Μου φαίνεται παράξενο πάντως να εξαρτάται η αντίσταση από ένα χρονοδιακόπτη, περίμενα να εξαρτάται από θερμοστάτη.
Συνηθίζεται κάτι τέτοιο;
Μου φαίνεται παράξενο πάντως να εξαρτάται η αντίσταση από ένα χρονοδιακόπτη, περίμενα να εξαρτάται από θερμοστάτη.
Συνηθίζεται κάτι τέτοιο;
You only live twice.
Αν δεις σε αυτούς τους χρονοδιακόπτες στο εμπόριο τα πλασάρουν ως "κάθε 8 ώρες από 30 λεπτά λειτουργίας της αντίστασης " (σε άλλα κάθε 12 ώρες από 30 λεπτά) κτλ
Δηλαδή ο κατασκευαστής έχει τεστάρει για τα στοιχεία ότι κάθε 8 ώρες μαζεύουν κάποιον ενοχλητικό πάγο που δυσχεραίνει από εκεί και ύστερα την απόδοση . γιαυτό του δίνουν ένα 30 λεπτο να ξεπαγώσει και αργότερα και πάλι ο ίδιος κύκλος.
Panoss (20-05-16)
Παναγιωτη εκτος του χρονοδιακοπτη η βλαβη μπορει να οφειλεται στο clixon η στη θερμοασφαλεια.Μπορεις να βαλεις ενα σημαδη στον χρονοδιακοπτη και να δεις αν κανει ολο τον κυκλο μετα απο 6-8 ωρες
Το clixon και η θερμοασφάλεια είναι το ίδιο;
Κάτι τέτοιο;
Είναι σε σειρά με το χρονοδιακόπτη και την αντίσταση;
You only live twice.
20150128025331347.jpgimages.jpgκατάλογος.jpgΕιναι αυτα στις φοτο.Το κλιξον σταματαει την αποψυξη οταν λιωσει ο παγος και η θερμοασφαλεια προστατευει το ψυγειο απο υπερθερμανση σε περιπτωση που δεν δουλεψει το κλιξον.Σε ορισμενα ψυγεια οταν καει η θερμοασφαλεια τοτε κοβεται το ρευμα στο timer του χρονοδιακοπτη με αποτελεσμα να νεκρωνει το ψυγειο και να μην περναει ο χρονοδιακοπτης σε φαση λειτουργειας μοτερ.Το κλιξον μπαινει σε σειρα με την αντισταση οπως και η θερμοασφαλεια
Panoss (21-05-16)
Αφού την απόψυξη την σταματάει ο χρονοδιακόπτης.
Δεν έχει καθορισμένο τέλος η απόψυξη που είναι (π.χ.) 30 λεπτά μετά την εκκίνηση όπως λέει ο Πέτρος στο ποστ #4;
Λοιπόν βρήκα τη θερμοασφάλεια(ή μήπως το κλίξον; έχω μπερδευτεί), την έβγαλα και τη μέτρησα όταν είχε θερμοκρασία περίπου 20 βαθμούς κελσίου.
Ήταν ανοιχτή (ανοιχτό κύκλωμα, off, άπειρη αντίσταση).
Δεν θα 'πρεπε να 'χε ενεργοποιηθεί λόγω θερμοκρασίας και να είναι on; (κλειστό κύκλωμα)
Βασικά δεν είμαι σίγουρος αν αυτό είναι το κλίξον ή η θερμοασφάλεια, έβγαλα φωτο (της κατάψυξης, στο σημείο που είναι το κλίξον (ή θερμοασφάλεια)) αλλά δεν φαίνεται πολύ καλά:
fridge904.jpg
Το βελάκι δείχνει τη θέση του μέσα στην κατάψυξη, μοιάζει με αυτό στη δεύτερη φωτό του Σάκη.
Είναι πιασμένο με κλιπ (αυτό κυρίως φαίνεται στη φωτό), δεν είναι κολλημένο ή βιδωμένο.
Νομίζω αυτό είναι το κλίξον και θα 'πρεπε να άγει στους 20 °C.
Και να διακόπτει πχ στους 50 °C.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Panoss : 23-05-16 στις 18:21
You only live twice.
http://www.ebay.com.au/itm/DEFROST-T...-/251188758185
This refrigerator defrost thermostat will cut out at 55 degrees F (12.7 ΒΊC) and kick back in when the temperature drops to 35 degrees F(1.6 ΒΊC).
Product Name : Defrost Thermostat;Main Material : Plastic,Metal
Activation Condition : Opens : 55 Degrees F, Closes : 35 Degrees F;Thermostat Size : 2.8 x 2 cm (D*H)
Το κλιξον οταν ειναι σε θερμοκρασια δωματιου εχει ανοιχτο κυκλωμα,διακοπη δηλαδη,οταν παγωσει τοτε κλεινει κυκλωμα.Ο χρονοδιακοπτης ναι μεν εχει χρονο αλλα αν για οποιοδηποτε λογο δεν εχει παγο στο στοιχειο τοτε ανοιγει το κλιξον γιατι υπαρχει φοβος για υπερθερμανση με αποτελεσμα να λιωσουν τα πλαστικα.Θερμοασφαλεια δεν ειναι απαραιτητο να εχει,δεν εχουν ολα τα ψυγεια,αλλοι κατασκευαστες βαζουν και αλλοι οχι.Η θερμοασφαλεια οταν ειναι καλη εχει κλειστο κυκλωμα,ανοιγει οταν καει