Τσεκαρες τα καλωδια με το πολυμετρο που συνδεονται απο το ηχειο στο Sub ειναι ολα ενταξει ?
Μπορει το προβλημα να βρισκεται στην κεντρικη πλακετα μεσα στο sub
Τσεκαρες τα καλωδια με το πολυμετρο που συνδεονται απο το ηχειο στο Sub ειναι ολα ενταξει ?
Μπορει το προβλημα να βρισκεται στην κεντρικη πλακετα μεσα στο sub
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη johnnyb : 18-03-17 στις 17:38
Δεν τα τσέκαρα επειδή είμαι εντελώς ερασιτέχνης με το "άθλημα". Πρέπει να βγουν τα καλώδια από την πλακέτα για να κάνω τις μετρήσεις χωρίς να γίνει κάποια ζημιά στην πλακέτα ή τα μετράω όπως είναι πάνω στην πλακέτα απλά βάζοντας το πολύμετρο στο Ω;
Επίσης μια διαπίστωση που έκανα είναι ότι όταν τα ηχεία είναι ενεργοποιημένα και χωρίς να παίζει μουσική, το ηχείο που δεν λειτουργεί είναι εντελώς νεκρό και δεν κάνει ούτε τον θόρυβο που ακούγεται σαν "φύσημα" όσο και αν αυξομειώσω την ένταση.
Αρα το ηχειάκι δεν είναι καμμένο.Το πιο πιθανό είναι να έχει χαλάσει το καρφάκι σε κάποιο σημείο κ να μη φτάνει καθόλου ήχος από την πηγή στην πλακέτα.Οπότε μετράς Ω στη μύτη από το καρφάκι και εκεί που καταλήγει το καλώδιο στην πλακέτα.
Λοιπόν μόλις έκανα τις μετρήσεις στα δύο καλωδιάκια που πάνε στο μεγάφωνο και στο χοντρό καλώδιο και όλες οι τιμές που πήρα ήταν 00,x εκτός από δύο που έβγαζαν 100(αυτά με το κίτρινο). Αν δεν είναι κατανοητό το σχέδιο πείτε μου για να δώσω περισσότερες διευκρινίσεις. Ευχαριστώ.
Παρακάτω έχω γράψει τις τιμές που μου έβγαλε στο jack 3,5:
![]()
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη grepms : 21-03-17 στις 00:58
Μμμ οπότε έχουμε καλό ηχείο και καλό jack με τον ήχο να φτάνει στην πλακέτα..Αρα αυτό που μένει είναι να μετρήσεις τα καλώδια του ηχείου και μετά ακολουθείς την πλακέτα για κάποια ασυνέχεια..Μερικές φορές φαίνεται εντάξει αλλά κάτι μπορεί να έχει ξεκολλήσει και να μη φαίνεται εύκολα..ή να έχει κοπεί η πλακέτα σε κάποιο σημείο..
Κάνε και κάτι άλλο..βάλε ακουστικά στην υποδοχή και πες μας αν έχεις κανονικά ήχο ή το ένα είναι νεκρό.
Στην πλακέτα κούνα πυκνωτές κτλ από τη μία πλευρά και δες μήπως υπάρχει σπασμένη κόλληση από την άλλη.Μπορείς να ξαναπεράσεις κάποιες κολλήσεις προληπτικά..Επίσης αν κάποιος το είχε ανοίξει και του ξέφυγε κάτι αιχμηρό μπορεί να έχει χαράξει την πλακέτα και να έχει κόψει κάποιο διαδρομο..