Άρα λοιπόν κάτι άλλο βραχυκύκλωνε στα σημεία drain - source και όχι το MOSFET. Μετράς τάσεις εξόδου ή έστω κάποιες απ' αυτές στο τροφοδοτικό;
Ναι μετράω την 12βολτ στους πυκνωτες εξοδο αλλα για λίγο οσο αναβοσβηνει το stby. Μετά σβηνουν ολα.
Βασει σχηματικου εφοσον αφαιρεσα το ενα μοσφετ και παλι εχει βραχυκυκλωμα τοτε μεγαλο μπερδεμα καθως απο τη μια ειναι η εισοδος HP-L /R εισοδος ηχου και απο την αλλη τα ακουστικα. Το συγκεκριμενο μοσφετ μαλλον κοβει τον ηχο στα ακουστικα ( οταν πατηθει mute ή βγει το βυσμα των ακουστικων...) βραχυκυκλωνοντας την κυματομορφη του ηχου με τη γειωση (αληθεια ετσι γινεται συνηθως?)
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη eleCtroAsxetos : 29-03-16 στις 13:05
Βασικά,σου συνιστώ να την αλλάξεις ...είναι προβληματικά αυτά, made in turkay.Τώρα εάν θες να την σκαλίσεις ...πες μας ποιο από τα 2 είναι βραχυκυκλωμένο, Το Q192 η Q210? Μάλλον έχεις πρόβλημα στο U5 επεξεργαστή.
Μαλλον το Q192. Οποτε ουσιαστικα λίγο που ακολούθησα τωρα το σχηματικό αν καταλαβα καλα το βραχυκυκλωμα είναι στον επεξεργαστη ηχου U5 οποτε ουσιαστικα ειναι βραχυκυκλωμενη ολη η εξοδος HP_L με τη γειωση και απλα ''φαίνεται'' και πανω στο μόσφετ σαν βραχ/μα επειδη την παιρνει σαν εισοδο στο drain...
θα ελεγξω απευθειας το ποδι DSP HP_L του επεξεργαστη U5 και αν βλεπω απευθειας εκει βραχυκυκλωμα τοτε την πεταμε μαλλον...
Σε ευχαριστω! Θα το ελεγξω το βράδυ γιατι τωρα δυστυχως δεν προλαβαινω να κανω κατι αλλο. Με τροφοδοτικο πως θα το ελεγξω? Τροφοδοτικό πάγκου έχω ένα ευτελες ιδιοκατασκευη. 1.2-15V 0-3A. Μηπως εσυ εννοεις καποια γεννητρια πιο πολυπλοκη συχνοτητων και τετοια? Πες μου τον τροπο αν δε σε βαζω κόπο. Αν μη τι αλλο μπορει να μου φανει χρησιμος αλλη στιγμη.
τα βρ/ματα τα μετρας γιατι απο οτι βλεπω η εξοδος των ακουστικων βραχυκυκλωνει με γη οταν δεν υπαρχει βυσμα,εκτος αυτου προς τα πισω υπαρχουν συζευκτικοι πυκνωτες οποτε δεν μπορει να ερχεται βρ/μα απο εκει