Γειά σας φίλοι μου του Forum.
Έχω ένα πλυντήριο ΝΕFF SI 50 type S6M22F (ηλικίας 28 ετών)
Ο τίτλος "παράξενο πρόβλημα" αντιστοιχεί στο αποτέλεσμα της λειτουργείας του πλυντηρίου.
Συγκεκριμένα το πρόβλημα είναι ότι ραγίζει (χωρίς να τα σπάει) τα ποτήρια. Εμφανές σύμπτωμα είναι η στρέβλωση της αντίστασης
με συνέπεια συν τοις άλλοις να παραμορφώσει και το πλαστικό καλαθάκι στο σημείο που στρέβλωσε προς τα πάνω πλησιάζοντάς το.
Η πρώτη προσπάθεια μου ήταν να ισιώσω την αντίσταση, αλλά στην επόμενη πλύση η αντίσταση και πάλι παραμορφώθηκε.
Η άποψή μου είναι ότι η αντίσταση μένει ακάλυπτη από νερό, με αποτέλεσμα να στρεβλώνει από υπερθέρμανση αφού δεν αποδίδει
την θερμότητα στο νερό, το λιγοστό νερό να υπερθερμαίνεται και να ραγίζει τα ποτήρια. Σημεία προς έλεγχο, αισθητήριο στάθμης
και αισθητήριο θερμοκρασίας. Τα αναφέρω αισθητήρια γιατί δε γνωρίζω αν είναι φλοτεροδιακόπτες η πνευματικοί διακόπτες και για την
θερμοκρασία αν είναι ΡΤ100, PTC ή NTC. Ακόμη περισσότερο δεν ξέρω που να τα αναζητήσω στο πλυντήριο και που συνδέονται.
Δεν έχω κάνει καμμιά ενέργεια επισκευής και επειδή βλέπω ότι στο Forum υπάρχουν έμπειροι τεχνικοί απευθύνομαι εδώ για να επιβεβαιώσω
ή να απορρίψω την άποψή μου, να ακούσω άλλες γνώμες από τεχνικούς εμπειρότερους εμού.