Καλησπέρα σας. Το πλυντήριο μου δεν βγάζει τα νερά. Ακόμα και όταν ανοίγω την τάπα κάτω δεξιά τα νερά μένουν μέσα στον κάδο. Γνωρίζει κάποιος να μου πει γιατί συμβαίνει αυτό; Σας ευχαριστώ.
Καλησπέρα σας. Το πλυντήριο μου δεν βγάζει τα νερά. Ακόμα και όταν ανοίγω την τάπα κάτω δεξιά τα νερά μένουν μέσα στον κάδο. Γνωρίζει κάποιος να μου πει γιατί συμβαίνει αυτό; Σας ευχαριστώ.
Θα βγάλεις το ρεύμα από την συσκευή , και θα ελέγξεις με την αφή ένα κολάρο που πηγαίνει από το φίλτρο αντλίας προς τον κάδο . Αν αισθανθείς με την αφή ότι κάτι έχει στουμπώσει μέσα και το έφραξε , τότε θα βγάλεις το κολάρο για να το καθαρίσεις .
(τι εννοείς τάπα? το φίλτρο αντλίας? ή το βοηθητικό λαστιχάκι για την έκτακτη κένωση από νερά?) αν εννοείς το λαστιχάκι , αυτό απλά μπορεί να βούλωσε από λάσπες και άλατα . διαφορετικά άνοιξε την τάπα του φίλτρου (σιγά σιγά για να μην πλημμυρίσεις ξαφνικά με νερά).
Την τάπα της αντλίας θέλεις να πεις
https://www.google.gr/search?q=sieme...r=0.83#imgrc=_
και κάποια από τα παραπάνω έχουν και ένα μαύρο βοηθητικό σωληνάκι για να αδειάζεις από εκεί τα νερά (ποια τάπα εννοείς? της αντλίας ή στο βοηθητικό σωληνάκι)
Τέλος πάντων πρέπει να βγάλεις αρχικά τα νερά με προσοχή ανοίγοντας το καπάκι του φίλτρου αντλίας και να έχεις μια λεκάνη κάτω να τα μαζέψεις / αδειάσεις τα νερά σιγά σιγά . Από εκεί και πέρα θα δεις αν τα πτερύγια της αντλίας έχουν σκαλώσει από σκουπίδια . Για να βγάλεις την αντλία ολόκληρη , αυτή θα βγει αν βγάλεις τα καλώδια που έχει εσωτερικά και τα κολάρα προς κάδο και αποχέτευση . Η αντλία είναι βιδωμένη πιθανότατα με κάτι βίδες από κάτω από το πλαίσιο του πατώματος .
Αν όντως άνοιξες την τάπα του φίλτρου αντλίας και δεν είδες να βγαίνουν νερά , τότε θα δεις από μέσα ένα κολάρο που πηγαίνει προς τον κάδο , αυτό ζούληξε το για να καταλάβεις αν και που είναι βουλωμένο . Αν παρατηρήσεις ότι κάτι υπάρχει μέσα (π.χ. κάποια κάλτσα ) τότε θα λύσεις το κολάρο , θα το καθαρίσεις και θα το ξαναβάλεις .Την τάπα της αντλίας εννοώ
όχι και είναι απίθανοΥπάρχει περίπτωση να έχει καεί η αντλία;
Μπορεί να ήταν επειδή η αντλία λειτουργούσε σε "κενό" εξαιτίας του εμποδίου στο κολάρο. (εκτός και έχει κάτι άλλο μέσα στον κάδο π.χ. κέρματα ή φθαρμένα ρουλεμάν) θα το δεις στην πορεία .Το ρωτάω αυτό γιατί έκανε έναν θόρυβο περίεργο.
Αλλά πρέπει να δεις για ποιο λόγο πέρασε η κάλτσα μεταξύ του περιστρεφόμενου τυμπάνου του κάδου και του λάστιχου της πόρτας . Το κενό αυτό πρέπει να είναι ελάχιστο έως καθόλου. Πολλές φορές και με τα χρόνια το λάστιχο πόρτας "μαζεύει" και αρχίζει να αφήνει αρκετά μεγάλο κενό με το περιστρεφόμενο τύμπανο . και τα μικρά ρούχα κυρίως μπορεί ανάλογα στην θέση που θα βρεθούν να τα τραβήξει μέσα στον κάδο όπως περιστρέφεται. Τις κάλτσες να τις βάζεις μέσα σε δίχτυ . ή ανάλογα άλλαξε το λάστιχο πόρτας αν κρίνεις ότι με το καινούριο λάστιχο θα καλυφθεί αυτή η διαφορά του κενού.