https://www.youtube.com/watch?v=c9P4A-SuuY0
δες και εδω
https://www.youtube.com/watch?v=c9P4A-SuuY0
δες και εδω
Απόστολε το βίντεο το είδα κι είναι ενδιαφέρον αλλά δεν τολμώ να λύσω όλα αυτά τα επί μέρους εξαρτήματα για να τα καθαρίσω στον πάγκο.
Θα ρίξω όμως άφθονο ξύδι όπως είπες και θα περιμένω να καθαρίσει.
Υπάρχει δηλαδή περίπτωση από αυτό να προέρχεται η υπερπλήρωση που οδηγεί στην υπερχείλιση;;;
ναι, αυτό πιστεύω....σίγουρα είναι από αυτή την συσκευή , πιεσοστάτη η/ πρεσσοστάτη όπως τη λένε...
όπως έχω ξαναπεί δεν έτυχε να πιάσω στα χέρια μου τέτοιο πράγμα για να ξέρω με λεπτομέρειες πως ακριβώς δουλεύει....
παίζει ρόλο αυτό το κόκκινο φλουτέρ, αλλά και το διπλανό του που κινώντας το μπλε μπρατσάκι ανοιγοκλείνει ένα διακόπτη...
όπως και το κόκκινο φλουτέρ σε συνδυασμό με το κόκκινο κάθετο μπράτσο (που κινείται από τον κάτω μηχανισμό, σε περίπτωση που φεύγουν νερά στο κάτω μέρος του πλυντηρίου),και κλείνουν αυτά τον άλλο διακόπτη που σταματά την είσοδο νερού και κλείνει την λειτουργία του πλυντηρίου...
φαίνεται πως (όλα) τα "μηχανήματα" σου θέλουν καλό καθάρισμα..
από την μια το σκληρό νερό που εναποθέτει άλατα και άλλα περιττά, κι από την άλλη οτιδήποτε αιωρείται στην ατμόσφαιρα που πάει και κολλάει στο εσωτερικό όλων των συσκευών....είναι όμως κάτι που δεν μπορούμε να αποφύγουμε....
kynegeiros (22-06-15)
Στο δρόμο προς την κορυφή μην ποδοπατάς τους ανθρώπους που θα βρεθούν μπροστά σου. Πάρε τους μαζί σου!
Απόστολε έριξα άφθονο ξύδι μέσα στο ποτηράκι. Περίπου ενάμισι μπουκάλι. Το έριξα αρχικά με σύριγγα και μετά κατευθείαν από το στόμιο του μπουκαλιού για να δώσω πίεση. Το μόνο που με ανησυχεί είναι πως το ξύδι δεν στέκεται στο ποτηράκι αλλά περνάει και φεύγει οπότε δεν ξέρω τι σόι δουλειά έγινε. Το άφησα τώρα και θα το ελέγξω αύριο. Είναι τόσο στριμωγμένο εκεί μέσα και δεν μπορώ να το πιάσω να το κινήσω λίγο πάνω κάτω σαν πιστόνι για να ξεκολλήσει. Έχω την αίσθηση κι εγώ πως από εκεί προέρχεται η υπερπλήρωση διότι όπως παρατήρησα χτες όταν φτάνει εκεί το νερό δεν το ανεβάζει το κόκκινο φλοτεράκι για να σταματήσει την παροχή. Συνεπώς αύριο θα δοκιμάσω να το βάλω σε λειτουργία κι ελπίζω να έχει ξεκολλήσει.
Wish me luck.... ☺
Εστάλη υπό του εμού Ερυθρού Ρυσίου τη χρήσει... Tapatalk
Ok...
Λοιπόν Κώστα αυτό έχει ήδη ξεκαθαρίσει. Πρώτα γεμίζει όλο το σύστημα των πλαστικών δοχείων και στο τέλος κάνει την υπερχείλιση από το σημείο με το στόμιο που σας έδειξα εκεί ψηλά. Χτες μέτρησα περίπου 2,5 λίτρα νερού σε υπερχείλιση.
Μόλις γεμίσει το παγούρι πρέπει να πιεστεί το μπλε φλοτέρ και να σταματήσει το γέμισμα
Αν γεμίσει το παγούρι και δεν πιεστεί το φλοτέρ , ή έχει βούλωμα ή κάτι το εμποδίζει
Αν πιεστεί το φλοτέρ και δεν σταματήσει το γέμισμα ή αργεί να το σταματήσει , μπορεί να φταίει η βαλβίδα παροχής νερού (αργεί να κλείσει)
Για να προλάβεις να το παρακολουθήσεις μείωσε προσωρινά την παροχή του νερού από τη βάνα
Στο δρόμο προς την κορυφή μην ποδοπατάς τους ανθρώπους που θα βρεθούν μπροστά σου. Πάρε τους μαζί σου!
kynegeiros (23-06-15)
Κάτσε γιατί πάλι μπερδεύτηκα. Ποιο είναι το μπλε φλοτερ; για κόκκινο φλοτερ μέσα στο ποτηράκι μιλούσαμε.
Διορθώστε με αν κάνω λάθος. Προσπαθώ να καταλάβω την μηχανική του πλυντηρίου.
Αρχικά παίρνει νερό. Γεμίζει το παγούρι. Μόλις το νερό φτάσει στο κόκκινο φλοτεράκι η στάθμη καθώς ανεβαίνει το ανεβάζει.... και τότε αυτό με την σειρά του ενεργοποιεί τον διακόπτη ο οποίος κλείνει την παροχή του νερού. Αν το κόκκινο φλοτεράκι μέσα στο ποτηράκι μείνει φραγμένο στον πάτο η στάθμη δεν μπορεί να το ανεβάσει κι έτσι δεν σταματά η παροχή του νερού με αποτέλεσμα να έχουμε την υπερχείλιση. Τελικά η υπερχείλιση φέρνει νερό κάτω στην λεκάνη υπερχείλισης η στάθμη ανεβάζει το λευκό φελιζόλ-φλοτερ το οποίο ανεβάζει το κόκκινο μακρύ έμβολο το οποίο ενεργοποιεί τελικά τον διακόπτη παροχής νερού και κλείνει η ροή.
Ουφφφφφφφ........
Αν τα είπα καλά..... βάλτε μου καλό βαθμό στην θεωρία και προχωρούμε.
Συμπερασματικά..... αν καταφέρω να ξεκολλήσει το κόκκινο φλοτεράκι μέσα στο ποτηράκι και κινείται ελεύθερο τότε η λογική μου λέει πως θα λυθεί το πρόβλημα της υπερχείλισης. Επομένως στοχεύω στο ποτηράκι και στην απομάκρυνση των αλάτων που έχουν μαζευτεί εκεί μέσα.
Τα λεω καλά..... η έχασα κάτι;;;;;
(για διευκρινήσεις που θα βοηθήσουν)
1) Αλλά σταματά κάποτε? ή όχι? (δηλαδή και όλη μέρα να το αφήσεις με κλειστή την συσκευή?)
2) Το νερό εντός θαλάμου γεμίζει και σταματά κανονικά? κανονικό ύψος? (και πάραυτα συνεχίζει και ολοκληρώνει την πλύση κανονικά πλην των διαρροών?)
3) Η διαρροή (μετά από το σημείο που θα πάρει νερό και θα σταματήσει και αρχίσει να δουλεύει η αντλία πλύσης ) σου φαίνεται να συνεχίζει η διαρροή με τον ίδιο ρυθμό ? μέχρι το τέλος της πλύσης ? ή ενδιάμεσα της πλύσης δείχνει να μειώνεται η διαρροή? (σε περίπτωση που η διαρροή συνεχίζει με τον ίδιο αμείωτο ρυθμό και κατά την διάρκεια πλύσης , ρίξε μια ματιά κοντά στον άξονα του μοτέρ πλύσης για πιθανή διαρροή με την τσιμούχα ) . Πάραυτα πρέπει να βγάλεις το πλαινό ντεπόζιτο όπως οδηγίες βίντεο πιο πάνω . και να πλύνεις ντεπόζιτο και να ελέγξεις τις φλάντζες που μπαίνουν οι βαλβίδες και αποχέτευση)
Το ξίδι που λες ότι έβαλες (και σόδα) πρέπει να είναι ζεστό ) και για να μην "φεύγει " το ξίδι όπως λες , πρέπει με την ίδια σύριγγα να αδειάσεις το νερό από το δοχείο του φλοτέρ . να το αφήσεις λίγα λεπτά να δράσει το ζεστό ξίδι και μετά να το ξεπλένεις.
kynegeiros (23-06-15)
Πέτρο ευχαριστώ για τις διευκρινήσεις
1. σιγά σιγά σταματάει η διαρροή όταν δεν πλένει το πλυντήριο. Βέβαια το στάξιμο αραιώνει αργά αργά.
2. Δεν ξέρω την στάθμη του νερού όταν πλένει διότι δεν έπλυνα ποτέ με ανοικτο πλαϊνό καπάκι. Πάντως κατά την διάρκεια της πλύσης αυξομειώνεται η διαρροή. Τα πιάτα ωστόσο τα πλένει κανονικά και τελειώνει κανονικά.
3. Το νερό με την σόδα το έρριξα ζεστό μέσα. Βέβαια δεν αφαίρεσα το περιεχόμενο από το δοχείο του φλοτέρ....όμως δεν νομίζω να έχει νερό μέσα αφού αυτό το δοχείο έχει έξοδο από κα΄που προς το κάτω ή πλαϊνό μέρος.....κάτι που είναι και η αιτία που δεν κρατάει μέσα το ξύδι. Λες πως πρέπει και το ξύδι να το ζεστάνω πριν το ρίξω μέσα?