Καλημέρα παίδες. Μου έφερε ένας φίλος μου το netbook μιας συναδέλφου του το οποίο έπεσε θύμα κακοποίησης από την κόρη της... Πήρε το βλαμμένο λοιπόν ένα βύσμα ακουστικών και το έσπρωξε με δύναμη μέσα στο θηλυκό του βύσματος τροφοδοσίας του netbook.
Αποτέλεσμα, το + τσουτσούνι του βύσματος εξαφανίστηκε μέσα στο netbook όπως μου είπε. Όταν το άνοιξα λοιπόν το netbook, το + ήταν όντως σπασμένο και γυρισμένο προς τα μέσα. Αυτό το επανέφερα. Επίσης θα περάσω μια και τα σημεία του τυπωμένου που κρατάνε το βύσμα ολόκληρο γιατί σαν να έχουν ταλαιπωρηθεί αρκετά. Αυτό όμως που δε ξέρω τι να κάνω είναι στην παρακάτω φωτό που φαίνεται να έχει κουρευτεί ένα smd στοιχείο. Προφανώς είναι κάτι για την προστασία από ανάποδη πολικότητα...? Αλλά όπως γύρισε το + τσουτσούνι προς τα μέσα το κούρεψε.
Πάντως με το που έδωσα ρεύμα στη μητρική με το τροφοδοτικό της, ακόμα και χύμα που την είχα άναψε. Άρα αυτό το κουρεμένο στοιχείο δε παίζει και πολύ ρόλο. Τι μπορεί να είναι τελικά? Να το αφήσω έτσι ή να το γεφυρώσω με λίγο καλάι?
![]()