Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 21

Μέλος
    Όνομα
    BAKIS
    Περιοχή
    Λαμπρινη

Προεπιλογή ΦΟΥΡΝΟΣ ΜΙΚΡΟΚΥΜΑΤΩΝ DELONGHI

Καλησπερα παιδια.
    Ενας φιλος μου μου εδωσε εναν φουρνο μικροκυματων delonghi mw314m.
    Επειδη του πεταξε σπιθες φοβηθηκε και μου τον εδωσε να τον διαγνωσω εν λογω οικονομικης κρισης.
    Σαν μικρομαστορακος,μου μπηκε το δαιμονιο να τον ανοιξω και να βγαλω μερικες φωτο να μου πειτε μηπως ξερετε αν εχει κατι και αν επισκευαζεται,γιατι δεν εχω ιδεα.
    Παντως να ενημερωσω οτι τολμησα να τον βαλω στην πριζα για 10δευτερα και δουλευε κανονικα,αφου μου ζεστανε ενα ποτηρι νερο(Φοβηθηκα να τον δοκιμασω παραπανω γιατι ειδα οτι εκει που ειναι καμενο του παιδιου στον δικο μου φουρνο εχει ενα μεταλλικο ελασμα και δεν ηξερα αν το ειχε και ο αλλος φουρνος).
    Καμια βοηθεια?
    IMG0068A.jpgIMG0069A.jpgIMG0070A.jpg

Μέλος
    Όνομα
    BAKIS
    Περιοχή
    Λαμπρινη

Προεπιλογή

δεν γνωριζει κανενας??
    Τουλαχιστον γνωριζει κανεις αν το μεταλλικο ελασμα που ειναι σαν φυλλο αλουμινοχαρτου ειναι απαραιτητο σε φουρνο μικροκυματων?
    Πως μπορω να μαθω αν υπηρχε ελασμα σε αυτο το φουρνακι?

υγ.Ξεχασα να αναφερω οτι στις φωτο που εβγαλα,οι 2 πρωτες ειναι το μαγκνετον στο εσωτερικο του φουρνου και η τελευταια φωτο ειναι μεσα απο το πορτακι του φουρνου στο δεξι τμημα που υπαρχει και ο φωτισμος(διακρινεται το καψιμο)

Το avatar του χρήστη Αποστόλης1
    Μέλος
    Όνομα
    Αποστόλης
    Περιοχή
    Άγονη γραμμή. https:// Αιγαίο/Κάρπαθος

Προεπιλογή

Είναι απαραίτητη η μίκα

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Έβρος

Προεπιλογή

Ρώτα τον φίλο σου την μέρα που σπινθήρισε τι είχε βάλει μέσα ... και σε μένα έχει συμβεί σπινθηρισμός σε μεγάλη έκταση επειδή έβαλα λάθος σκεύη μέσα ... έκτοτε λειτουργεί καλά.

Το avatar του χρήστη Αποστόλης1
    Μέλος
    Όνομα
    Αποστόλης
    Περιοχή
    Άγονη γραμμή. https:// Αιγαίο/Κάρπαθος

Προεπιλογή

Ισχύει κιαυτό Πέτρο, αλλά η μίκα είναι καμμένη πρέπει να αλλάξει. και καθαρισμ'ος κοιλότητας

Μέλος
    Όνομα
    Σήφης
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Καθάρισε καλά το μαυρισμένο σημείο στο εσωτερικό του φούρνου και αν έχει φύγει το χρώμα ,ξανά βάψε το σημείο εκείνο, τοπικά, με την κατάλληλη μπογιά και κάνε τις δοκιμές σου.Λογικά εφόσον σου ζέστανε νερό ,θα λειτουργήσει. Αν υπήρχε μίκα μπροστά από την magnetοn και έχει καεί, να τοποθετήσεις καινούργια.
    Απαγορεύεται να μπαίνει μέσα στο χώρο του φούρνου, οποιοδήποτε μεταλλικό αντικείμενο,( εννοείται κατά την λειτουργία με μικροκύματα).
    Ακόμα και ένα χρυσό σχέδιο πάνω σε ένα πιάτο, υπάρχει περίπτωση να προκαλέσει σπινθηρισμό και να δημιουργήσει ζημιά.

7. Ένα μέλος ευχαρίστησε τον ezizu για αυτό το χρήσιμο μήνυμα:

gponiris (18-06-13)

Μέλος
    Όνομα
    BAKIS
    Περιοχή
    Λαμπρινη

Προεπιλογή

ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας παιδια.Μου δινετε κουραγιο Τον καθαρισμο θα τον αναλαβω εγω.Με τι υλικα προτεινετε να τον κανω?Με skotch bright?Δεν θελω να του βγαλω το χρωμα και του φανει το μεταλλο. Που μπορω να βρω τη μικα στην αγορα(ξερετε κανενα μαγαζι γαλατσι-πατησια μερια) και πως μπορω να μαθω αν οντως ειχε μικα μεσα(ο φιλος μου ειχε πανικοβληθει και δεν θυμαται αν ειχε μικα γιατι μου ειπε οτι η μανα του εβαλε αλουμινενια συσκευασια μεσα και ανατιναχτηκαν ολα εκει μεσα..ελεος δηλαδη....)? Aληθεια,υπαρχουν φουρνοι μικροκυματων χωρις μικα?

Το avatar του χρήστη bchris
    Μέλος
    Όνομα
    Χρηστος
    Περιοχή
    Αθηνα

Προεπιλογή

Αυτο με την απαγορευση μεταλλικων αντικειμενων μεσα στον φουρνο, δεν ειναι απολυτο.

Στους σχετικα καινουργιους φουρνους πχ με πολλα Watt, δεν μπορεις να βαλεις σκετο ενα ποτηρι νερο να το ζεστανεις. Συνισταται να βαλεις κι ενα κουταλακι μεσα στο νερο για ν`απορροφηση προφανως μερος της ενεργειας.

Μέλος
    Όνομα
    Σήφης
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Χρήστο από όσο γνωρίζω τα μεταλλικά αντικείμενα δεν απορροφούν τα μικροκύματα.
    Αν τα απορροφούν,τότε γιατί (στους παλιούς έστω φούρνους) δημιουργούνταν σπινθηρισμός (και ζημιά κάποιες φορές ), όταν έμπαινε κάποιο μεταλλικό αντικείμενο στο εσωτερικό τους ,κατά την λειτουργία των μικροκυμάτων;

Υ.Γ. Αυτό που γράφεις ,για τους καινούργιους φούρνους με μεγάλη ισχύ,δεν το γνωρίζω ,αλλά τουλάχιστον σε επαγγελματικούς φούρνους μικροκυμάτων ( μεγαλύτερης ισχύος εννοείται από τους οικιακούς ),γνωρίζω ότι υπήρχε και για αυτούς η απαγόρευση, για οποιοδήποτε μεταλλικό (μη κατάλληλο για χρήση μικροκυμάτων) αντικείμενο εντός του φούρνου, κατά την λειτουργία των μικροκυμάτων.
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη ezizu : 25-04-13 στις 19:08

Το avatar του χρήστη bchris
    Μέλος
    Όνομα
    Χρηστος
    Περιοχή
    Αθηνα

Προεπιλογή

Ισως οχι τα μικροκυματα, αλλα την θερμοτητα απο το υγρο.

Για παραδειγμα, στον φουρνο του αδερφου μου που θυμαμαι, εχει επανω ενα σημαδι (μια κουπα με ενα κουταλακι μεσα) που σημαινει οτι αν βαλεις να ζεστανεις νερο/υγρο να βαλεις και το κουταλακι μεσα.

Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. [Άλλη] προβλημα με πλυντηριο ρουχων delonghi DL 400
    από pgt397 στο forum Πλυντήριο
    Απαντήσεις: 9
    Τελευταίο Μήνυμα: 27-06-16, 10:25
  2. ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΦΡΙΤΕΖΑ DELONGHI F28233 .
    από christakosxo στο forum Μικροσυσκευές Κουζίνας
    Απαντήσεις: 14
    Τελευταίο Μήνυμα: 17-03-16, 11:51
  3. Φουρνος μικροκυματων Moulinex
    από diarh στο forum Υπόλοιπες Λευκές Συσκευές
    Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο Μήνυμα: 26-03-13, 15:56
  4. Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο Μήνυμα: 02-12-11, 22:25

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δημιουργία θεμάτων: Όχι
  • Υποβολή μηνυμάτων: Όχι