Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Aslanis_mike Εμφάνιση μηνυμάτων
Λοιπον το ηλιακό παιρνει κατευθείαν απο το ντεποζιτο ...λογικά το μποιλερ δεν έχει πίεση μέσα? Το ηλιακό είναι στον τρίτο εγώ στο δεύτερο και οι γονεις μου στον πρωτο και έχουν και αυτοι θέμα...πείτε μου απλα απο που ξεκιναω....
Η πίεση στο καζάνι του ηλιακού είναι αστεία! Πόσο χαμηλότερα από το ντεπόζιτο είναι; Κάθε μέτρο υψομετρικής διαφοράς σου δίνει μόλις 0.1 bar πίεση!
Οι γονείς σου που είναι δύο ορόφους χαμηλότερα από το ηλιακό, αν υποθέσουμε ότι το ντεπόζιτο είναι δύο μέτρα ψηλότερα από το ηλιακό, έχουν μόλις και με το ζόρι περίπου 0.8 bar στατική πίεση. Στατική σημαίνει με όλες τις βρύσες κλειστές, χωρίς να υπάρχει ροή. Μόλις ανοίξει βρύση και αρχίσει να υπάρχει ροή, η πίεση μειώνεται ακόμη περισσότερο λόγω τριβών, οπότε καταλαβαίνεις...
Στη δική σου περίπτωση, που είσαι πιο ψηλά, ακόμη χειρότερα.
Εν ολίγοις, για να έχεις μια αξιοπρεπή πίεση, θα έπρεπε το ντεπόζιτο να είναι καμμιαά τριανταριά μέτρα πάνω από την κατανάλωση, που είναι βέβαια αδύνατο!
Κι εδώ ερχόμαστε στο μεγάλο ερώτημα: γιατί ο ηλιακός τροφοδοτείται από ντεπόζιτο, κι όχι απ'ευθείας από την παροχή του δικτύου πόλης; Με το κρύο ισχύει το ίδιο, ή παίρνεις απ'ευθείας από το δίκτυο;