Καλημέρα στην κοινότητα και ευχαριστώ για τη φιλοξενία.
Θα ήθελα, εάν έχετε την καλοσύνη, την άποψή σας για πρόβλημα σε πλυντήριο Siemens Siwamat 5010.
Πρόκειται για ένα πλυντήριο 15ετίας, το οποίο κατά τις δύο τελευταίες φορές που έστυβε (την πρώτη φορά μαξιλάρι, τη δεύτερη κουβέρτα) έκανε τρελό θόρυβο. Μου έδινε την εντύπωση ότι μέσα στον κάδο υπήρχε ένα τούβλο και γυρνούσε γύρω γύρω χτυπώντας στα τοιχώματα του πλυντηρίου. Φυσικά και διέκοψα και τις δύο φορές τη λειτουργία του.
Η αλήθεια είναι ότι και παλαιότερα άκουγα μερικές φορές τέτοιους θορύβους (πάντα στο στύψιμο) αλλά το απέδιδα στο ότι το πλυντήριο –μετακινούμενο κατά το στύψιμο- ακουμπούσε στη λεκάνη της τουαλέτας χτυπώντας τα τοιχώματά του εκεί. Πάντως, έκτοτε ήμουνα φοβισμένος και για αυτό δεν το άφηνα να δουλεύει ποτέ μόνο του στο σπίτι.
Σημειωτέον ότι το πλυντήριο είναι αλφαδιασμένο.
Τώρα, κάνοντας μία αυτοψία στον κάδο του πλυντηρίου (εννοώ τον κύλινδρο που μπαίνουν τα ρούχα), αυτός κουνιέται μπρος πίσω- όταν τον σπρώχνω με το χέρι μου- χτυπώντας στα τοιχώματα του πλυντηρίου (περισσότερο στην πλάτη του). Δεν γνωρίζω εάν αυτό είναι φυσιολογικό ή όχι, αλλά μάλλον από εκεί έρχεται ο θόρυβος.
Στα σχέδια μου είναι να το δοκιμάσω και σήμερα με ελαφρά ρούχα (όχι κουβέρτα- που απ’ ότι διάβασα στο site- είναι απαγορευτικές για τα πλυντήρια, αλλά έχω την εντύπωση, έστω και αν δουλέψει σωστά σήμερα, ότι δεν μπορώ να το εμπιστευτώ πλέον.
Στο μυαλό μου έχω τρία πράγματα, και εδώ θα ήθελα, πέρα από τη διάγνωσή σας για το πρόβλημα του θορύβου, και τη γνώμη σας ως προς τις επιλογές μου:
1. Αγορά καινούριου
2. Επισκευή από τεχνίτη
3. Επισκευή μόνος μου
Όσον αφορά το πρώτο, εάν αναλογιστεί κανείς και ένα πρόβλημα, κατά πάσα πιθανότητα στην ηλεκτρονική πλακέτα του πλυντηρίου που δεν του επιτρέπει να δουλεύουν όλα τα προγράμματα, ίσως να είναι μία καλή, αλλά ακριβή λύση.
Στο δεύτερο προβληματίζομαι για το εάν αξίζει τα λεφτά της μία τέτοια επισκευή σε ένα πλυντήριο 15 ετίας
Όσο δε αφορά την τρίτη επιλογή έχω να πω ότι με εξιτάρει να φτιάξω κάτι μόνος μου, αλλά δεν ξέρω εάν θα τα καταφέρω, καθόσον δεν έχω σχετική εμπειρία σε αυτά.
Ευχαριστώ πολύ
Πάνος