσεις ήταν χαλαρές, δηλαδή χαλαρές συνδέσεις καλωδίων, ή το φις να κουμπώνει χαλαρά στην πρίζα.

Εάν έχει πάθει ζημιά το φις (λιώσιμο), πολύ πιθανόν το ίδιο συμβαίνει και με την πρίζα. Ίσως λοιπόν χρειαστεί αλλαγή και αυτή.

Λες ότι το φις που αγόρασες έχει δύο πόλους. Αν δεν έχει και υποδοχή για καλώδιο γείωσης, δηλαδή δεν είναι φις SCHUKO αλλά διπολικό, τότε απλά έχεις αγοράσει λάθος φις.

Τα καλώδια στο SCHUKO φις μπαίνουν το καφέ στον ένα πόλο και το μπλε στον άλλο, και το κιτρινοπράσινο δεν μένει αχρησιμοποίητο, αλλά συνδέεται στην υποδοχή καλωδίου που καταλήγει στα δυο λαμάκια γείωσης του φις. Εφόσον το καλώδιο είναι εύκαμπτο, στερεώνεται στις (πιθανότατα) βιδωτές υποδοχές του φις έχοντας απογυμνώσει τους κλώνους στο κατάλληλο μήκος και έχοντας πρεσσάρει ακροχιτώνια ή έχοντας γανώσει με κόλληση τα απογυμνωμένα άκρα ώστε οι βίδες του φις κατά το σφίξιμο να μην κόβουν συρματάκια από τους κλώνους του καλωδίου. Οι βίδες πρέπει να σφιχτούν κατάλληλα διότι αν μείνουν χαλαρές θα έχεις υπερθερμάνσεις και λιωσίματα στο φις όταν το πλυντήριο τραβάει πολύ ρεύμα (την ώρα που ζεσταίνει το νερό π.χ.). Επίσης το καλώδιο θα πρέπει να στερεωθεί μηχανικά στο φις μέσω του στυπιοθλίπτη που θα έχει αυτό.

Τώρα το ποιον θα βρεις να τα κάνει αυτά δεν το ξέρω... Πάντως εγώ περιέγραψα τη διαδικασία έτσι όπως πρέπει να γίνει...

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Δεσποινα
    Περιοχή
    Πειραιας

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από FILMAN Εμφάνιση μηνυμάτων
    Γεια σου Δέσποινα. Εγώ σε αντίθεση με άλλους ΔΕΝ θα σου πω να φωνάξεις ηλεκτρολόγο, ούτε θα σε προτρέψω να δώσεις χρήματα. Θα σου πω απλώς να βρεις κάποιον που ξέρει να το φτιάξει σωστά, διότι το να είναι κάποιος ηλεκτρολόγος ή να παίρνει πολλά λεφτά για ό,τι κάνει, ΔΕΝ σημαίνει ότι κάνει και σωστή δουλειά. Στην τελική το πόσο θα αντέξει το καινούριο φις και το αν θα βγάλει οποιαδήποτε προβλήματα μόνο από την ποιότητα της δουλειάς που έγινε στην τοποθέτησή του θα εξαρτηθεί, και όχι από το πόσα λεφτά έδωσες σε αυτόν που το έβαλε, ούτε από το πώς τον λέγανε.

Λες ότι η πρίζα και το φις κάηκαν επειδή έπεσαν πάνω τους νερά. Αν είναι έτσι το φις θα πρέπει να είναι σε κακό χάλι και κακώς δοκίμασες να το βάλεις σε άλλη πρίζα. Το ότι με το που ακούμπησε έβγαλε σπίθες και έριξε το ρελέ μπορεί να οφείλεται μόνο στο φις αλλά μπορεί και όχι (δηλ. να έχει και άλλο πρόβλημα το πλυντήριο, όπως π.χ. χαλασμένο αντιπαρασιτικό φίλτρο). Να ξέρεις ότι ακόμα και αν δεν βράχηκαν το φις και η πρίζα, θα μπορούσαν και πάλι να λιώσουν εάν τα μέταλλα των επαφών δεν ήταν γυαλιστερά αλλά οξειδωμένα ή βρώμικα, και/ή οι συνδέσεις ήταν χαλαρές, δηλαδή χαλαρές συνδέσεις καλωδίων, ή το φις να κουμπώνει χαλαρά στην πρίζα.

Εάν έχει πάθει ζημιά το φις (λιώσιμο), πολύ πιθανόν το ίδιο συμβαίνει και με την πρίζα. Ίσως λοιπόν χρειαστεί αλλαγή και αυτή.

Λες ότι το φις που αγόρασες έχει δύο πόλους. Αν δεν έχει και υποδοχή για καλώδιο γείωσης, δηλαδή δεν είναι φις SCHUKO αλλά διπολικό, τότε απλά έχεις αγοράσει λάθος φις.

Τα καλώδια στο SCHUKO φις μπαίνουν το καφέ στον ένα πόλο και το μπλε στον άλλο, και το κιτρινοπράσινο δεν μένει αχρησιμοποίητο, αλλά συνδέεται στην υποδοχή καλωδίου που καταλήγει στα δυο λαμάκια γείωσης του φις. Εφόσον το καλώδιο είναι εύκαμπτο, στερεώνεται στις (πιθανότατα) βιδωτές υποδοχές του φις έχοντας απογυμνώσει τους κλώνους στο κατάλληλο μήκος και έχοντας πρεσσάρει ακροχιτώνια ή έχοντας γανώσει με κόλληση τα απογυμνωμένα άκρα ώστε οι βίδες του φις κατά το σφίξιμο να μην κόβουν συρματάκια από τους κλώνους του καλωδίου. Οι βίδες πρέπει να σφιχτούν κατάλληλα διότι αν μείνουν χαλαρές θα έχεις υπερθερμάνσεις και λιωσίματα στο φις όταν το πλυντήριο τραβάει πολύ ρεύμα (την ώρα που ζεσταίνει το νερό π.χ.). Επίσης το καλώδιο θα πρέπει να στερεωθεί μηχανικά στο φις μέσω του στυπιοθλίπτη που θα έχει αυτό.

Τώρα το ποιον θα βρεις να τα κάνει αυτά δεν το ξέρω... Πάντως εγώ περιέγραψα τη διαδικασία έτσι όπως πρέπει να γίνει...
    Σε ευχαριστω πολυ FILMAN SCHUKO αγορασε το μονο που δεν πηρε γιατι δεν βρηκε και θα το αγορασουμε σημερα ειναι ακροχιτωνια εχω βαλει φωτο για το πως εγινε η πριζα-φις αλλα και το καινουργιο που θα αλλαχτει...
    ο αντρας μου θελει να το κανει...αν παρατηρησεις στο πλακακι που ειναι η πριζα φαινεται ακομα υγρο

Μέλος
    Όνομα
    Φίλιππος
    Περιοχή
    Δάφνη, Αθήνα

Προεπιλογή

Ναι, αυτή η ζημιά πολύ πιθανόν έγινε από νερά. Θέλει αλλαγή και το φις, και η πρίζα. Το φις που πήρες είναι σωστό. Η πρίζα σου είναι μια παλιά NEPTUNE της legrand και δεν βγαίνει πια. Αναγκαστικά θα βάλεις κάποια διαφορετική (εμφανισιακά). Τα ακροχιτώνια πωλούνται συνήθως σε συσκευασίες των 100 (αν και είναι φθηνά). Αλλά θέλουν και την αντίστοιχη πρέσσα για να μπουν, και επίσης εξαρτώνται από το πάχος του καλωδίου του πλυντηρίου (αν είναι π.χ. 0.75mm2 ή 1mm2 θέλει άλλο μέγεθος ακροχιτώνιο).

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Δεσποινα
    Περιοχή
    Πειραιας

Προεπιλογή

Θα παρουμε μαζι το φις να το δειξουμε .Αλλα ειναι απαραιτητα τα ακροχιτωνια να μπουν?Παντα ειμαι προσεχτικη στο πως θα βγει το καλωδιο απο την πριζα.Η ειναι θεμα να να γινει σωστη δουλεια?

Μέλος
    Όνομα
    Φίλιππος
    Περιοχή
    Δάφνη, Αθήνα

Προεπιλογή

Το δεύτερο... Μπορεί να γίνει και γάνωμα...

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Δεσποινα
    Περιοχή
    Πειραιας

Προεπιλογή

Το δεύτερο... Μπορεί να γίνει και γάνωμα...
    Τι ειναι το γανωμα?ειμαι λιγο ασχετη

Το avatar του χρήστη chipakos-original
    Μέλος
    Όνομα
    Δημητρης
    Περιοχή
    Γαλατσι

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Pepi Εμφάνιση μηνυμάτων
    Τι ειναι το γανωμα?ειμαι λιγο ασχετη
    Με κολλητήρι και κόλληση περνάς την άκρη του καλωδίου αντί για ακροχυτώνιο.
    Ατάκα 1η.......Οχι ...Οχι .....Απλά το άνοιξα μήπως έφυγε κανένα καλωδιάκι.
    Ατάκα 2η....... Οχι ... Οχι ....Απλά το άνοιξα μήπως είχε καεί κάποια ασφάλεια.

8. Ένα μέλος ευχαρίστησε τον chipakos-original για αυτό το χρήσιμο μήνυμα:

FILMAN (10-11-16)

Το avatar του χρήστη apavlidis
    Μέλος
    Όνομα
    Ανδρέας Παυλίδης
    Περιοχή
    Καβάλα

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Pepi Εμφάνιση μηνυμάτων
    Σε ευχαριστω πολυ FILMAN SCHUKO αγορασε το μονο που δεν πηρε γιατι δεν βρηκε και θα το αγορασουμε σημερα ειναι ακροχιτωνια εχω βαλει φωτο για το πως εγινε η πριζα-φις αλλα και το καινουργιο που θα αλλαχτει...
    ο αντρας μου θελει να το κανει...αν παρατηρησεις στο πλακακι που ειναι η πριζα φαινεται ακομα υγρο
    Πως καταφέρατε και κάηκε τέτοια μπρίζα??? Εντύπωση μου κάνει... Πιο εύκολα καίγονται κάτι τούρκικες κλπ. που βάζουν οι περισσότεροι σήμερα. Αλλά βλέπω παρακάτω που λέτε για νερά... Μήπως εκτός αλλαγής μπρίζας και φις πρέπει να προβλεφθεί κάποια ειδική τάπα για την πρίζα για να μην πετάγονται νερά.

Μέλος
    Όνομα
    Φίλιππος
    Περιοχή
    Δάφνη, Αθήνα

Προεπιλογή

Η τάπα προστατεύει τις πρίζες από βρέξιμο όταν ΔΕΝ υπάρχει φις συνδεδεμένο. Με φις συνδεδεμένο το καπάκι είναι ανοιχτό οπότε δεν προστατεύει (τουλάχιστον όχι στον βαθμό που το κάνει όταν είναι κλειστό)...

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Δεσποινα
    Περιοχή
    Πειραιας

Προεπιλογή

Η τάπα προστατεύει τις πρίζες από βρέξιμο όταν ΔΕΝ υπάρχει φις συνδεδεμένο. Με φις συνδεδεμένο το καπάκι είναι ανοιχτό οπότε δεν προστατεύει (τουλάχιστον όχι στον βαθμό που το κάνει όταν είναι κλειστό)...
    Δεν εχει να κανει με ταπα το νερο προφανως ετρεξε απο το πλακακι και περασε το νερο απο το πλακακι στην πριζα.Αν αυτος που τα ειχε φτιαξει ειχε προνοησει να βαλει εστω σιλικονη γυρω γυρω δεν θα περνουσε τιποτα.Αυτος εσπασε το πλακακι και ηταν απο μεσα και δεν φαινοταν..Ευτυχως το φις φτιαχτηκε απο τον συζυγο δοκιμαστηκε σε αλλη πριζα και πηρε μπρος με την μια το πληντυριο.Τωρα σε λιγο θα αλλαξει και την πριζα.Μονο που η πριζα ειναι τουρκικη και διαβασα οτι δεν ειναι και οι καλυτερες.Δεν πιστευω αργοτερα να μου δημιουργησει καποιο προβλημα ετσι? ΔΕν ειχε και αλλες το συγκεκριμενο μαγαζι..Τις 16Α πριζες πως τις καταλαβαινεις αληθεια?γιατι ολες οι πριζες που εχουμε στην κουζινα ειναι ιδιες αλλα δεν γραφουν αν ειναι 16Α ηαν ειναι πιο χαμηλης τασης.Ελεγα μηπως να το εβαζα στην πριζα που το δοκιμασα για αρχη...

Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. [Τηλεόραση Samsung] ΑΛΛΑΓΗ ΟΘΟΝΗΣ
    από john8281 στο forum Τηλεόραση
    Απαντήσεις: 10
    Τελευταίο Μήνυμα: 07-09-16, 08:57
  2. [Candy] ΠΛΗΝΤΗΡΙΟ ΠΙΑΤΩΝ CANDY CDS150 X-02S ΚΟΛΛΑΕΙ
    από ekodogia στο forum Πλυντήριο
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο Μήνυμα: 19-08-16, 18:17
  3. [Άλλη] Πρόβλημα με πληντηριο Morris WDW-71021
    από alexandrosh στο forum Πλυντήριο
    Απαντήσεις: 9
    Τελευταίο Μήνυμα: 28-04-15, 00:48
  4. [Miele] προβλημα με πληντηριο ρουχων milie novotronic w844
    από kostas theodoropoulos στο forum Πλυντήριο
    Απαντήσεις: 35
    Τελευταίο Μήνυμα: 11-10-14, 22:07
  5. [Bosch] Προβλημμα με αντληση νερου σε πληντηριο...
    από katmadas στο forum Πλυντήριο
    Απαντήσεις: 8
    Τελευταίο Μήνυμα: 01-10-12, 11:53

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δημιουργία θεμάτων: Όχι
  • Υποβολή μηνυμάτων: Όχι
  • Σύναψη αρχείων: Όχι
  • Επεξεργασία μηνυμάτων: Όχι
  •  
  • BB code: σε λειτουργία
  • Smilies: σε λειτουργία
  • [IMG]: σε λειτουργία