Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 15

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Κωστας
    Περιοχή
    Athens

Προεπιλογή Πλυντήριο Πιάτων Siemenes sf55t551eu/02 - βλάβη

Καλημέρα σας,

θα ήθελα τη βοήθειά σας για τη βλάβη στο πλυντήριο πιάτων Siemenes sf55t551eu/02 που έχω εδώ και κάποια χρόνια. Ξαφνικά εχθές, ενώ το είχα προγραμματίσει να δουλέψει κάποιες ώρες αργότερα, έριξε το ρελέ. Στη πρόσπαθεια μου να δώ τι φταίει ανακάλυψα οτιτο πλυντήριο είχε νερά κάτω κάτω και το μοτέρ φαίνεται σκουριασμένο και με άλατα (αν δε κάνω λάθος) γύρω γύρω
    Πώς μπορώ να καταλάβω τι ακριβώς έχει χαλάσει; μήπως δεν είναι το μοτέρ αλλά κάτι άλλο που βρίσκεται εκεί κοντά;

Ευχαριστώ

Συνημένες Εικόνες Συνημένες Εικόνες

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Έβρος

Προεπιλογή

Το κακό ξεκινάει πάντα από την τσιμούχα που έχει μπροστά στον άξονα και θέλει αντικατάσταση , (αν δεν έχει συμβεί ζημιά στην περιέλιξη του μοτέρ ή οξειδώθηκε και σκούριασε ο άξονας θα πάνε όλα καλά)
    https://www.youtube.com/watch?v=id6Y5ZPPFhE

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Κωστας
    Περιοχή
    Athens

Προεπιλογή

Καλησπέρα, ευχαριστώ για την άμεση βοήθεια. Αφού θα το αποσυναρμολογήσω για να αλλάξω τη τσιμούχα, υπάρχει τρόπος να καταλάβω αν έχει πάθει ζημιά το μοτέρ; για να μην το συναρμολογώ και το συνδέω άδικα.
    Επίσης η τσιμούχα, ποιο ακριβώς απο τα παρακάτω είναι; το 0431;

Ευχαριστώ και πάλι
    Συνημένες Εικόνες Συνημένες Εικόνες

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Έβρος

Προεπιλογή

η τσιμούχα, ποιο ακριβώς απο τα παρακάτω είναι; το 0431;
    Σαν να σου λέμε "στην πολυκατοικία είναι η πόρτα η είσοδος " ... και εσύ μας δείχνεις την καμινάδα ! (καμιά σχέση)

Στο βίντεο η τσιμούχα (που την βγάζει ) φαίνεται στο 5:15 έως το 5:30 (πέμπτο λεπτό και 15 δευτερόλεπτα)
    Η Αντλία (μοτέρ πλύσης) που περιέχει την τσιμούχα είναι όλα τα εξαρτήματα από (0415 - 0458 - 0457 - 0456 - 0450 - 0454)
    Επειδή αυτό το μοτέρ κομπλέ κοστίζει όσο μια καινούρια συσκευή το καλύτερο που έχει να γίνει είναι να βγει το μοτέρ να καθαριστεί από τα άλατα , να αλλαχτεί η τσιμούχα , να ξανασυναρμολογηθεί .
    Αν πελάγωσες με το τι πρέπει να γίνει , πες έναν τεχνικό να σου κάνει αυτό που θα του πεις (να αλλάξει την τσιμούχα μόνο ) για να μην πέσεις σε κανέναν που θα σου αλλάξει μέχρι και τα ποδαράκια της συσκευής.

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Κωστας
    Περιοχή
    Athens

Προεπιλογή

Κόβει το μάτι μου!!!
    Λέω να το δοκιμάσω μόνος αρχικά. Θα ενημερώσω όπως και να 'χει.
    Ευχαριστώ

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Έβρος

Προεπιλογή

Αν είναι μια από τις παρακάτω τσιμούχες (και δεν έχει πάθει τίποτα ο άξονας του μοτέρ ) θα είσαι τυχερός
    http://www.eaparts.gr/content.aspx?I...m=472&so=2&l=1

Αν πέσεις στις παρακάτω τσιμούχες (που είναι σετ και ακριβές)
    http://www.ebay.co.uk/bhp/bosch-dishwasher-pump
    απλά θα σου πιάσουν τον κώλο!

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Κωστας
    Περιοχή
    Athens

Προεπιλογή

Καλησπέρα,

η προσπάθεια αποσυναρμολόγησης δεν ήταν επιτυχής. Κόλλησα στο βήμα που φαίνεται μεταξύ 4:35 - 4:50 του βίντεο.
    https://www.youtube.com/watch?v=id6Y5ZPPFhE
    Για κάποιο λόγο δεν μπορώ να ανεβάσω όλο το εξάρτημα και να το ακουμπήσω στο πλυντήριο έτσι ώστε να αποσυναρμολογήσω το μοτέρ. Μάλλον το περιορίζουν τα καλώδια.
    Ξέρουμε τιμές αντιπροσωπείας για service; Αξίζει ή είναι ακριβοί;

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Έβρος

Προεπιλογή

Ναι η περίπτωση του βίντεο είναι και η πιο πολύπλοκη γιατί αυτός ξεκίνησε αφαιρώντας όλην την άσπρη "λεκάνη" (βγάζει δηλαδή από εσωτερικά στον θάλαμο τα φίλτρα ξεβιδώνει μια βάση για να βγει όλη η λεκάνη , εκτός του ότι απομάκρυνε και τον πάτο της συσκευής για να μείνουν τα μεγάλα περιθώρια που βλέπεις στο βίντεο)
    Δεν ξέρω τι περιθώρια έχεις εκεί , αλλά αν δεις προσεχτικά στο βίντεο στο 4:52 έως 4:56 τοποθετεί ένα κατσαβίδι (γιατί αυτό το καπάκι που είναι πάνω στο μοτέρ δεν έχει βίδες αλλά είναι κουμπωτό .. το περιστρέφεις ελάχιστα δεξιά ή αριστερά για να ξεκουμπώσει το μοτέρ )... με το κατσαβίδι απλά στο σημείο εκείνο έχει ένα πλαστικό "δοντάκι" που το σφραγίζει για να μην περιστραφεί το καπάκι του μοτέρ και ξεκουμπώσει κατά λάθος , ... το πιέζει λίγο και ταυτόχρονα του δίνει μισή στροφή το μοτέρ για να ξεκουμπώσει από το καπάκι .
    Ξέρουμε τιμές αντιπροσωπείας για service; Αξίζει ή είναι ακριβοί;
    Άστο θα προτιμούσες να φτιάξεις την γέφυρα Ρίου - Αντιριου έξω στην αυλή σου παρά να το πας στο σέρβις. (πρώτα από όλα αυτοί δεν θα ασχοληθούν να αλλάξουν μόνο την τσιμούχα ... αλλά για να εξασφαλίσουν την "εγγυημένη" δουλειά θα σου αλλάξουν ολόκληρο το μοτέρ). Κάνουν "γραβατωμένες " δουλειές δηλαδή γιαυτό όταν τους βλέπω εγώ τέτοιους τεχνικούς νομίζω ότι ο καθένας τους φοράει παπιγιόν όταν εργάζεται.

9. Ένα μέλος ευχαρίστησε τον Κυριακίδης για αυτό το χρήσιμο μήνυμα:

papg (16-02-15)

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Κωστας
    Περιοχή
    Athens

Προεπιλογή

Τόσο το οικονομικό όσο και η διάθεσή σου για βοήθεια με κάνουν να προσπαθήσω ξανά!
    Μέχρι τώρα έχω ακολουθήσει τα βήματα του βίντεο ακριβώς. Δεν μπόρεσα να απομακρύνω τη λεκάνη τόσο (κάπου κολλάει) αλλά και πάλι νομίζω ότι το κρατάνε τα καλώδια.
    Βέβαια δοκίμασα και αυτό που λες αλλά ίσως να μην είχα βάλει τόση δύναμη για ξεκουμπώσει. Υπάρχει περίπτωση να έχει κολλήσει απο τα άλατα; Αξίζει να το καθαρίσω πρώτα;

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Έβρος

Προεπιλογή

Δεν μπόρεσα να απομακρύνω τη λεκάνη τόσο (κάπου κολλάει) αλλά και πάλι νομίζω ότι το κρατάνε τα καλώδια.
    Δεν ξέρω ποια εννοείς εσύ "λεκάνη" (λεκάνη εγώ εννοώ όλο τον πλαστικό άσπρο δίσκο που τον βλέπεις και εσωτερικά στον θάλαμο και είναι κουμπωμένα όλα εκεί πάνω / το μοτέρ πλύσης / η αντίσταση κτλ) .
    Μπορείς να δώσεις μια πιο μακρινή φωτογραφία σαν αυτήν του 1ου ποστ με το μοτέρ αλλά από πιο μακριά για να δω αν έχεις περιθώρια να το βγάλεις όπως έχει.
    Βέβαια δοκίμασα και αυτό που λες αλλά ίσως να μην είχα βάλει τόση δύναμη για ξεκουμπώσει. Υπάρχει περίπτωση να έχει κολλήσει απο τα άλατα; Αξίζει να το καθαρίσω πρώτα;
    Δεν θέλει πολύ δύναμη (για την πίεση στο "δοντάκι" που σου έλεγα για να επιτρέψει να ξεκουμπώσει ) γυρίζοντας το μοτέρ αργότερα .. η πίεση με το κατσαβίδι πάνω στο πλαστικό δοντάκι είναι μόνο για να ελευθερωθεί η αγκύλωση που υπάρχει . Τα καλώδια του μοτέρ θα πρέπει να τα έχεις βγάλει και να τα έχεις σημειώσει καλά από που τα έβγαλες .

Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. [Siemens] Πλυντήριο πιάτων - Ρίχνει το ρελέ
    από stafidas στο forum Πλυντήριο
    Απαντήσεις: 59
    Τελευταίο Μήνυμα: 11-07-14, 21:28
  2. [Άλλη] ARISTON πλυντήριο πιάτων
    από penge στο forum Πλυντήριο
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο Μήνυμα: 06-06-14, 16:41
  3. [Whirlpool] ADG 175 Πλυντήριο πιάτων
    από stavai στο forum Πλυντήριο