Σελίδα 2 από 3 ΠρώτηΠρώτη 123 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 11 έως 20 από 21
    Το avatar του χρήστη νεκταριοος
    Μέλος
    Όνομα
    Νεκταριος
    Περιοχή
    ΑΙΓΙΝΑ

Προεπιλογή

καλησπερα ασ πω αυτο που πιστευω εγω (χωρις να με παρεξηγεισει , καπιος ) αν δεν εισαι γνωστης το χασες το κορμι πατριωτι.... πχ εγω δεν μπορω να ειμαι ο κορυφαιος ηλεκτρονικος , η να ξερω να βαλω πλακακια να χτισω κλπ . Εδω στο νησι οι υδραυλικοι περνουνε για μια βρηση ενα 20ε αν ειναι μεγαλη δουλεια , το αντιστιχο με τα ποσο κανουν τα υλικα

Το avatar του χρήστη klik
    Μέλος
    Όνομα
    N/A
    Περιοχή
    Θεσσαλλλονίκη

Προεπιλογή

Δεν ειναι περιεργο που εμφανίζονται που κ που διαφορα τρολλ με χαζομάρες για να αρχισει συζητηση; στοχος ειναι μηπως η κινηση του φορουμ; ...

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Vasilis
    Περιοχή
    Thessaloniki

Προεπιλογή

Εγινε λίγο χαμούλης αλλά θα απαντήσω όσο το δυνατόν γίνεται σε όλα όσα τέθηκαν. Σε καμία περίπτωση δεν ήθελα να θίξω επαγγελματίες του χώρου κ ο όρος "κλέβετε" ήταν άκυρος κ τον παίρνω πισω. Ηθελα να πω ότι, κατα τη γνώμη μου πάντα, χρέωνετε πολλά περισσότερα απ'οσο κοστίζει το να αλλάξεις μια βρύση για παράδειγμα, απλώς πάνω στα νεύρα μου ειπα "κλέβετε"... λάθος μου.

Είμαι κ εγώ τεχνικός (δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες) κ επίσης κ η δική μου δουλειά είναι δύσκολη κ έχει κινδύνους. Οταν πάω να ζητησω τα χρήματα μου, δεν "κόβω" τον πελάτη αν είναι ντροπαλός ή αν είναι θρασύς (γιατι ακούστηκε κ αυτό) κ αναλόγως προσαρμόζω το πόσα λεφτά θα του ζητήσω. Εχω μια φιξ τιμή κ αναλόγως με τις ώρες που δουλεύω, κάνω τον πολλαπλασιασμό στο τέλος κ βγαίνει το μεροκάματο. Για να είμαι πιο ακριβής χρεώνω 15 ευρώ την ώρα κ είμαι χρόνια σε αυτή τη δουλειά κ πιστεύω πως την κάνω πολύ καλά. Βέβαια όπως είπε κ φίλος πιο πάνω, ελεύθερη αγορά έχουμε κ μπορούμε να χρεώνουμε ότι θέλουμε. Ακριβώς έτσι είναι φίλε, μόνο που προτιμώ να μην πατάω στην αναγκη του άλλου επειδη απλώς δεν μπορεί να κάνει διαφορετικά απο το να φωνάξει υδραυλικό ή ηλεκτρολόγο κ να του τα πάρω χοντρά. Προτιμώ κάτι πιο τίμιο για μένα όπως το να υπολογίζω τη δουλειά μου σύμφωνα με τις ώρες που θα δουλέψω για να βάλω ένα θερμοσίφωνα (συν τα παρελκόμενα φυσικά) κ όχι είτε δουλέψω 20 λεπτά είτε 2 ώρες να του παρω 50 ευρώ.

Δυστυχώς πάντα υπηρχε αυτή η αντιμετώπιση απο τους περισσότερους επαγγελματίες-βασικά για να είμαι πιο ακριβής απο όλους όσους έχω συνεργαστεί-για το λόγο ότι τους έχεις αναγκη κ το εκμεταλλεύονται κ είμαι κάθετος σε αυτό. Μπορώ να πω με μεγάλη σιγουριά πως η δική μου δουλειά είναι πιο επικίνδυνη απο του υδραυλικού γιατι έχει να κάνει κ με ρεύματα αλλά κ με ύψη, αλλά τόσα πολλά λεφτά δεν ζητάω. Θα πείτε κακώς δεν παίρνεις, ελευθερη αγορα εχουμε, κλπ... δεν το θεωρώ τίμιο ρε παίδι μου να πενταπλασιάζω την τιμή μου μονο κ μονο επειδή ο άλλος με έχει αναγκη, πως να το κάνουμε.

Οπωσδήποτε την επόμενη φορά θα κάνω καλύτερη έρευνα αγοράς κ αν μπορώ, το πρόβλημα θα το φτιάξω μόνος μου κ ας παιδευτώ μια ολόκληρη μέρα κ ας τα κάνω σκατά στο σπίτι. Ευτυχώς πλέον με το ίντερνετ υπάρχουν πολλοί τρόποι για να μάθει όποιος θελει μια τεχνική κ να την εφαρμόσει. Αυτό που θέλω να πω εν κατακλειδι είναι πως, απο τη μία το θεωρω εντελώς ανέντιμο όλο αυτό που συμβαίνει με τους τεχνικούς, οι οποίοι παρεπιπτόντως παραπονιούνται ότι δεν έχουν δουλειά κ ότι δεν τους στηρίζουν οι γείτονες όσον αφορά τη λιανική (γιατί άραγε??), απο την άλλη το θέμα της απόδειξης, αφού κ ο πελάτης κάνει τα στραβά μάτια κ δεν ζητάει, τουλάχιστον εκτιμήστε το κ μην βαράτε στο κεφάλι τις τιμές γιατί είναι πολύ λογικό στην τελική ο πελάτης να παει στο οποιοδήποτε μεγάλο μαγαζί να αγοράσει πιο φτηνα το προιόν κ με απόδειξη...

Αυτά τα λίγα, φιλικά πάντα

4. Ένα μέλος ευχαρίστησε τον b_eliades για αυτό το χρήσιμο μήνυμα:

mikemtb73 (28-11-20)

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Έβρος

Προεπιλογή

Θα έπρεπε να πεις ακριβώς τι δουλειά κάνεις (για να προσπαθήσω με παρόμοιο τρόπο όπως εσύ επιβάρυνες ανεύθυνα τον φίλο τεχνικό ) να σε επιβαρύνω παρομοίως έτσι ώστε να καταλάβεις την πίσω όψη του νομίσματος .
    (στο κάτω κάτω δεν ξέρουμε ποιος είσαι) και θα δεις ότι δεν θα χρησιμοποιήσω "ζαβολιές " αλλά θα πάω σύμφωνα με αυτά που εσύ θα ήθελες ως συμπεριφορά από τεχνικούς προς πελάτες . Να δούμε πόσο θα σου "αρέσει" μην στεναχωριέσαι θα βρω και εγώ "δίκαιους τρόπους" από πελάτες προς επαγγελματίες .

Και δυστυχώς εκεί θα δεις πόσο παράλογος ήσουν.
    Άπαξ και δω ότι το επάγγελμα σου μου αφήνει περιθώρια να σε πληρώνω καθαρό κέρδος (30 ευρώ όπως ήθελες) και ταυτόχρονα να σε βάλω να κουβαλάς αντικείμενα πάσης φύσεως (που δεν είσαι και υποχρεωμένος να τα κουβαλάς ) τότε νάμαστε .
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Κυριακίδης : 28-11-20 στις 21:34

Μέλος
    Όνομα
    Παναγιώτης
    Περιοχή
    ΑΘΗΝΑ

Προεπιλογή

b_eliades Τους υπολογισμούς που κάνεις τους έχει κάνει και άλλος πριν από σένα και μάλιστα καλύτερα:

Ας τα δούμε λοιπόν από τη σκοπιά σου...

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από b_eliades Εμφάνιση μηνυμάτων
    Για να είμαι πιο ακριβής χρεώνω 15 ευρώ την ώρα
    15 ευρώ την ώρα!! Ρε φίλε εσύ δεν είσαι απλός κλέφτης, εσύ είσαι αρχικλεφταράς!
    Εγώ παίρνω 5 ευρώ την ώρα.
    Κανονικά πρέπει να σε βάλουνε φυλακή.
    Αν είσαι τίμιος θα μπεις μόνος σου.

Αν υπολογίσουμε 160 ώρες εργασίας το μήνα:
    -Ο ειδικευόμενος γιατρός παίρνει 6,29 την ώρα (μισθός 1007 €).
    -Ο Επιμελητής Β` 8,20€ την ώρα (μισθός 1321 €)
    -Ο συντονιστής Διευθυντής 10,40€ την ώρα (μισθός 1665 €)
    Πηγή.

ΔΗΛΑΔΗ ΡΕ ΦΙΛΕ ΑΠΟ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΧΡΟΝΙΑ ΕΣΥ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ; ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ;
    ΜΗΠΩΣ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΑΚΡΙΒΟΣ; (=ΚΛΕΦΤΗΣ)
    ΧΩΡΙΣ ΔΕΥΤΕΡΗ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΠΗΓΑΙΝΕ ΜΠΕΣ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ΦΥΛΑΚΗ ΑΝ, ΟΠΩΣ ΛΕΣ, ΕΙΣΑΙ ΤΙΜΙΟΣ.
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Panoss : 28-11-20 στις 21:40
    You only live twice.

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Έβρος

Προεπιλογή

Αυτό για τα 15 ευρώ την ώρα είναι άστοχο , κάθε επάγγελμα δεν είναι το ίδιο.

Το παν είναι η προγενέστερη ενημέρωση του τεχνικού προς τον πελάτη π.χ. για την βρύση και το θερμοσίφωνο υπολογίζω να σου πάρω τόσα .... θέλεις? .... όχι? ,... γεια χαρά (ο πελάτης κρίνει αναλόγως)

Το αξιοπερίεργο του θεματοθέτη εδώ είναι ότι τυχαίνει να είναι και αυτός επαγγελματίας και πιο πολύ από όλους έπρεπε να είχε κάνει προσύμφωνο . Όπως κάνω π.χ. εγώ πάντα και ποτέ δεν τόλμησε κανένας να μου κουνάει δάκτυλο.

Μέλος
    Όνομα
    Αντώνης
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη

Προεπιλογή

Χα, χα για να το ελαφρύνουμε λίγο να πω κι εγώ την π...ριά μου.
    Ρε Βασίλη μια που έχεις εμπειρία με ύψη και ηλεκτρολογικά έλα να αλλάξεις μία λάμπα που δεν τη φτάνω με τη καρέκλα.
    Το πολύ 15 λεπτά θα κάνεις. 3.75ευρό άντε 4 θα σου δώσω.
    Χωρίς διάθεση αντιπαλότητας ή διαφωνίας, απλά πλάκα.

Μέλος
    Όνομα
    Παναγιώτης
    Περιοχή
    ΑΘΗΝΑ

Προεπιλογή

Τι πλάκα, πολύ σοβαρά μιλάς, τόσα πρέπει (σύμφωνα με τη λογική του) να του δώσεις.
    Και πάλι όμως......τα 15 λεπτά για μια λάμπα είναι πάρα πολλά.
    Αν είναι πολύ αργός θα του πάρει 1 λεπτό, άρα θα πρέπει να του δώσεις 15/60=0,25€.
    Με απόδειξη, εννοείται.
    Τα 3,75€ είναι επική κλεψιά.
    You only live twice.

Το avatar του χρήστη ΗΝ1984
    Μέλος
    Όνομα
    ΤΑΣΟΣ
    Περιοχή
    ΑΘΗΝΑ

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Panoss Εμφάνιση μηνυμάτων
    Τι πλάκα, πολύ σοβαρά μιλάς, τόσα πρέπει (σύμφωνα με τη λογική του) να του δώσεις.
    Και πάλι όμως......τα 15 λεπτά για μια λάμπα είναι πάρα πολλά.
    Αν είναι πολύ αργός θα του πάρει 1 λεπτό, άρα θα πρέπει να του δώσεις 15/60=0,25€.
    Με απόδειξη, εννοείται.
    Τα 3,75€ είναι επική κλεψιά.
    Εάν χρειάζεται και πέντε βοηθούς, τέσσερις να γυρνάνε το τραπέζι και ακόμα ένας τσίλιες για το ρεύμα, σύνολο έξι άτομα, για βγάλτε τώρα κοστολόγιο.

Μέλος
    Όνομα
    vasilis
    Περιοχή
    Πειραιάς

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Panoss Εμφάνιση μηνυμάτων
    b_eliades Τους υπολογισμούς που κάνεις τους έχει κάνει και άλλος πριν από σένα και μάλιστα καλύτερα:

Ας τα δούμε λοιπόν από τη σκοπιά σου...

15 ευρώ την ώρα!! Ρε φίλε εσύ δεν είσαι απλός κλέφτης, εσύ είσαι αρχικλεφταράς!
    Εγώ παίρνω 5 ευρώ την ώρα.
    Κανονικά πρέπει να σε βάλουνε φυλακή.
    Αν είσαι τίμιος θα μπεις μόνος σου.

Αν υπολογίσουμε 160 ώρες εργασίας το μήνα:
    -Ο ειδικευόμενος γιατρός παίρνει 6,29 την ώρα (μισθός 1007 €).
    -Ο Επιμελητής Β` 8,20€ την ώρα (μισθός 1321 €)
    -Ο συντονιστής Διευθυντής 10,40€ την ώρα (μισθός 1665 €)
    Πηγή.

ΔΗΛΑΔΗ ΡΕ ΦΙΛΕ ΑΠΟ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΧΡΟΝΙΑ ΕΣΥ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ; ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ;
    ΜΗΠΩΣ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΑΚΡΙΒΟΣ; (=ΚΛΕΦΤΗΣ)
    ΧΩΡΙΣ ΔΕΥΤΕΡΗ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΠΗΓΑΙΝΕ ΜΠΕΣ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ΦΥΛΑΚΗ ΑΝ, ΟΠΩΣ ΛΕΣ, ΕΙΣΑΙ ΤΙΜΙΟΣ.
    αυτη ειναι η μια οψη του νομισματος.Η αλλη οψη ειναι 20€/15 λεπτο και 1000€/ η επεμβαση ρουτινας του μισαωρου.
    ο γυναικολόγος παιρνει 2000€ για 5 ραμματα και ενα καθαρισμο μια ωρα υποθεση.

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από b_eliades Εμφάνιση μηνυμάτων
    Εγινε λίγο χαμούλης αλλά θα απαντήσω όσο το δυνατόν γίνεται σε όλα όσα τέθηκαν. Σε καμία περίπτωση δεν ήθελα να θίξω επαγγελματίες του χώρου κ ο όρος "κλέβετε" ήταν άκυρος κ τον παίρνω πισω. Ηθελα να πω ότι, κατα τη γνώμη μου πάντα, χρέωνετε πολλά περισσότερα απ'οσο κοστίζει το να αλλάξεις μια βρύση για παράδειγμα, απλώς πάνω στα νεύρα μου ειπα "κλέβετε"... λάθος μου.

Είμαι κ εγώ τεχνικός (δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες) κ επίσης κ η δική μου δουλειά είναι δύσκολη κ έχει κινδύνους. Οταν πάω να ζητησω τα χρήματα μου, δεν "κόβω" τον πελάτη αν είναι ντροπαλός ή αν είναι θρασύς (γιατι ακούστηκε κ αυτό) κ αναλόγως προσαρμόζω το πόσα λεφτά θα του ζητήσω. Εχω μια φιξ τιμή κ αναλόγως με τις ώρες που δουλεύω, κάνω τον πολλαπλασιασμό στο τέλος κ βγαίνει το μεροκάματο. Για να είμαι πιο ακριβής χρεώνω 15 ευρώ την ώρα κ είμαι χρόνια σε αυτή τη δουλειά κ πιστεύω πως την κάνω πολύ καλά. Βέβαια όπως είπε κ φίλος πιο πάνω, ελεύθερη αγορά έχουμε κ μπορούμε να χρεώνουμε ότι θέλουμε. Ακριβώς έτσι είναι φίλε, μόνο που προτιμώ να μην πατάω στην αναγκη του άλλου επειδη απλώς δεν μπορεί να κάνει διαφορετικά απο το να φωνάξει υδραυλικό ή ηλεκτρολόγο κ να του τα πάρω χοντρά. Προτιμώ κάτι πιο τίμιο για μένα όπως το να υπολογίζω τη δουλειά μου σύμφωνα με τις ώρες που θα δουλέψω για να βάλω ένα θερμοσίφωνα (συν τα παρελκόμενα φυσικά) κ όχι είτε δουλέψω 20 λεπτά είτε 2 ώρες να του παρω 50 ευρώ.

Δυστυχώς πάντα υπηρχε αυτή η αντιμετώπιση απο τους περισσότερους επαγγελματίες-βασικά για να είμαι πιο ακριβής απο όλους όσους έχω συνεργαστεί-για το λόγο ότι τους έχεις αναγκη κ το εκμεταλλεύονται κ είμαι κάθετος σε αυτό. Μπορώ να πω με μεγάλη σιγουριά πως η δική μου δουλειά είναι πιο επικίνδυνη απο του υδραυλικού γιατι έχει να κάνει κ με ρεύματα αλλά κ με ύψη, αλλά τόσα πολλά λεφτά δεν ζητάω. Θα πείτε κακώς δεν παίρνεις, ελευθερη αγορα εχουμε, κλπ... δεν το θεωρώ τίμιο ρε παίδι μου να πενταπλασιάζω την τιμή μου μονο κ μονο επειδή ο άλλος με έχει αναγκη, πως να το κάνουμε.

Οπωσδήποτε την επόμενη φορά θα κάνω καλύτερη έρευνα αγοράς κ αν μπορώ, το πρόβλημα θα το φτιάξω μόνος μου κ ας παιδευτώ μια ολόκληρη μέρα κ ας τα κάνω σκατά στο σπίτι. Ευτυχώς πλέον με το ίντερνετ υπάρχουν πολλοί τρόποι για να μάθει όποιος θελει μια τεχνική κ να την εφαρμόσει. Αυτό που θέλω να πω εν κατακλειδι είναι πως, απο τη μία το θεωρω εντελώς ανέντιμο όλο αυτό που συμβαίνει με τους τεχνικούς, οι οποίοι παρεπιπτόντως παραπονιούνται ότι δεν έχουν δουλειά κ ότι δεν τους στηρίζουν οι γείτονες όσον αφορά τη λιανική (γιατί άραγε??), απο την άλλη το θέμα της απόδειξης, αφού κ ο πελάτης κάνει τα στραβά μάτια κ δεν ζητάει, τουλάχιστον εκτιμήστε το κ μην βαράτε στο κεφάλι τις τιμές γιατί είναι πολύ λογικό στην τελική ο πελάτης να παει στο οποιοδήποτε μεγάλο μαγαζί να αγοράσει πιο φτηνα το προιόν κ με απόδειξη...

Αυτά τα λίγα, φιλικά πάντα
    καποιοι λειτουργουν ετσι οπως λες.Καποιοι αλλοι παλι παλευουν να τα φερουν βολτα και δεν θεωρω οτι το να δουλεύει 10ωρο και δωδεκάωρο εξαημερα και εφταημερη ειναι σωστο να τον συγκρινεις με τον υπαλληλο του 1000ρικου.

Σελίδα 2 από 3 ΠρώτηΠρώτη 123 ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο Μήνυμα: 21-05-17, 02:36
  2. Απαντήσεις: 8
    Τελευταίο Μήνυμα: 26-09-16, 14:48
  3. [Φορητός Η/Υ] Σωστή διαδικασία reball-reflow γιατί τελικά?
    από daharis5260 στο forum Υπολογιστές & Περιφερειακά
    Απαντήσεις: 39
    Τελευταίο Μήνυμα: 06-06-15, 14:48
  4. Γιατί καίγονται τα τελικά τρανζίστορ?
    από Danza στο forum Ερωτήσεις & Συμβουλές
    Απαντήσεις: 84
    Τελευταίο Μήνυμα: 03-09-06, 23:31

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δημιουργία θεμάτων: Όχι
  • Υποβολή μηνυμάτων: Όχι
  • Σύναψη αρχείων: Όχι
  • Επεξεργασία μηνυμάτων: Όχι
  •  
  • BB code: σε λειτουργία
  • Smilies: σε λειτουργία
  • [IMG]: σε λειτουργία