Δεν το γνωρίζω το μοντέλο, αλλά λογικά πρέπει να υπάρχει μια δίοδος μεταξύ πυκνωτή και γείωσης. Οι περισσότεροι ή σχεδόν όλοι οι φούρνοι μικροκυμάτων την έχουν. Μερικές φορές αυτές βραχυκυκλώνουν. Έλεγξε και αυτήν..
Δεν το γνωρίζω το μοντέλο, αλλά λογικά πρέπει να υπάρχει μια δίοδος μεταξύ πυκνωτή και γείωσης. Οι περισσότεροι ή σχεδόν όλοι οι φούρνοι μικροκυμάτων την έχουν. Μερικές φορές αυτές βραχυκυκλώνουν. Έλεγξε και αυτήν..
FILMAN (07-12-15)
ο μετασχηματιστης υψηλης δειχνει επισης οκ.
δινει 2,3 ωμ αντισταση στο πρωτευον , καθολου αγωγιμοτητα απο πρωτευον με σασσι. στο δευτερευον δινει 0,3 ωμ αντισταση. και στην εξοδο υψηλης δινει 180 ωμ αντισταση σε σχεση με το σασσι.
αρα και ο μετασχηματιστης δειχνει ναναι οκ.
Θέλω να πιστεύω ότι μία ασφάλεια μεγάλη σε μέγεθος την έχεις δει και είναι εντάξει γιατί συνήθως δηλαδή η ποιο απλή αιτία είναι αυτή. Είναι παλιός φούρνος μικροκυμάτων??? δηλαδή εννοώ θα μπορούσε αυτή η βλάβη να είναι λόγω παλαιότητος??
ναι πρεπει να ειναι πανω απο δεκαετια.
η ασφαλεια ειναι οκ γιατι οπως ειπα δουλευουν τα παντα , απλα δεν εχουμε μικροκυματικη ακτινοβολια καθολου. ολα τα αλλα ειναι ελεγμενα.
δλδ η ενδειξη προς το παρον ειναι οτι φταιει το magnetron.
αυτο που δεν ξερω ειναι αν το βουιτο που κανουν τα μικροκυματα οταν εκπεμπουν ακτινοβολια ειναι απο την μετασχηματιστη ή απο το magnetron. γιατι αυτος ο βομβος ακουγεται . νομιζω ομως οτι μαλλον ειναι απο τον μετασχηματιστη.
εγω νομιζω οτι τα 500 βατ που βλεπω ειναι λιγα για μαξ λειτουργια. νομιζω οτι η καταναλωση που βλεπω ειναι μονο απο το πρωτευον του μετασχηματιστη και το μαγκνετρον δεν τραβαει τιποτα στο δευτερευον..
περισσοτερα δεν μπορω να σας βοηθησω.
Την δίοδο την εντόπισες που σου ανέφερα; Τη μέτρησες; Έχεις αναφέρει όλα τα εξαρτήματα και τις μετρήσεις τους εκτός απ' αυτήν..
Συνήθως αυτές οι δίοδοι στους φούρνους μικροκυμάτων είναι κάτι τουβλάκια μαύρου χρώματος, ή κύλινδροι σε περίπτωση που δεν την αναγνωρίζεις..
ειναι το ποστ #4...
μαλλον δεν τοχεις δει.
οτι ηξερα να της μετρησω της το μετρησα. εχω 2 καλα πολυμετρα αλλα δεν νομιζω να μετρανε πανω απο 20 MΩ .
κατα τη μια φορα εχει μια αντισταση καπου 5 MΩ Κατα την αλλη εχει πανω απο 10+ ΜΩ.
αν της δωσω 12 βολτ και μετρησω την πτωση τασης το οργανο μου δινει 6 και κατι βολτ.
αρα νομιζω οτι ειναι οκ και η διοδος.
το μαγκνετρον θα πρεπει να μην εχει αγωγιμοτητα απο ακροδεκτη στο σασσι του?