Καλησπέρα παιδιά,
Δεν πρόκειται ακριβώς για crt τηλεόραση, αλλά πλακέτα για monitor από arcade και θα ήθελα μια μικρή βοήθεια.
Λοιπόν η πλακέτα έχει ρυθμιστικά για ύψος και πλάτος, φωτεινότητα κτλ. Όλα έχουν pots, εκτός από αυτό του ύψους, που είναι ένα πηνίο με ρυθμιστικό (μην βαράτε δεν ξέρω πως ονομάζεται). Καθώς το γυρνούσα έσπασε η βιδούλα από φερρίτη και πλέον το ύψος είναι στον θεό...
Έψαξα λοιπόν στα arcade forums και είδα ότι ονομάζεται horizontal width coil. Βρήκα κάτι πηνιάκια από παλιές πλακέτες αλλά έχουν μικρές βιδούλες, παρ'όλα αυτα σφήνωσα δυο για δοκιμή και δεν άλλαξε κάτι.
1) Πρώτη ερώτηση λοιπόν πως ονομάζονται γενικά, γιατί με τον όρο width coil βγαίνουν μόνο αποτελέσματα σχετικά με arcade.
2) Υπάρχει περίπτωση να βρεθεί σαν ανταλλακτικό π.χ. στον Φανο ή μόνο ebay;
3) Σε τι τηλεοράσεις μπορεί να πετύχω τέτοια πηνία με μεγάλο φερρίτη, γιατί όσες έχω ανοίξει δεν βρήκα κάτι παρόμοιο.
Για να δείτε πως είναι το πηνίο:
http://forums.arcade-museum.com/showthread.php?t=165832
Υ.Γ.1: Γενικώς με τα πηνία έχω μαύρα μεσάνυχτα, γι'αυτό αν μπορεί κάποιος να βοηθήσει θα του ήμουν ευγνώμων.
Υ.Γ.2: Τελικά την βλάβη που γι'αυτό το άνοιξα δεν την έφτιαξα, αλλά δημιούργησα και άλλη![]()