Ναι από την πάνω ελεύθερη πλευρά, είναι σχετικά εύκολο, αλλά πως θα σκάψεις/ξεκολλήσεις την κάτω πλευρά, που έχει κολλήσει με την σιλικόνη στο πλαστικό περίβλημα και δεν μπορείς να σκάψεις; Γιατί από την κάτω μεριά μόνο μπορείς να ενώσεις τον καινούργιο πυκνωτή με τις υπάρχουσες γραμμές και να αφαιρέσεις τον παλιό. Υπόψη ότι ο παλιός όταν υπερθερμαίνεται σταματάει την ροή του ρεύματος, όπως διαπίστωσα, και έχει υπερβεί την διάρκεια ζωής του (περίπου 1000 h). Επίσης αυτός δίνει ρεύμα στον κινητήρα. Στην αρχή αρχίζει και τρεμοπαίζει η τάση (γιαυτό και ο κάδος προσπαθεί να γυρίσει) και μετά σταματάει εντελώς.
μία τεχνική για να βγάλεις ρητίνες είναι να χρισημοποίησεις ισχυρό διαλυτικό remover χρωμάτων , δεν ξέρω όμως τι αποτέλεσμα θα έχει σε διάφορα εξαρτήματα.
Ειδα μερικές φωτό της πλακέτα στο ιντερνετ απο ξένο φορουμ,
εκεί κάποιος έχει κόψει το πλαστικό με τροχάκι ντρέμελ, στη κάτω μεριά δεν έχει σιλικόνη, στη πάνω μεριά μπορείς να χαράξεις τη σιλικόνη γύρω απο το πυκνωτή για να φτιαχτεί
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη picdev : 06-09-15 στις 16:17
Δυστυχώς είναι κολλημένη και από κάτω με σιλικόνη και ψάχνω τρόπο να την ανοίξω. Έκοψα ένα κομμάτι πλαστικό από κάτω και άλλαξα 3 πυκνωτές αλλά δεν ήταν εκεί το πρόβλημα. Μάλλον είναι στον πυκνωτή που δίνει ρεύμα σε αυτούς αλλά τώρα το κύριο πρόβλημα μου είναι να ανοίξω από κάτω την πλακέτα. Ρώτησα κάποιους αλλά οι απαντήσεις, που μου έδωσαν δεν εφαρμόστηκαν επιτυχώς. Οπότε είμαι διαθέσιμος για πιθανές ιδέες.
Αν και δεν πήρα απαντήσεις για το πρόβλημα με το κόψιμο πιστεύω ότι μπορώ να το τακτοποιήσω. Η αντικατάσταση όμως των τριών πυκνωτών του μοτέρ δεν έλυσε το πρόβλημα. Από παρατηρήσεις που έκανα προέκυψαν τα εξής: Όταν πατάμε το power δείχνει λίγο ρεύμα στα τρία καλώδια του μοτέρ μετά όταν πατάμε start για να αρχίσει η περιστροφή του κάδου η ένταση του ρεύματος στα καλώδια του μοτέρ ανεβαίνει, ο άξονας του μοτέρ γυρίζει λίγο αλλά σταματάει γιατί διακόπτεται η ροή του ρεύματος. Δεν γνωρίζω την αιτία διακοπής του ρεύματος. Πιθανολογώ ότι μπορεί να φταίει κάποιο εξάρτημα της πλακέτας αλλά θα εκτιμούσα κάποια βοήθεια από κάποιον που ξέρει περισσότερα. Ευχαριστώ.
Ξέχασα να διευκρινίσω τα εξής: οι πυκνωτές που άλλαξα ήταν στην πλακέτα. Επίσης τις προηγούμενες φορές, με τους παλιούς πυκνωτές, όταν σταματούσε το ρεύμα, εάν έβαζα το δοκιμαστικό πάνω στο καπάκι του ενός μόνο πυκνωτή η βλάβη αποκαθίστατο και η ροή του ρεύματος και το μοτέρ λειτουργούσε κανονικά.
γιατι δεν ανεβάζεις καμία φωτογραφία να δούμε και εμείς αυτο που βλέπεις εσυ
Δεν μετράς και τις τρεις αντιστάσεις κάτω από το inverter μήπως έχει ξεφύγει καμία και παράγινε ευαίσθητο το inverter; Πολύμετρο στη μικρότερη σκάλα αντίστασης. Θα πρέπει να σου δείχνουν ίδια ένδειξη και σχεδόν 0 (θα σου δείχνουν την ίδια ένδειξη με το να ακουμπάς τα καλώδια του πολυμέτρου μεταξύ τους στην πιο χαμηλή σκάλα αντίστασης).
Ρυθμίζουν το μέγιστο επιτρεπόμενο ρεύμα λειτουργίας. Ίσως να έχει και πυκνωτάκια smd ή φακές σε συνέχεια. Θα έπρεπε να ελεγχθούν και αυτά.
Η σιλικόνη που χρησιμοποίησες δεν είμαι καθόλου βέβαιος ότι είναι μονωτική!!!
Υπάρχει το ενδεχόμενο να είχες μικρή αγωγιμότητα και να επηρέασε τη λειτουργία...
Η σιλικόνη είναι μπελάς στις επισκευές. Μην ξαναβάλεις σε πλακέτα. Μπορείς αν θέλεις να στεγανοποιείς το κουτί στις ενώσεις.
Μιας και αντιμετωπιζω ακριβως το ιδιο προβλημα με τον φιλο μας τον κωστα και απο οτι ειδα το παρον post δεν ειχε καποια θετικη καταληξη ειπα να προχωρησω λιγο παρακατω απο τον φιλο μας.
Το προβλημα ειναι ακριβως οπως και του κωστα ,δηλαδη παει να ξεκινησει το μοτερ και μολις τραβηξει λιγο παραπανω ρευμα κοβει.
Εχω αφαιρεσει την σιλικονη και απο τις δυο πλευρες της πλακετας,εχει περαστει σχεδον ολη η πλακετα για ψυχρες αν και δεν εντοπισα καμια .Επισης αφαιρεθηκε το power module το οποιο ειναι ΑΥΤΟ.
Αυτο που παρατηρησα ειναι οτι το power module στο pin15(ITRIP) αναφερει Over current shutdown input μαλλον εδω κατι παιζει.
ITRIP (Over current detection function, Pin 15)
Αn over current detectionfunction by connecting the ITRIP input with themotor current feedback. The ITRIP comparatorthreshold (typ. 0.47V) is referenced to VSS ground.An input noise filter (typ: tITRIPMIN = 530ns) preventsthe driver to detect false over-current events.Over current detection generates a shut down of alloutputs of the gate driver after the shutdownpropagation delay of typically 1000ns.The fault-clear time is set to typical 65us.
Να ρισκαρω αντικατασταση του module? ιδου η απορια....