Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 13

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Δημήτρης
    Περιοχή
    Κοζάνη

Προεπιλογή CRT arcade monitor προβλημα :(

Καλησπέρα σας,
    Ισως μπορεί να με βοηθησει κάποιος φίλος απο τους τεχνικούς τηλεοράσεων,
    Εδώ και ένα χρόνο ψάχνω την κατάληλη οθόνη για να περάσω στη mame καμπίνα που έχω σχεδόν τελειώσει. Προσφατα αγόρασα ενα CRT arcade monitor (το σασί είναι kortek kts και το monitor samsung 20").
    Αφου λοιπόν το περιεργάστηκα αρκετά, παρατήρησα ότι ήταν 110v, αγόρασα έναν μετασχηματιστή 220/110 και το σύνδεσα και αναψε κανονικά.
    Μόλις επιχείρησα να το συνδέσω στο pc μου (που είχα προηγουμένως περάσει vga input στο σασί, και ρύθμησα το pc στα 15khz output) σπινθήρησε και μου έριξε τον αυτόματο ηλεκτροπληξίας του σπιτιού. Μετά απο check up παρατήρησα ότι είχε κάψει την 4Α ασφάλεια του. την αντικατέστησα αλλα δέν ανάβει η οθόνη πιά, μετρώντας με πολήμετρο βρήκα ότι το σασί χάνει 110v ρεύμα!!! (μάλλον γιαυτό καηκε η ασφάλεια και έπεσε ο αυτόματος γιατί το σασί δέν ήταν γειωμένο και γειώθηκε απο το vga καλώδιο). τα transistor και η γέφυρα είναι εντάξει, που λέτε να βρίσκεται το πρόβλημα? στον Flyback μετασχηματιστή? γίνεται τίποτα?
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη gRooV : 24-12-10 στις 11:04

Το avatar του χρήστη TSAKALI
    Νέο Μέλος
    Όνομα
    Σαββας
    Περιοχή
    Θεσσαλονικη

Προεπιλογή

Φιλε Δημητρη ,..απορω γιατι δεν εβαλες οθονη υπολογιστη(vga) , 20 η 21 ιντσων, απλα θα την εβγαζες απο τα πλαστικα της , ετσι κ αλλιως το παιχνιδι
    θα παιζει σε υπολογιστη και οχι σε πλακετα . Εγω προσωπικα στη θεση σου θα εβαζα TFT οθονη ..τελος παντων..
    Εχω σιγουρα στην αποθηκη καποια μονιτορ και σασσι ,μερικα ειναι hantarex ,μπορει να βρω και kortek.. μετα τις γιορτες θα ψαξω και θα σου στειλω
    μηνυμα να σου πω τι βρηκα, και αν θελεις ερχεσαι και στα δινω η στα στελνω..
    μην μπλεκεις με επισκευη μετασχηματιστη υψηλης ( ειδικα ΚΟΡΤΕΚ) ...

3. Ένα μέλος ευχαρίστησε τον TSAKALI για αυτό το χρήσιμο μήνυμα:

jayman (26-01-11)

Το avatar του χρήστη navar
    Μέλος
    Όνομα
    Kωνσταντίνος
    Περιοχή
    τρικαλα

Προεπιλογή

ναι δημήτρη αμα έβρισκες hantarex θα ήταν πολύ έυκολα τα πράγματα !!!!

γιά σου ρε τσακάλι με το στοκ σου !!!!
    σου χρωστάω επίσκεψη , ότι τίποτα άλλο να μου δείς ένα display απο ενα pinball :P ;P :P
    οπότε κατάλαβες , δεν θα κεράσεις μόνο καφέ :P :P

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Δημήτρης
    Περιοχή
    Κοζάνη

Προεπιλογή

Φίλε Σάββα, το σκεφτικα να βάλω μια απλή crt όπως και μια tft (δυσκολο να βρεθεί πάνω απο 19 ιντσες σε 4:3 και οι 19αρες δείχνουν πολύ μικρές) απλά θα ήθελα να την κάνω όσο πιό κλασσική γίνεται, και αφού καταφερα και βρήκα πραγματική arcade είπα να ασχοληθώ λίγο παραπάνω, εχω ηδη παραγγείλει καρτα απο το ebay που μετατρέπει το 31KHZ VGA σήμα του υπολογιστή σε 15KHZ. Σήμερα πήγα σε ενα τεχνικό και αφού καταφέραμε να την αναψουμε τα έφτυσε ο flyback
    Τώρα αν βρεθεί ανταλλακτικός βλέπουμε...
    Μόλις μπορέσεις να ασχοληθείς με το stock σου πες μου, εγώ μετά τις γιορτές θα είμαι Θεσσαλονίκη οπότε κανονίζουμε.
    Παιδιά σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον και το άμεσο της απάντησης, καλές γιορτές...

Νέο Μέλος
    Όνομα
    diego
    Περιοχή
    Λαμία

Προεπιλογή

λοιπον φιλε jayman για να παιξει το μονιτορ πρεπει το σασι να ειναι υψηλης ευκρινειας πρωτον και δευτερον να ανταποκρινεται στις ιντσες
    εσυ θελεις ενα Hantarex polo 25 υψηλης ευκρινειας και θα σου δουλευει ρολοι ολο το συστημα...με vga υποδοχη απ ευθειας με το pc
    παντως εδω μπορεις να βρεις μονιτορ-σασι παμφθηνα και καλυτερα απο τα Ηantarex ....:
    http://www.gdtronics.com/
    η και στο 2103426397 Στεφανος Καχρης
    -εγω εχω στοκ απο μονιτορ αλλα δεν ειναι υψηλης ευκρινειας...εαν σου κανουνε..πολυ ευχαριστως να σου στειλω.
    -τι λεει ο φιλος μου και συντοπιτης navar...;

7. Ένα μέλος ευχαρίστησε τον diegolam για αυτό το χρήσιμο μήνυμα:

jayman (26-01-11)

Νέο Μέλος
    Όνομα
    diego
    Περιοχή
    Λαμία

Προεπιλογή

λοιπον φιλε jayman για να παιξει το μονιτορ πρεπει το σασι να ειναι υψηλης ευκρινειας πρωτον και δευτερον να ανταποκρινεται στις ιντσες
    εσυ θελεις ενα Hantarex polo 25 υψηλης ευκρινειας και θα σου δουλευει ρολοι ολο το συστημα...με vga υποδοχη απ ευθειας με το pc
    παντως εδω μπορεις να βρεις μονιτορ-σασι παμφθηνα και καλυτερα απο τα Ηantarex ....:
    http://www.gdtronics.com/
    η και στο 2103426397 Στεφανος Καχρης
    -εγω εχω στοκ απο μονιτορ αλλα δεν ειναι υψηλης ευκρινειας...εαν σου κανουνε..πολυ ευχαριστως να σου στειλω.

Το avatar του χρήστη navar
    Μέλος
    Όνομα
    Kωνσταντίνος
    Περιοχή
    τρικαλα

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από diegolam Εμφάνιση μηνυμάτων
    Tsakali , Diegolam , Εγω !
    όπου arcade και hantarex μαζευόμαστε !!!!
    καλά μια χαρά είμαι εγώ , η λαμία τί κάνει ? πώς τα πάτε εκεί ?
    επιτέλους έκανες και ποστ στο φόρουμ !

Νέο Μέλος
    Όνομα
    diego
    Περιοχή
    Λαμία

Προεπιλογή

καλησπερα σε ολους...και καλη χρονια να εχουμε....)))))))
    και στην Λαμια δυσκολα τα πραγματα οπως παντου νομιζω....
    εεε πως να μην κανω...τουλαχιστον στα video games-arcades-coin ops...εχω τεραστια πειρα....
    στα pc υστερω..αλλα εχω ολους εσας ...φιλαρακια μου...))))

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Δημήτρης
    Περιοχή
    Κοζάνη

Προεπιλογή

Φίλε diego σευχαριστώ για το link και τις πληροφορίες, απο ότι φαίνεται θα πληρώσω ακριβά την εμμονή μου να βάλω κλασσικό arcade monitor .

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Δημήτρης
    Περιοχή
    Κοζάνη

Προεπιλογή

Παιδιά δέν ξέρω αν μου το επιτρέπει το forum, Υπάρχει post με τις φάσεις κατασκευής της καμπίνας μου, αν δέν έχετε τιποτα καλύτερο να κάνετε ρίξτε μία ματιά: http://gamewave.forumotion.com/t1022-topic

Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. Monitor LG 17-19''...
    από nassosxlvbros στο forum Τηλεόραση
    Απαντήσεις: 25
    Τελευταίο Μήνυμα: 06-04-11, 23:03
  2. Προβλημα σε monitor ikegami
    από dimitris_p στο forum Τηλεόραση
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο Μήνυμα: 27-05-10, 12:03

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δημιουργία θεμάτων: Όχι