Τον/τους πυκνωτή/ες του μοτέρ τον έλεγξες;
Τον/τους πυκνωτή/ες του μοτέρ τον έλεγξες;
Εννοείς ότι από τον Μάιο μέχρι σήμερα δούλεψε καλά (με το μοτέρ που άλλαξες ) αλλά το παλιό μοτέρ έχεις διαπιστώσει τι έχει πάθει? (και σε πόσο διάστημα χάλασε το 1ο μοτέρ?)Άλλαξα μοτέρ τον Μάιο αλλά κάνει τα ίδια.
Η βλάβη εμφανίστηκε σε 1,5 χρόνο από την αγορά του πλυντηρίου με το παλιό μοτέρ. Επειδή συνέβαινε σπάνια δεν έδωσα σημασία. Στα 2,5 χρόνια όμως επιδεινώθηκε πολύ η κατάσταση και ήρθε η εταιρεία και άλλαξε μοτέρ χωρίς και αυτοί να είναι σίγουροι ότι είναι το μοτέρ. Το παλιό μοτέρ η εταιρεία είπε ότι δεν φαίνεται να έχει βλάβη και το πήρε πίσω. Και με το καινούργιο μοτέρ όμως εμφάνισε αμέσως την βλάβη. Σημειώνω ότι η βλάβη και με το παλιό και με το νέο μοτέρ γινόταν μόνο στον κύκλο πλυσίματος αλλά τώρα εμφανίζεται και στο ξέπλυμα ή στο spin.
To πλυντήριο φαντάζομαι ότι είναι εκτός εγγύησης για να ασχολείσαι . Πολλές εταιρίες όμως δίνουν εγγύηση επισκευής κάνα εξάμηνο. Πόσο καιρό έγινε η επισκευή; Επειδή είναι πιθανό να έχεις θέμα με την πλακέτα και επειδή δεν είναι εύκολη βλάβη, δεν το ψάχνεις έτσι; Αν υπάρχει εγγύηση επισκευής δεν πρέπει να πληρώσεις απολύτως τίποτα αφού εμφανίστηκε η ίδια βλάβη
Σύμφωνος με τον από πάνω , δοκίμασες να κάνεις ένα τεστ με λιγότερο φορτίο? ή όσο προτείνει ο κατασκευαστής? πάλι τα ίδια έχουμε? δες αν θα σου ξαναβγάλει το σφάλμα.
Έχω κάνει τα πάντα! Μείωση φορτίου, είδος και ζύγισμα ρούχων κλπ. Το πρόβλημα πάντα εμφανίζεται. Η εγγύηση καλύπτει αλλαγή μοτέρ και όχι αλλαγή πλακέτας, που είναι ασύμφορη άμα την πληρώσεις (180 Ε μόνο για πλακέτα), γιαυτό και μου έκαναν αλλαγή μοτέρ. Εξάλλου ακόμα και να αλλάξεις την πλακέτα δεν είναι σίγουρο ότι η καινούργια δεν θα εμφανίσει το ίδιο πρόβλημα μιά που είδα από blogs στο εξωτερικό ότι αυτή η βλάβη εμφανίζεται συχνά σε αυτό το μοντέλο κάτι που μου λέει ότι είναι κατασκευαστικό λάθος. Χθές προσπάθησα να διορθώσω την πλακέτα, που είναι σφραγισμένη και κολλημένη σε πλαστικό κουτί με σιλικόνη μάλλον, γεγονός που με δυσκόλεψε αρκετά. Έξυσα προσεκτικά μέρος της πλακέτας από την σιλικόνη (επώδυνη διαδικασία!). Μετά την τοποθέτησα στην θέση της χωρίς να βάλω το αποπάνω καπάκι γιατί έχω υποψιαστεί ότι είναι θέμα υπερθέρμανσης της πλακέτας. Έκανα 2 φουλ πλύσεις με ecobubble, βαμβακερά και κανονικό φορτίο και το πλυντήριο τελείωσε χωρίς πρόβλημα! Όταν όμως έβαλα το καπάκι πάλι εμφανίστηκε το πρόβλημα. Από παλιά έχω διαπιστώσει ότι το καπάκι του πλυντηρίου λόγω της πλακέτας ζεσταίνεται αρκετά. Το ίδιο συμβαίνει και με το μοτέρ. Θα το παρακολουθήσω και σε άλλες πλύσεις. Αν κάποιος έχει εμπειρία από αυτά ας μου γράψει.