Σε "καινούργιο" σπίτι (<10 χρονών) που μπήκε τώρα η αδελφή μου, υπάρχει πρόβλημα με την πίεση του νερού. Δεν έχω βάλει μανόμετρο να την μετρήσω, αλλά είναι σίγουρα πάνω από 5 bar. Αν ανοίξεις τέρμα την βάνα του νεροχύτη, το νερό που πέφτει πιτσιλάει 3-4 μέτρα μακριά!
Οπότε λέω να βάλω έναν ρυθμιστή πίεσης στον πίνακα νερού που έχει στο μπάνιο. Κάποιος μου πρότεινε να τον βάλω στο φρεάτιο της ΕΥΔΑΠ αμέσως μετά τον μετρητή (για να "προστατεύει" όλη την εγκατάσταση), αλλά το βλέπω λίγο μανίκι να δουλέψεις στο φρεάτιο...
Από ότι είδα, ένας σχετικά τίμιος ρυθμιστής έχει περίπου 50-60 ευρώ (πχ εδώ), αλλά καθώς δεν έχω μεγάλη πείρα με τα νερά, θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει κάτι που θα πρέπει να προσέξω στην αγορά αυτή.
Σκεφτόμουν να ψάξω για κάποιον με μανόμετρο πάνω, φίλτρο που να βγαίνει για να καθαρίζεται από τυχόν πετραδάκια/βρομιές και ανοξείδωτο (εσωτερικά τουλάχιστον).
Υπάρχει κάτι άλλο που δεν έχω σκεφτεί?
Οποιαδήποτε συμβουλή/παρατήρηση ή και πρόταση για συγκεκριμένο ρυθμιστή/μαγαζί θα ήταν ευπρόσδεκτη
Φωτό του πίνακα
Water.jpg
Λογικά η είσοδος που θα μπει ο ρυθμιστής είναι μία από τις δύο μαύρες σωλήνες τέρμα δεξιά (η άλλη μάλλον είναι η έξοδος για τον θερμοσίφωνα).
Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας!