Η δεύτερη επιλογή που μου πρότεινε ο ηλεκτρολόγος (καλώδιο στον οπλισμό του μπετόν, π.χ. στο πατάρι), πώς σας φαίνεται;
Εντάξει, κατώτερη της γείωσης στο χώμα, αλλά πώς θα την χαρακτηρίζατε; Κακή; Μέτρια;
Η δεύτερη επιλογή που μου πρότεινε ο ηλεκτρολόγος (καλώδιο στον οπλισμό του μπετόν, π.χ. στο πατάρι), πώς σας φαίνεται;
Εντάξει, κατώτερη της γείωσης στο χώμα, αλλά πώς θα την χαρακτηρίζατε; Κακή; Μέτρια;
You only live twice.
Κάτι σχετικό που πρέπει να ληφθεί υπόψιν. Ναι μεν μπορεί να θεωρηθεί καλή γείωση σε μετρήσεις , αλλά δίνει αβεβαιότητα σε διάρκεια ζωής , αλλά και άλλες προϋποθέσεις
https://www.electricalnews.gr/themel...-ti-symvainei/
Δεν δουλεύει το λινκ.
Αναφέρει: "Όμως έχουμε δει κομμάτια μπετού (30 ετών ίσως και παραπάνω) που το σίδερο μέσα στο μπετό είναι σαν καινούργιο".
Έχω δουλέψει ως καλουπατζής, μικρός. Σε καμιά οικοδομή δεν είδα ασκούριαστα σίδερα.
Τα καινούρια σίδερα που βάζουν στις οικοδομές (πλάκες και κολόνες) είναι πάντα κατασκουριασμένα .
(εντάξει, ίσως υπερβάλλω, αλλά πάντα έχουν μια στρώση σκουριάς)
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Panoss : 03-05-23 στις 20:29
You only live twice.
Πληκτρολόγησε electricalnews.gr και ακολούθησε τα τεχνικά άρθρα .
θεμελιακή.jpg
Δεν αναφέρεται μόνο στην πιθανή σκουριά (και εγώ αμφιβάλλω σε αυτό ) αλλά στην ποιότητα μπετόβεργας και στις συνδέσεις που κάνουν και μπορεί να είναι αβέβαιες . Τοποθέτηση υδατολεκάνης κτλ , αλλά στην πράξη πάλι η θεμελιακή καταλήγει πάλι στο έδαφος εκτός υδατολεκάνης
Σε κανεναν δεν αρεσε η λυση μου που νομιζω ειναι η ποιο σωστη;
Ζυγοκυβωτιο ειναι εκεινο το μεγαλο κουτι που βλεπεις οταν υπαρχει διαταξη πολλων μετρητων.
Ουσιαστικα ειναι ενα μεγαλο κουτι απο το οποιο παιρνουν ρευμα ολοι οι μετρητες..Επισης εχει στο κατω μερος του μια βιδα επανω στην οποια συνδεετει ο αγωγος της γειωσης μεσω καταληλου ακροδεκτη.
Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Τ.Ε
Άρα δεν έχω ζυγοκιβώτιο.
Κοίταξα εκεί που είναι οι μετρητές και δεν είδα κάτι άλλο εκτός από μετρητές.
Δεν μπορεί να 'μαι τόσο στραβός.
Θα το ξανακοιτάξω πάντως όταν ξαναπάω.
You only live twice.
Πόσους μετρητές έχεις;
Μπορείς πάντως να βρεις τον αγωγό της γείωσης που σίγουρα υπάρχει και να συνδέσεις εκεί επάνω τον δικό σου(ο ηλεκτρολόγος σου εννοώ)
Αφου υπαρχουν 6 μετρητες κατα πασα πιθανοτητα(οχι σιγουρα) θα ειναι στην μεση το ζυγοκιβωτιο και 3 μετρητες αριστερα και αλλοι τρεις δεξια..