Το ρελέ είναι παλαιού τύπου με πηνίο και όχι ptc (με πηνίο καλύτερο και πιο σταθερό ) επειδή τα ρελέ με πηνίο δεν είναι εύκολο να χαλάσουν , αντικατέστησε μόνο το στρόγγυλο εξάρτημα του θερμικού (διαχωρίζονται βάση ιπποδύναμης του μοτέρ π.χ. 1/4 του ίππου / 1/3 του ίππου κτλ)Το ρελέ είναι το ίδιο; Δεν είμαι σίγουρος.
Το θερμικό είμαι σίγουρος ότι δεν είναι.
Θα ταιριάξουν;
Το μόνο που με παραξενεύει ( στην περίπτωση να μην φταίει ούτε το θερμικό) είναι η αναφορά ότι ξανακάνει προσπάθεια μετά από 3 - 4 λεπτά και μου φαίνεται μεγάλος χρόνος , ενώ έπρεπε πιο νωρίς να επιχειρεί επανεκκίνηση μετά από παύση. Μπορεί και να έχεις δίκιο ότι αυτό το αντιλαμβάνεσαι στον θερμοστάτη (σπάνια περίπτωση). Αλλά και πάλι ο μεγάλος χρόνος επαναφοράς του θερμικού μπορεί να σημαίνει γήρανση , πιο ευαίσθητο σε σχέση με παλιότερα .
και οι 2 γνωρίζουμε ότι η υπόθεση "No frost" είναι ένα πλεονέκτημα έναντι του απλού στατικού , και η διαφορά αυτών των 2 είναι στο μήκος σωληνώσεων . Και ο "ανταγωνισμός " στο ποιο από τα 2 αντιμετωπίζει καλύτερα τους σχηματισμούς πάγων (και άρα κατά τους υποστηρικτές του no frost θεωρείται καλύτερη απόδοση επειδή εξαλείφει τους πάγους ) .Γνωστή η διαφωνία μας επί του θέματος (τουλάχιστον σε εμένα) και δεν πρόκειται να συμφωνήσουμε ούτε τώρα, αλλά σε κάθε περίπτωση σε ευχαριστώ για τη βοήθεια.
Όμως το να μικρύνεις το μήκος των σωληνώσεων έναντι του απλού στατικού ψυγείου , για το no frost σημαίνει ευκολότερη συμπύκνωση και σχηματισμός πάγων (την δήθεν καλύτερη απόδοση την διορθώνουν με ένα ενεργοβόρο κόστος με αντιστάσεις και επιπλέον ενέργεια ) ενέργεια αντίστασης απόψυξης / ενέργεια ανεμιστήρων κτλ.
Το ουσιαστικό αποτέλεσμα είναι ότι εσύ θα έχεις πρόγραμμα να αντικαθιστάς κατά καιρούς χρονοδιακόπτες απόψυξης / αντιστάσεις απόψυξης / και κάποιον ανεμιστήρα .
Ενώ εγώ λαχταράω να καεί μετά από τόσα χρόνια το λαμπάκι φωτισμού!!!