Θα ήθελα να μου απαντήσει κάποιος αν γνωρίζει πως μπορώ να βγάλω την πλακέτα, που είναι εγκιβωτισμένη με σιλικόνη και συνεπώς κολλημένη από την κάτω μεριά της στο σκληρό πλαστικό περίβλημα της ούτως ώστε να μπορώ να αλλάξω ορισμένους πυκνωτές και να διορθώσω έτσι το πρόβλημα υπερθέρμανσης.
Ναι από την πάνω ελεύθερη πλευρά, είναι σχετικά εύκολο, αλλά πως θα σκάψεις/ξεκολλήσεις την κάτω πλευρά, που έχει κολλήσει με την σιλικόνη στο πλαστικό περίβλημα και δεν μπορείς να σκάψεις; Γιατί από την κάτω μεριά μόνο μπορείς να ενώσεις τον καινούργιο πυκνωτή με τις υπάρχουσες γραμμές και να αφαιρέσεις τον παλιό. Υπόψη ότι ο παλιός όταν υπερθερμαίνεται σταματάει την ροή του ρεύματος, όπως διαπίστωσα, και έχει υπερβεί την διάρκεια ζωής του (περίπου 1000 h). Επίσης αυτός δίνει ρεύμα στον κινητήρα. Στην αρχή αρχίζει και τρεμοπαίζει η τάση (γιαυτό και ο κάδος προσπαθεί να γυρίσει) και μετά σταματάει εντελώς.
μία τεχνική για να βγάλεις ρητίνες είναι να χρισημοποίησεις ισχυρό διαλυτικό remover χρωμάτων , δεν ξέρω όμως τι αποτέλεσμα θα έχει σε διάφορα εξαρτήματα.
Ειδα μερικές φωτό της πλακέτα στο ιντερνετ απο ξένο φορουμ,
εκεί κάποιος έχει κόψει το πλαστικό με τροχάκι ντρέμελ, στη κάτω μεριά δεν έχει σιλικόνη, στη πάνω μεριά μπορείς να χαράξεις τη σιλικόνη γύρω απο το πυκνωτή για να φτιαχτεί
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη picdev : 06-09-15 στις 16:17
Δυστυχώς είναι κολλημένη και από κάτω με σιλικόνη και ψάχνω τρόπο να την ανοίξω. Έκοψα ένα κομμάτι πλαστικό από κάτω και άλλαξα 3 πυκνωτές αλλά δεν ήταν εκεί το πρόβλημα. Μάλλον είναι στον πυκνωτή που δίνει ρεύμα σε αυτούς αλλά τώρα το κύριο πρόβλημα μου είναι να ανοίξω από κάτω την πλακέτα. Ρώτησα κάποιους αλλά οι απαντήσεις, που μου έδωσαν δεν εφαρμόστηκαν επιτυχώς. Οπότε είμαι διαθέσιμος για πιθανές ιδέες.
Αν και δεν πήρα απαντήσεις για το πρόβλημα με το κόψιμο πιστεύω ότι μπορώ να το τακτοποιήσω. Η αντικατάσταση όμως των τριών πυκνωτών του μοτέρ δεν έλυσε το πρόβλημα. Από παρατηρήσεις που έκανα προέκυψαν τα εξής: Όταν πατάμε το power δείχνει λίγο ρεύμα στα τρία καλώδια του μοτέρ μετά όταν πατάμε start για να αρχίσει η περιστροφή του κάδου η ένταση του ρεύματος στα καλώδια του μοτέρ ανεβαίνει, ο άξονας του μοτέρ γυρίζει λίγο αλλά σταματάει γιατί διακόπτεται η ροή του ρεύματος. Δεν γνωρίζω την αιτία διακοπής του ρεύματος. Πιθανολογώ ότι μπορεί να φταίει κάποιο εξάρτημα της πλακέτας αλλά θα εκτιμούσα κάποια βοήθεια από κάποιον που ξέρει περισσότερα. Ευχαριστώ.