αφου εχεις ηλιακο και ηλεκτρικο και δεν αναβεις συχνα θερμανση μην δωσεις καθολου λεφτα να βαλεις μποιλερ.Μεινε με αυτα.Αν ειναι οικονομικο κοντα οι σωληνωσεις να συνδεθει ο ηλιακος με το καλοριφερ αλλιως μην ασχοληθεις καθολου.
αφου εχεις ηλιακο και ηλεκτρικο και δεν αναβεις συχνα θερμανση μην δωσεις καθολου λεφτα να βαλεις μποιλερ.Μεινε με αυτα.Αν ειναι οικονομικο κοντα οι σωληνωσεις να συνδεθει ο ηλιακος με το καλοριφερ αλλιως μην ασχοληθεις καθολου.
Αν καταλαβαίνω σωστά έχεις ηλιακό θερμοσίφωνα , έχεις ηλεκτρικό θερμοσίφωνα και θέλεις να αντικαταστήσεις ένα μπόιλερ, επομένως αυτή είναι η τρίτη εναλλακτική σου λύση στη σειρά.
Νομίζω ότι δεν σου χρειάζεται, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείς το ρεύμα παρά το πετρέλαιο για ζεστό νερό.
Νομίζω δεν έδωσα σωστά τα στοιχεία.Και συγγνώμη για αυτό.
Στη Β.Ελλάδα το χειμώνα σχεδόν ξεχνάμε τον ηλιακό. Όχι τόσο λόγω κρύου αλλά μεγάλων περιόδων νέφωσης την περιοχή.
Επίσης ο θερμοσίφωνας που έχω στο ένα μπάνιο δεν ξέρω ακόμη αν συνδεσμολογικά στελνει ΖΝ και στο δεύτερο μπάνιο και λοιπες βρυσες(κουζίνα κλπ) του σπιτιού. Και κακώς βέβαια που δεν το ξέρω ως τώρα...Θα πρεπει να ρωτήσω τον μάστορα.
Εκεί πάει η λέξη "επικουρικά" που χρησιμοποίησα. Οτι δηλ το χειμώνα οταν τύχει ηλιοφάνεια ΟΚ, αλλά όταν ανάψω καλοριφέρ να έχω και το όφελος ΖΝ και να μην εξαρτώμαι απο τον καιρό. Απο την άλλη, ο κλιματισμός που ανέφερα υπάρχει στα υπνοδωμάτια και σαφως δεν καλύπτουν ολο το σπιτι, ιδίως στα μεγάλα κρύα.
Για σύνδεση ηλιακού-καλοριφέρ, επίσης μου το έχουν ξεκόψει λόγω της εγκατάστασης και παλιού σπιτιού. Οτι δηλ χρήζουν όλα ξήλωμα απο την αρχή...
Γι αυτό και είπα οτι είνα όλα συνδιασμός και με τα οικονομικά, δηλ ας μου προτείνετε τι υπάρχει τωρα στην αγορά, τι τύποι και μεγέθη για να δω αν το απλά "επικουρικά" με συμφέρει οικονομικά, και σε τι βαθος χρόνου...