Το ΒΙOS της μητρικής δεν ξερυθμίζεται χωρίς λόγο και χωρίς επέμβαση του χρήστη. Ίσως είναι επεξεργαστής γραφικών και χρειάζεται κανένα reflow.
Το ΒΙOS της μητρικής δεν ξερυθμίζεται χωρίς λόγο και χωρίς επέμβαση του χρήστη. Ίσως είναι επεξεργαστής γραφικών και χρειάζεται κανένα reflow.
Έχεις κάποιο μήνυμα στην οθόνη (πχ απορρύθμιση ημερομηνίας ή κάτι τέτοιο που σε παροτρύνει είτε να πατήσεις F1 για setup, ή F2 για resume) ??? Μια άλλη λύση θα ήταν να μετρήσεις τα beep και να googlάρεις τον αριθμό τους μήπως βρείς κάτι στο Internet (beep code). Τέλος, κοίτα μήπως έχεις κάποιο λαμπάκι (πχ το caps lock) που αναβοσβήνει κάποιες φορές, γιατί και αυτό θα μπορούσε να αποτελεί δείγμα στο τι να ψάξεις ...
καλησπέρα και πάλι
λαμπάκι όχι δν έχω ..μήνυμα σε οθόνη όχι καθώς δεν ανάβει καθόλου..ε'ιναι λογικό να ξεκινάει το ανεμιστηράκι και μετά απο 2-3 δευτερόλεπτα να σταματάει ?γιατί μετά το σταμάτημα του αρχίζει και το μπιπ
Υπέροχα
τον
ανοιξα ξανά και τώρα δουλευει κανονικά το ανεμιστηράκι ανάβει λαμπάκι τροφοδοτικού όλα οκ αλλά φυσικά οθόνη μαύρη και δεν κάνει κανένα μπιπ , μα κανένα
Η αλλη ραμ που δοκιμασες ειναι σιγουρα καλη?
Καλοκαιρι ειναι αν ετσι νιωθεις....ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΗΡΘΕ!!!!!!
Συγχωρήστε μου μια μικρή διαφωνία....
Το BIOS μπορεί να απορυθμιστεί και από 'τερματισμό λειτουργίας' της μπαταρίας υποστήριξής του.
Φίλε Δημήτρη,
Αν (όπως γράφεις) το Laptop σου είναι DELL, με BIOS -πάλι DELL- τότε σύμφωνα με αυτό! η cpu είναι, που -μάλλον- 'χαιρέτησε' (έτσι - στα ξαφνικά).
Κοίταξε όμως και τις οδηγίες, που δίνονται εδώ!. Αναφέρονται σε PC/Desktop αλλά -φαντάζομαι-, ότι μπορεί -άνετα- να σου χρησιμέψουν.
Για την περίπτωση αυτή, αν μπορείς, έλεγξε αν δίνει εικόνα σε εξωτερική οθόνη.
.....Επίσης, εξακολουθεί (ακόμα και τώρα) να μου ψιλοβρωμάει (τουλάχιστον) δυσλειτουργία της CPU.
Ας μην ξεχνάμε, ότι χωρίς (ή με προβληματική) CPU (ακόμα και αν δουλεύει άψογα η Κάρτα Γραφικών) το αποτέλεσμα θα είναι πάλι "σκοτάδι".
Ελπίζω να βοήθησα!
Περιμένουμε νεώτερά σου!![]()
Για το φίλο Γιώργο απλά μια διευκρίνηση: Στη συντριπτική πλειοψηφία πλέον των motherbοαrds το BIOS δεν απορυθμίζεται όταν τα παίξει η CR2032 μπαταρία που συνήθως φοράνε. Έχουν προβλεφθεί μηχανισμοί (συνήθως non-volatile μνήμες flash) οι οποίες κρατάνε τα δεδομένα και απλά αλλάζουν μετά από παρέμβαση του χρήστη ή εκτός φυσικά αν πάθει κάποια βλάβη η μητρική.
^^ Ετσι ακριβως..Αρκετες φορες μου εχει τυχει "αρπαγμενο" BIOS αλλα δεν εφταιγε η μπαταρια του..
Επισης πολυ μα πολυ δυσκολα να αρπαξει επεξεργαστης,ειναι το τελευταιο που θα κοιταξεις.
Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Τ.Ε
Χμμμμμμμμμ.... Πρέπει νά'χω χάσει πολλά επισόδεια!
Ρε παιδιά υπολογιστής δεν είναι εκείνο το πράγμα με τις μπομπίνες, τα πολλά φωτάκια, τις ηλεκτρονικές λυχνίες, που πιάνει 1~2 δωμάτια χώρο, και τελειώνει σε ένα κασόνι με οθόνη και ένα πληκτρολόγιο;
UNIVAC-I
![]()