Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 21

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Vasilis
    Περιοχή
    Thessaloniki

Προεπιλογή Γιατί συνεχίζετε να μας κλέβετε υδραυλικοί κ ηλεκτρολόγοι??

Καταρχάς να ζητήσω προκαταβολικά συγνώμη απο όσους επαγγελματίες δεν μας χρεώνουν τιμές κατα το δοκούν...

Η βλαβη στο σπίτι μου ξεκίνησε απο τη βρύση της κουζίνας η οποία χάλασε κ άρχισε να βγάζει νερά. Πήρα τηλ τον υδραυλικό, ο ποίος παρεπιπτόντως είναι κ γνωστός κ ήρθε κ μου την άλλαξε. Για τη βρύση μου πήρε 50 εύρω, 30 ευρώ η τιμή της βρύσης η οποία-η ίδια ακριβώς- στο πράκτικερ κάνει 20 ευρώ, που σημαίνει ότι αυτός χονδρική την πήρε κανα 10αρικο. Αρα για τα περαστικά κ μόνο μου πήρε 40 ευρώ... για μισή ώρα δουλεια!

Πάμε παρακάτω. Του λέω να κοιτάξει κ το θερμοσίφωνα γιατι μου είχε κάνει εντύπωση ότι δεν κρατάει πολλή ώρα το ζεστό νερό κ όντως ο θερμοσίφωνας είχε διαρροή κ ήταν κ παλιός που σημαίνει ότι είχε μαζέψει άλατα. Μου έφερε θερμοσίφωνα 80 λίτρων τον οποίο μου τον χρέωσε 180 ευρώ. Μπαίνω να δω τιμή στο ιντερνετ κ βρίσκω ακριβώς τον ίδιο με 110! Απο εκεί που θα έπρεπε να μου βγει κάπου στα 150 ευρώ η βρύση κ ο θερμοσίφωνας, μου πήρε 230! Κ εννοείται όλα αυτά χωρίς απόδειξη!

Εχω φάει τρελή σύγχηση απο το πρωί κ πραγματικά απο εδώ κ πέρα θα ψωνίζω μόνο απο μεγάλα μαγαζιά, παρόλο που θέλω να στηρίζω τα μαγαζιά της γειτονιάς κ τεχνικό θα φωνάξω μονο αν είναι κάποιο πολύ σοβαρό πρόβλημα που δεν μπορώ να το φτιάξω μόνος μου. Είναι ντροπή ακόμα κ σε αυτές τις πολύ δυσκολες στιγμές που περνάμε όλοι να μας κλέβουν. Ντροπή πραγματικά!

Μέλος
    Όνομα
    Σήφης
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Φίλε Βασίλη ,αν η ζημιά στην βρύση ήταν κάτι έκτακτο και έπρεπε να δοθεί άμεσα λύση, μπορώ να κατανοήσω γιατί δεν πρόλαβες να κάνεις έρευνα αγοράς για την βρύση ή να πάρεις προσφορά και από άλλο/ους υδραυλικό /ούς.
    Δεν μπορώ να δεχτώ όμως το ίδιο, όσο αφορά τον θερμοσίφωνα.

Δεν είναι ωραίο, ούτε σωστό και δίκαιο νομίζω, να γράφουμε σε ένα forum (δηλαδή δημόσια, υπό μια έννοια) ότι κάποιος επαγγελματίας κλέβει , επειδή θεωρούμε ότι είναι ακριβός στην παροχή υπηρεσιών του ή στο προϊόν το οποίο εμπορεύεται.
    Επειδή πολύ απλά, η αγορά είναι ελεύθερη και γιατί ο καταναλωτής έχει το δικαίωμα (και την υποχρέωση αν θέλεις ) της επιλογής, βάσει της έρευνας αγοράς που μπορεί, ελεύθερα και άνετα, να κάνει.
    Για το θέμα της απόδειξης, θα μπορούσες (και έχεις το δικαίωμα - την υποχρέωση βάσει νομοθεσίας) να του ζητήσεις, (όπως επίσης έχει την ίδια υποχρέωση, βάσει της νομοθεσίας, να σου κόψει απόδειξη ο επαγγελματίας ) .

Η άποψή μου φιλικά.

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Έβρος

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από b_eliades Εμφάνιση μηνυμάτων
    Απο εκεί που θα έπρεπε να μου βγει κάπου στα 150 ευρώ η βρύση κ ο θερμοσίφωνας, μου πήρε 230!
    Έστω και θεωρήσω ότι την βρύση και τον θερμοσίφωνα σου τα χρέωνε με τις ευνοικότερες τιμές που βρήκες εσύ (Πρακτικερ + Ιντερνέτ από δική σου έρευνα)
    Τότε βάση αυτού όλα τα "υλικά" σου κόστισαν 110θερμ+10Βρυση= 120 (και λες θα έπρεπε να πλήρωνες 150)
    Πως θα σου φαινόταν που θα τον πλήρωνες με 30 ευρώ? (Δηλαδή ίσα ίσα να πάρει μια τυρόπιτα και ένα γλειφιτζούρι)
    (είναι και άλλα πράγματα που θα μπορούσα να πω και θα σε έκαναν να ντραπείς )
    πχ? άλλαξε μόνο την βρύση? ή άλλαξε και τις επεκτάσιμες σωληνώσεις που συνήθως πρέπει να αλλάζουν και αυτές .
    Τον θερμοσίφωνα ως "μεταφορέας" ποιος τον κουβάλησε ? ήταν μόνος του ο τεχνικός ή είχε πιθανά και βοηθό .
    Για την βρύση μαζί με τον θερμοσίφωνα πόσες φορές σε επισκέφτηκε στο σπίτι και ποια η απόσταση του τεχνικού από εσένα.
    Τον παλιό θερμοσίφωνα που τον έχεις τώρα?
    Στην αλλαγή θερμοσίφωνα πρόσεξες αν πέρα τα υλικά του θερμοσίφωνα και κάποιας δυσκολίας προσαρμογής να αλλάξει κάποια δικές του μούφες συνδέσεων που δεν περιλαμβάνονται στο κόστος της αγοράς θερμοσίφωνα? που μπορεί για τον τεχνικό να κόστισαν 10-20 ευρώ εκτός "προγραμματος".

Εάν ζητούσες και απόδειξη αλλά και την ικανοποίηση με 150 ευρώ , τότε θα έπρεπε να σου επιστρέψει και την τυρόπιτα και το γλειφιτζούρι. (ελπίζω να μην τα έφαγε ήδη ο βοηθός τεχνικού)
    Φώναξες ξέχωρα ηλεκτρολόγο για την αποσύνδεση & σύνδεση του θερμοσίφωνα?
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Κυριακίδης : 27-11-20 στις 21:03

Το avatar του χρήστη pliktras
    Μέλος
    Όνομα
    Christos
    Περιοχή
    ΑΘΗΝΑ

Προεπιλογή

Βασίλη καλησπέρα.Τον τελευταίο καιρό, απόψεις όπως και η δική σου πληθαίνουν με παράλογο τρόπο θα έλεγα και δεν ξέρω γιατί.....Εντελώς φιλικά κάνω αυτή την κουβέντα. Τις προάλλες μου έφερε ένας για επισκευή μια πλακέτα κλιματιστικού(γνωστός μου) και μου λέει "καλά ε, ο ψυχτικός θέλει ένα 20ευρω για να πάει να βγάλει την πλακέτα να κάνει έλεγχο, να ξηλώσει μεσα-εξω και όταν επιστρέψει απο επισκευή να τα ξανατοποθετήσει...Δηλαδη του λέω τσάμπα πρέπει να πηγαινοέρχετε και άμα εγώ δεν την φτιάξω και πω δε συμφέρει ή έχει καεί η mcu ή ο πελάτης πει "ε εντάξει θα βάλω άλλο κλιματιστικό το επόμενο καλοκαίρι" θα πρέπει ο τεχνικός να βγει χαμένος;;;;;;;; Να είμαστε λίγο λογικοί...Στα ηλεκτρονικά πάνω κάτω ενημερώνεις τι θα στοιχίσει και αν θέλει ο πελάτης προχωράς τη δουλειά....Τώρα σε ότι αφορά την τιμή αγοράς της βρύσης, απο τη μια μπορείς εσύ πχ αφού έκανες την έρευνα να πεις "εχω εδώ τα πράγματα αγορασμένα έλα βάλτα" απο την άλλη εμπιστεύεσαι ένα τεχνικό να σου κάνει όλη τη δουλειά και να πάρει την ευθύνη για τα πάντα.....Εχω πάρει μόνος μου υλικά, όταν τράκαρα το αμάξι και πήγα και μου τα έβαλαν σε φαναρτζίδικο και κάνανε και το βάψιμο στο φτερό. Μόλις βάλαμε και το καπάκι του καθρέπτη(20 ευρώ βάψιμο και 10ευρώ καπάκι άβαφο αγορά, δική μου), μου λέει δεν μπορώ να το βάλω δεν κουμπώνει....Εγώ τώρα τι θα του έλεγα;;; Αφού εγώ πήγα και τα ψώνισα.
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη pliktras : 28-11-20 στις 15:58

5. Ένα μέλος ευχαρίστησε τον pliktras για αυτό το χρήσιμο μήνυμα:

xrhstos1978 (28-11-20)

Μέλος
    Όνομα
    Παναγιώτης
    Περιοχή
    ΑΘΗΝΑ

Προεπιλογή

Καταρχάς να ζητήσω προκαταβολικά συγνώμη απο όσους επαγγελματίες δεν μας χρεώνουν τιμές κατα το δοκούν...
    Εννοείται ότι χρεώνουν κατά το δοκούν.
    Ελεύθερη αγορά έχουμε όσο γουστάρει ο καθένας χρεώνει - κι εσύ όποιον γουστάρεις προσλαμβάνεις.
    Εκτός αν υπάρχει κάποιος τιμοκατάλογος, οπότε βάλε λινκ να τον δούμε κι εμείς.

Για τη βρύση μου πήρε 50 εύρω, 30 ευρώ η τιμή της βρύσης η οποία-η ίδια ακριβώς- στο πράκτικερ κάνει 20 ευρώ, που σημαίνει ότι αυτός χονδρική την πήρε κανα 10αρικο. Αρα για τα περαστικά κ μόνο μου πήρε 40 ευρώ... για μισή ώρα δουλεια!
    Με την ώρα τον προσέλαβες;

Μου έφερε θερμοσίφωνα 80 λίτρων τον οποίο μου τον χρέωσε 180 ευρώ. Μπαίνω να δω τιμή στο ιντερνετ κ βρίσκω ακριβώς τον ίδιο με 110! Απο εκεί που θα έπρεπε να μου βγει κάπου στα 150 ευρώ η βρύση κ ο θερμοσίφωνας, μου πήρε 230!
    Και γιατί δεν πήρες αυτόν από το ίντερνετ με τα 110;

Κ εννοείται όλα αυτά χωρίς απόδειξη!
    Δηλαδή του ζήτησες απόδειξη (εννοείται πληρώνοντας παραπάνω) και δεν σου έδωσε;

Είναι ντροπή ακόμα κ σε αυτές τις πολύ δυσκολες στιγμές που περνάμε όλοι να μας κλέβουν. Ντροπή πραγματικά!
    Τι ακριβώς εννοείς 'μας κλέβουν';
    Είχατε συμφωνήσει χ λεφτά και τελικά σου ζήτησε χ+10;
    You only live twice.

Το avatar του χρήστη ΗΝ1984
    Μέλος
    Όνομα
    ΤΑΣΟΣ
    Περιοχή
    ΑΘΗΝΑ

Προεπιλογή

Ούτε υδραυλικός είμαι, ούτε ηλεκτρολόγος, ούτε μαραγκός, ούτε ψυκτικός, ούτε σιδεράς, ούτε πλακάς, ούτε ηλεκτρονικός. Αρά είμαι ένας καταναλωτής όπως εσύ.
    Αφού ξέρεις να βρεις τιμές υλικών, βρες και τιμές εργαλείων, βρες και τιμές σχολών για την κάθε ειδικότητα και ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα.

Αν κρίνεις ότι έχεις τις δυνατότητες προχώρα, αλλιώς παρέμεινε ένας ευτυχισμένος καταναλωτής.

Υγ: η ευγενική πλευρά της γραφής.
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη ΗΝ1984 : 27-11-20 στις 22:41

Το avatar του χρήστη johnnyb
    Μέλος
    Όνομα
    johnny
    Περιοχή
    Θεσσαλία

Προεπιλογή

Οι ηλεκτρονικοί κλέψιμο να δεις βασίλη

Το avatar του χρήστη chipakos-original
    Μέλος
    Όνομα
    Δημητρης
    Περιοχή
    Γαλατσι

Προεπιλογή

Οποιος νομίζει ότι μπορεί να δώσει τεχνική λύση στο πρόβλημα που έχει εντοπίσει στο σπίτι του το κάνει χωρίς πολλά σχόλια.Από εκεί και πέρα οι απαντήσεις έχουν δοθεί στο #3
    Ατάκα 1η.......Οχι ...Οχι .....Απλά το άνοιξα μήπως έφυγε κανένα καλωδιάκι.
    Ατάκα 2η....... Οχι ... Οχι ....Απλά το άνοιξα μήπως είχε καεί κάποια ασφάλεια.

Μέλος
    Όνομα
    μιχαλης
    Περιοχή
    γλυφαδα

Προεπιλογή

το θερμοσίφωνα γιατι μου είχε κάνει εντύπωση ότι δεν κρατάει πολλή ώρα το ζεστό νερό κ όντως ο θερμοσίφωνας είχε διαρροή κ ήταν κ παλιός που σημαίνει ότι είχε μαζέψει άλατα. Μου έφερε θερμοσίφωνα 80 λίτρων

το ζεστό νερό δεν κρατάει για πάνω απο 15 λεπτά.

Ο θερμοσίφωνας φαίνεται να είναι καινούργιος κ σε καλή κατάσταση.
    ELCO
    TYPE:EL-60 F
    Πρόλαβε και Παλιωσε σε λιγους μήνες?
    Οταν λες διαρροή, εννοείς τρεχαν τα νερα στο πάτωμα?
    Τα αλλατα τα πιανει η αντίσταση, αυτή επρεπε να σου αλλάξει...
    Απο Elko που ειχες, τι μαρκα έβαλε τωρα?
    Αφου τελικα ο λογος της αλλαγής ηταν οτι κανεις 15λεπτα ντουζ με το νερο να τρέχει, λογικό να μην φτανει ο 60άρης θερμοσιφωνας, ολα τα άλλα ειναι περιττά....

Για τέλος , επιτρεψτε μου ενα γενικο σχόλιο. ΚΑΛΆ κάνουν οι "γνωστοί" και τα παίρνουν. Ξερουν οτι ο αλλος θα ντραπει να ερθει σε αντιπαράθεση...

Και κάτι ακόμα, θα ηθελα πολυ μια απάντηση για τον τιτλο που εγραψες απευθυνομενος σε ηλεκτρολόγος ενω στο κείμενο δεν κάνεις καμμια αναφορά...
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη mikemtb73 : 28-11-20 στις 11:05

Μέλος
    Όνομα
    vasilis
    Περιοχή
    Πειραιάς

Προεπιλογή

Η βλαβη στο σπίτι μου ξεκίνησε απο τη βρύση της κουζίνας η οποία χάλασε κ άρχισε να βγάζει νερά. Πήρα τηλ τον υδραυλικό, ο ποίος παρεπιπτόντως είναι κ γνωστός κ ήρθε κ μου την άλλαξε. Για τη βρύση μου πήρε 50 εύρω, 30 ευρώ η τιμή της βρύσης η οποία-η ίδια ακριβώς- στο πράκτικερ κάνει 20 ευρώ, που σημαίνει ότι αυτός χονδρική την πήρε κανα 10αρικο. Αρα για τα περαστικά κ μόνο μου πήρε 40 ευρώ... για μισή ώρα δουλεια!

Πάμε παρακάτω. Του λέω να κοιτάξει κ το θερμοσίφωνα γιατι μου είχε κάνει εντύπωση ότι δεν κρατάει πολλή ώρα το ζεστό νερό κ όντως ο θερμοσίφωνας είχε διαρροή κ ήταν κ παλιός που σημαίνει ότι είχε μαζέψει άλατα. Μου έφερε θερμοσίφωνα 80 λίτρων τον οποίο μου τον χρέωσε 180 ευρώ. Μπαίνω να δω τιμή στο ιντερνετ κ βρίσκω ακριβώς τον ίδιο με 110! Απο εκεί που θα έπρεπε να μου βγει κάπου στα 150 ευρώ η βρύση κ ο θερμοσίφωνας, μου πήρε 230! Κ εννοείται όλα αυτά χωρίς απόδειξη!

Εχω φάει τρελή σύγχηση απο το πρωί κ πραγματικά απο εδώ κ πέρα θα ψωνίζω μόνο απο μεγάλα μαγαζιά, παρόλο που θέλω να στηρίζω τα μαγαζιά της γειτονιάς κ τεχνικό θα φωνάξω μονο αν είναι κάποιο πολύ σοβαρό πρόβλημα που δεν μπορώ να το φτιάξω μόνος μου. Είναι ντροπή ακόμα κ σε αυτές τις πολύ δυσκολες στιγμές που περνάμε όλοι να μας κλέβουν. Ντροπή πραγματικά!

Πολυ κακος συμβουλος το σκρουτζ πραγματικα,ακομα και για εμας τους επαγγελματιες.

βγαλε μου εσυ κοστολογιο για τα εξης:
    Αγορα βρυσης απο το κοντινότερο σκρουτζομαγαζο (αναφερεις το πρακτικερ),το οποιο πουλαει Καποια προιοντα ακομα και τιμη κοστους!!!
    χμμμ παει το μισαωρο που αναφερεις..
    αγορα και λοιπων αναλωσιμων(εκει το practiker βαραει ) απο τα γυρω σκρουτζομαγαζα,κανενα τεφλον κανενα λαστιχακι για το καζανακι.
    επισκεψη στο σπιτι σου για να σου την αλλαξει + τον ελεγχο στο θερμοσιφωνα που μπορει να μην εχει και κατι να θελει μια απλη συσφιξη.
    Επανεκτιμησε ωραριο και τιμες και μιλαμε.
    εκτος αν θες ο υδραυλικός και ο ηλεκτρολογος να δουλευει το 8ωρο στην οικοδομη και μετα να τρεχει μεχρι το βραδυ για ψωνια ,με το λεωφορείο για να ειναι ετοιμοπολεμος την αλλη μερα .

ΥΓ.αν σου πουλαγε 30€ την βρυση αυτη και δεν λειτουργεί ποιος θα ερθει να την φτιάξει;

Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο Μήνυμα: 21-05-17, 02:36
  2. Απαντήσεις: 8
    Τελευταίο Μήνυμα: 26-09-16, 14:48
  3. [Φορητός Η/Υ] Σωστή διαδικασία reball-reflow γιατί τελικά?
    από daharis5260 στο forum Υπολογιστές & Περιφερειακά
    Απαντήσεις: 39
    Τελευταίο Μήνυμα: 06-06-15, 14:48
  4. Γιατί καίγονται τα τελικά τρανζίστορ?
    από Danza στο forum Ερωτήσεις & Συμβουλές
    Απαντήσεις: 84
    Τελευταίο Μήνυμα: 03-09-06, 23:31

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δημιουργία θεμάτων: Όχι
  • Υποβολή μηνυμάτων: Όχι
  • Σύναψη αρχείων: Όχι
  • Επεξεργασία μηνυμάτων: Όχι
  •  
  • BB code: σε λειτουργία
  • Smilies: σε λειτουργία
  • [IMG]: σε λειτουργία