Για πόσο διάστημα μέτρησες; Αν μέτρησες π.χ. για ένα 24ωρο, ο πολλαπλασιασμός επί 365 μπορεί να εμπεριέχει πολύ μεγάλο σφάλμα, δεδομένου ότι η κατανάλωση του ψυγείου εξαρτάται πάρα πολύ από (α) τό πόσα ζεστά τρόφιμα/υγρά μαπίνουν μέσα για πάγωμα, (β) το άνοιγμα των πορτών, και (γ) τη θερμοκρασία περιβάλλοντος - κατά κανόνα με αυτή τη σειρά σημαντικότητας. Αν λοιπόν μέτρησες μια μέρα που μπήκαν πέντε κιλά κρέας στην κατάψυξη, ή τρία μπουκάλία νερό ή δέκα μπύρερς στη συντήρηση, βρήκες μεγαλύτερη κατανάλωση από μία μέρα που δεν συμβαίνει το αντίστοιχο. Το ίδιο (σε μικρότερο βαθμό) αν για κάποιο λόγο τη συγκεκριμένη μέρα έμεινε περισσότερο ανοιχτή / άνοιξε περισσότερες φορές η πόρτα.
Γενικά το χειμώνα οι καταναλώσεις μειώνονται, κυρίως λόγω του ότι μειώνεται η κατανάλωση παγωμένων υγρών (με επίπτωση τόσο στη μάζα που ψύχεται όσο και στα ανοίγματα), και δευτερευόντως λόγω χαμηλότερης θερμοκρασίας περιβάλλοντος.