Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 7 από 7

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Γεράσιμος
    Περιοχή
    Πειραιάς

Προεπιλογή Πλυντήριο πιάτων NEFF. Παράξενο πρόβλημα

Γειά σας φίλοι μου του Forum.
    Έχω ένα πλυντήριο ΝΕFF SI 50 type S6M22F (ηλικίας 28 ετών)
    Ο τίτλος "παράξενο πρόβλημα" αντιστοιχεί στο αποτέλεσμα της λειτουργείας του πλυντηρίου.
    Συγκεκριμένα το πρόβλημα είναι ότι ραγίζει (χωρίς να τα σπάει) τα ποτήρια. Εμφανές σύμπτωμα είναι η στρέβλωση της αντίστασης
    με συνέπεια συν τοις άλλοις να παραμορφώσει και το πλαστικό καλαθάκι στο σημείο που στρέβλωσε προς τα πάνω πλησιάζοντάς το.
    Η πρώτη προσπάθεια μου ήταν να ισιώσω την αντίσταση, αλλά στην επόμενη πλύση η αντίσταση και πάλι παραμορφώθηκε.
    Η άποψή μου είναι ότι η αντίσταση μένει ακάλυπτη από νερό, με αποτέλεσμα να στρεβλώνει από υπερθέρμανση αφού δεν αποδίδει
    την θερμότητα στο νερό, το λιγοστό νερό να υπερθερμαίνεται και να ραγίζει τα ποτήρια. Σημεία προς έλεγχο, αισθητήριο στάθμης
    και αισθητήριο θερμοκρασίας. Τα αναφέρω αισθητήρια γιατί δε γνωρίζω αν είναι φλοτεροδιακόπτες η πνευματικοί διακόπτες και για την
    θερμοκρασία αν είναι ΡΤ100, PTC ή NTC. Ακόμη περισσότερο δεν ξέρω που να τα αναζητήσω στο πλυντήριο και που συνδέονται.
    Δεν έχω κάνει καμμιά ενέργεια επισκευής και επειδή βλέπω ότι στο Forum υπάρχουν έμπειροι τεχνικοί απευθύνομαι εδώ για να επιβεβαιώσω
    ή να απορρίψω την άποψή μου, να ακούσω άλλες γνώμες από τεχνικούς εμπειρότερους εμού.
    Συνημένες Εικόνες Συνημένες Εικόνες

Μέλος
    Όνομα
    Ηλίας
    Περιοχή
    Κρήτη

Προεπιλογή

Μια παρατήρηση γιατί το επαθα σήμερα μήπως βάζεις λάθος τα ποτήρια μέσα
    Τα ποτήρια δεν πρέπει να ακουμπάνε μεταξύ τους η με αλλά σκεύη γιατί κατά την πλύση μετακινούνται λίγο και μπορεί να χτυπάνε μεταξύ τους και να ραγιζουν
    Όσο για την αντίσταση κι εμενα εχει στραβώσει λιγο προς τα πάνω αλλα λειτουργεί άψογα το πλυντήριο
    Ααα και αυτό που έπαθα σήμερα είναι έβαλα ολα τα ποτήρια κολλητά και στριμωχτα και μου βγηκαν τα μισά ραγισμενα
    Α! Και προσοχή στο πρόγραμμα δλδ να μην βάλεις πρόγραμμα για κατσαρόλες π.χ ενω έχεις μέσα κολονατα ποτήρια

Μέλος
    Όνομα
    Ηλίας
    Περιοχή
    Κρήτη

Προεπιλογή

Και κάτι ακόμα αν ενα πλυντήριο πιάτων δεν πάρει το κατάλληλο νερό δεν προχωράει στην πλύση στα περισσότερα πλυντήρια πιάτων έτσι γίνεται
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Schaub Lorenz : 24-08-18 στις 22:26

Το avatar του χρήστη tipos
    Μέλος
    Όνομα
    Σακης
    Περιοχή
    θεσσαλονικη

Προεπιλογή

Γερασιμε για να σου φυγει η αποροια της ποσοτητας του νερου που περνει παρατηρησε οτι οταν βαζει νερο το κανει το κανει σε τρεις δοσεις με λιγα δευτερολεπτα διαφορα η μια δοση απο την αλλη.Αν δεν το κανει αυτο τοτε οντως δεν βαζει την σωστη ποσοτητα.Σε αυτο το πλυντητριο η αντισταση πρεπει να ειναι ακαλυπτη απο το νερο και οχι μεσα σε αυτο.
    Οσο αφορα το στραβωμα της αντιστασης αυτο μπορει να οφειλεται σε κολημενη επαφη στον χρονοδιακοπτη,ειναι αρκετα συχνη βλαβη στα εν λογο πλυντηρια.Αν ειχε βλαβη στα θερμικα τοτε το πιο πιθανο ειναι να κολουσε το προγραμμα,πραγμα που με βαση την περιγραφη σου δεν το κανει αλλα τελιωνει ολη την πλυση.

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Γεράσιμος
    Περιοχή
    Πειραιάς

Προεπιλογή

Σ' ευχαριστώ φίλε μου Ηλία για την απάντησή σου. Τώρα ως προς το θέμα μας. Το πλυντήριο το γεμίζει από την αρχή η γυναίκα μου και πάντα με την ίδια διάταξη. Μέχρι τελευταία δεν είχε παρατηρηθεί ποτέ αυτό το πρόβλημα. Να σημειώσω ότι τα συγκεκριμένα ποτήρια είναι κανονικά χοντρά ποτήρια του νερού και επί πλέον το ράγισμα υπάρχει στο "ψαχνό" του γυαλιού χωρίς εξωτερικούς τραυματισμούς του από χτύπημα. Να σκεφθείς ότι τα ποτήρια είναι σε χρήση ενώ ένα μικρό μπουκάλι που ήταν μαζί άνοιξε στο ράγισμα. Το πρόγραμμα που χρησιμοποιεί η γυναίκα μου είναι πάντα το ίδιο. Άλλωστε εκτός από τα γυαλικά παραμορφώθηκε (έλιωσε) λίγο και το καλαθάκι στο κάτω μέρος που είναι κοντά στην αντίσταση. Για τη στάθμη του νερού περνάει από το μυαλό μου η υποψία ότι το αισθητήριο δίνει ψευδή ένδειξη και αν είναι φλοτέρ μπορεί να είναι κολλημένο σε θέση υψηλής στάθμης. Υποψία που όμως δεν τεκμηριώνεται απόλυτα γιατί το πλυντήριο παίρνει νερό χωρίς να έχει σταματήσει από υψηλή στάθμη. Η δεύτερη υποψία μου για τον θερμοστάτη είναι πιο πιθανή με δεδομένο ότι η θερμοκρασία του νερού δεν ξεπερνάει σε κανένα πρόγραμμα τους 65 βαθμούς, θερμοκρασία που δεν παραμορφώνει το πλαστικό καλαθάκι. Το καλαθάκι στρέβλωσε από την ανύψωση της αντίστασης που το πλησίασε από την κάτω του πλευρά, βγαίνοντας έξω από το νερό. Γι' αυτό απευθύνομαι στο Forum που βλέπω ότι έχει έμπειρους τεχνικούς που γνωρίζουν καλά το αντικείμενο. Με την ευκαιρία, έχεις και συ το ίδιο πλυντήριο? γιατί από αυτά που βλέπω να αναρτώνται στο Internet η αντίσταση είναι εσωτερική, κάτω από τον πυθμένα του θαλάμου.
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Gerassimos : 26-08-18 στις 00:11

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Γεράσιμος
    Περιοχή
    Πειραιάς

Προεπιλογή

Σ' ευχαριστώ πολύ φίλε Σάκη για την ανταπόκριση και τις κατατοπιστικές πληροφορίες σου. Την λεπτομέρεια των τριών δόσεων πλήρωσης με νερό δεν την γνώριζα ούτε την είχε προσέξει η γυναίκα μου παρ' όλο που το δουλεύει 28 χρόνια, όπως επίσης δεν μπορούσα να φανταστώ ότι η αντίσταση μένει ακάλυπτη και το νερό ζεσταίνεται κατά τον καταιονισμό. Με αυτά τα σημαντικά στοιχεία που μου έδωσες αύριο θα προχωρήσω σε προσεκτική δοκιμή και καταγραφή των συνθηκών λειτουργείας. Σ' ευχαριστώ και πάλι και θα τα ξαναπούμε.

Μέλος
    Όνομα
    Ηλίας
    Περιοχή
    Κρήτη

Προεπιλογή

Οχι εγώ έχω ενα πάγκου παμπαλαιο μορρις και η αντίσταση έχει ενα στραβωμα αλλα παίρνει πολύ νερό οσο πρέπει δηλαδή

Παρόμοια Θέματα

1. [Neff] πρόβλημα με πλυντήριο πιάτων neff
    από ilias510 στο forum Πλυντήριο
    Απαντήσεις: 27
    Τελευταίο Μήνυμα: 21-12-17, 23:30
  2. [Neff] Πλυντήριο πιάτων Neff - Πρόβλημα
    από akis883 στο forum Πλυντήριο
    Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο Μήνυμα: 06-03-17, 23:31
  3. [Neff] Πλυντήριο πιάτων neff SD13IT1F
    από targa στο forum Πλυντήριο
    Απαντήσεις: 5