Καλησπέρα στο forum θα ηθελα επείγοντως την βοηθεια σας , και ευχάριστω προκαταβολικά για το χρόνο σας .
Τον περασμένο μάρτιο έβαλα στο κατάστημα μου ένα air condition dc inverter μάρκας invetor 18ari τότε ήταν ακόμα κρύος ο καιρός και το είχα δουλέψη ελάχιστες μέρες στην θέρμανση από την πρώτες μέρες λειτουργίας μου έβγαζε ένα error code Η5 μετα από λίγες ώρες λειτουργίας το οποιο και δεν έδωσα σημασία θεώρησα ότι πιάνει την θερμοκρασία και πρέπει να το κλείσω γιατί όντως θέρμαινε καλά το χωρο , μετά ήρθε το καλοκαιρι όπου το μηχάνημα δούλεψε απροβλημάτιστα όλη την σεζόν , ερχοντας ξανά λοιπόν ο χειμώνας και ξαναρχίζω να το δουλεύω στην θέρμαση αρχίζει τα ίδια προβλήματα error code Η5 και error code HC ,ψάχνω λοιπόν το manual και βρίσκω ότι κωδικοί σημαίνουν
HC= pfc protection και
Η5 = ipm protection ,
Επικοίνωνω λοιπόν με το service τις inventor και μου λένε αντικαταστση εξωτερικής πλακέτας μου στέλνουν την καινούργια πλακέτα και γίνετε η αλλαγή από τεχνικό , όμως το πρόβλημα παραμένει και το μηχάνημα συνεχίζει να σταματάει και να πετάει κωδικό Η5 δηλαδή ipm protection ,ψάχνοντας στον internet βρήκα αυτό αλλη μερκας air condition :
■
DC Peak Current Error by a fault signal of IPM
• If the operating current of IPM reaches 27A, the compressor stop instantly.
• If DC PEAK occurs 5 times within 1 hour, the appliance turns off and display ERROR CODE H5
.
■
DC Peak Current Error by the compressor lock
• If the DC LINK voltage below DC 140V occurs 5 times within 1 hour while the compressor is operating, the
appliance turns off and display ERROR CODE H5
το μηχάνημα είναι συνδεμένο σε ξεχωριστή γραμμή με 20άρα ασφάλεια πιστεύεται ότι είναι πρόβλημα στην τάση του ρεύματος ?