ΠΡΟΟΙΜΙΟ
Πριν λίγες μέρες ακούω ένα τσιτσίρισμα γύρω στις 2:30 την νύχτα. Σηκώνομαι από τον ομολογουμένος όχι πολύ βαθύ ύπνο και ακουλουθώ τους ήχους. Μπαίνοντας στο Μπάνιο βλέπω από το πατάρι να στάζουν νερά!
Αντιλήφθηκα αμέσως ότι η διαρροή ήταν από τον θερμοσίφωνα.
Δεν περιγράφω τι ακολούθησε...
TO BYPASS
Αφού είχα κλειστά τα νερά, φώναξα έναν υδραυλικό να μου κάνει ένα bypass και να μου πει την γνώμη του για τον παλιό μου θερμοσίφωνα. Παράλληλα παρείγγηλα και έναν ηλιακό θερμοσίφωνα. Το είχα έτσι και αλλιώς κατά νου, οπότε ήταν "ευκαιρία" να το κάνω τώρα.
Η ΓΝΩΜΗ
Η γνώμη λοιπόν του υδραυλικού ήταν ότι μάλλον θα τρύπησε και δεν θα παίρνει επισκευή. Χωρίς ωστόσο να το ψάξει αρκετά κατά την δική μου ταπεινή κρίση.
Σημείωση: Δεν με έννοιαζε για να τον χρησιμοποιήσω άμεσα, έτσι και αλλιώς θα έβαζα τον ηλιακό. Απλά ήθελα να ξέρω.
Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΛΙΟΥ ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΑ
Ήταν κάτι που δεν ξέρω να το περιγράψω, (μάλλον διαίσθηση :P ) που μου έλεγε να μην τον πετάξω.
Έτσι λοιπόν μια Κυριακή βρήκα λίγο χρόνο και ξεβίδωσα της 8 βίδες που "κρατάνε" την αντίσταση (βλέπε φωτό).
Όλες οι βίδες βγήκαν σχετικά πολύ ε'υκολα εκτός από μία η οποία φαίνεται να είναι και λίγο οξειδωμένη. (βλέπε φωτό)
Επίσης η φλάντζα μεταξύ του κυκλικού καπακιού που "κρατάει" την αντίσταση και του δοχείου ήταν σε σχετική καλή κατάσταση αν εξαιρέσει κανείς το σημείο της μιας βίδας. ( βλέπε φωτό )
Η ΕΡΩΤΗΣΗ / -ΕΙΣ
Επειδή έχω την εντύπωση ότι μόνο από εκείνο το σημείο (της σκουριασμένης βίδας και της αλοιωμένης φλάντζας) έχανε ο θερμοσίφωνας εκτιμώ ότι θα παίρνει επισκευή π.χ. αλλάζωντας την φλάντζα και την βίδα ενδεχομένως.
Θέλω να ρωτήσω,
α) Ποιά οι γνώμη σας, αν όντως μόνο από εκεί έχανε και από πουθενά αλλού, παίρνει επισκευή;
β) Αν ναι στο (α), που θα βρω τέτοια φλάντζα ίδια.
γ) Αν ναι στο (α), Τί θα έπρεπε να κάνω στην αντίσταση ώστε να φύγουν εντελώς τα άλατα χωρίς να την χαλάσω και χωρίς να υπάρχει κίνδυνος επαναχρησιμοποίησης της. (π.χ. απλό ξύσιμο, εμποτισμός σε κάποιο υγρό, κλπ.)
δ) Σκέφτομαι... αν τελικά πράγματι τον σώσω, θα είχε νόημα να συνδέσω την είσόδο του με την έξοδο του νέου μου ηλιακού και την έξοδό του στην παροχή ζεστού νερού. Χωρίς φυσικά να τον συνδέσω στο ρεύμα. Σαν να έχω δηλαδή ένα buffer ζεστού νερού. Ή να το πω διαφορετικά, να τον συνδέσω σε σειρά με τον ηλιακό. Ποιά η γνώμη σας;
8 Βίδες.jpg
Αντίσταση και Φλάντζα.jpg
Δοχείο.jpg
ΥΓ: Σόρυ για την διαφήμιση