Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 21

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Γιώργος
    Περιοχή
    Ανω Κυψέλη

Προεπιλογή Πρόβλημα με Οθόνη Samsung syncmaster 192v

Έχω μια Οθόνη Samsung syncmaster 192v 19ιντσών η οποία ενώ δεν άναβε καθόλου άλλαξα 8 πυκνωτές όπως και του τροφοδοτικού.
    Τώρα Ανάβει για 1 δευτερόλεπτο με τέλεια εικόνα και σβήνει.
    Την έφτιαξα ενώ ήταν 2 χρόνια στην ντουλάπα γιατί μια φίλη μου έφερε μια παρόμοια 17 ιντσών και έκανε το ίδιο αλλά για μισό δευτερόλεπτο.
    Αλλάζοντας λοιπον 1 μόνο πυκωντή λίγο φουσκωμένο η 17άρα δούλεψε.
    Παίζει κάτι άλλο που πρέπει να ελέγξω?
    Η οθόνη μου εσωτερικά ήταν σαν καινούρια

Το avatar του χρήστη JOUN
    Μέλος
    Όνομα
    Γιωργος
    Περιοχή
    Σταυρός Θεσσαλονίκης

Προεπιλογή

Κοιτα το backlight της οθονης. Δες και εδω για βοηθεια.
    Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Τ.Ε

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Γιώργος
    Περιοχή
    Ανω Κυψέλη

Προεπιλογή

Σε ευχαριστώ για την απάντησή σου
    Δεν έιμαι σίγουρος ότι τα έχω ακτακλάβει όλα αλλά σίγουρα αλλάζοντας το 70% των πυκνωτών η οθόνη άναψε για 1-2δευτ και μετά έσβηνε. Νομίζω ότι
    είναι θέμα των πυκνωτών (το 30%) που δεν άλλαξα αλλάτους παρήγγειλα μερικούς 50v 1μF και 63v 1μF. Επίσης έχω αλλάξει και τον 400v 150μF
    πυκνωτή του τροφοδοτικού. ΔΙάβασα σε άλλα ποσταρίσματα ότι ίσως θέλουν αλλαγή και τα ολοκληρωτικά;
    Τι είναι τα ολοκληρωτικά;
    Ίσως είναι κάτι άλλο;

Το avatar του χρήστη manolo
    Μέλος
    Όνομα
    Μανόλης
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Μήπως εννοείς ολοκληρωμένα;;;

Μέλος
    Όνομα
    Μάκης
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη

Προεπιλογή

Νομίζω ότι τζάμπα παράγγειλες τους πυκνωτές, έπρεπε πρώτανα τσεκάρεις τις λάμπες σου και το πιο πιθανότερο το inverter.

Μέλος
    Όνομα
    Βαγγέλης
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Αν μπορείς περιέγραψε το πρόβλημα. Δηλαδή πως ακριβώς συμπεριφέρεται. Όταν γράφεις "σβήνει" εννοείς ότι εξαφανίζεται η εικόνα και το led παραμένει ως έχει, σβήνε τελείως με το led κλειστό ή πέφτει σε stanby αλλάζοντας το χρώμα του led; Άρχισε από τα βασικά (κούμπωσε ξανά τις καλωδιοταινίες και αυτήν στο panel) μέτρησε τις τάσεις του τροφοδοτικού, αφαίρεσε τις λάμπες και δες ανάλογη συμπεριφορά του led, τσεκάρισε την σύνδεση με το καλωδιο του pc. Τα βασικα πρώτα. Μιας και άρχισες με τους πυκνωτές άλλαξε κ τους 2 αυτούς που δεν έχεις αλλάξει (50v 1μF και 63v 1μF), Αφαίρεσε το καλώδιο από το pc να δεις συμπεριφορά στο άνοιγμα χωρίς σήμα. Ο λίγο φουσκωμένος πυκνωτής σε ποια γραμμή ήταν; Τι χωρητικότητα; Βγάλε καμμιά φωτό από το τροφοδοτικό σου αν είναι εύκολο και μετά ακολούθησε τα βηματα του joun να αποκλείσεις το πρόβλημα. (λάμπες,τροφοδοτικό κτλ). Η οθόνη δούλευε κανονικά πριν; Υπάρχουν κ άλλα threads για samsung που πρέπει να διαβάσεις σε αυτό το site καθώς δεν είναι μόνο λάμπες ή τροφοδοτικό στις samsung. Μπορεί (αφού αποκλείσεις τα άλλα 2_ τροφοδοτικό και λάμπες) να χρειάζεται να κάνεις το mod με την αντιστασούλα που έχει αναφέρει ο νικος λαρισα σε άλλο thread. Πρώτα όμως άρχισε όπως έχει κάνει από το τροφοδοτικό και συνεχίζεις με τα υπόλοιπα βήματα μέχρι να εστιάσεις που ακριβώς βρίσκεται το πρόβλημα. http://elektrotanya.com/?q=hu/conten...t-optimum-mode
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη vp74 : 20-03-15 στις 14:11

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Γιώργος
    Περιοχή
    Ανω Κυψέλη

Προεπιλογή

Βαγγέλη και πάλι σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις και το χρόνο σας.
    Απαντώ στα ερωτήματά σου
    1.Η οθόνη σβηνει μετά από 1-2δευτερόλεπτα που δείχνει κανονικά: Ο υπολογιστής τη βλέπει κανονικά σαν οθόνη, το led σηνεχίζει να ανάβει και η οθόνη δεν έχει φως πίσω της.
    2.Επίσης ναι, εξαφανίζεται η εικόνα της και είναι σαν κλειστή με το led όμως να είναι ναμένο κανονικά.
    3.ΟΙ συνδέσεις με υπολογιστή και ρεύμα λειτουργούν κανονικά αφού η οθόνη δείχνει κανονικά.
    4.Αν αφαιρέσω τα καλώδια από τον υπολογιστή και την ανάψω στην οθόνη ανάβει πάλι το led και το σήμα "check signal" κανονικά μονο για 1-2 δευτερόλεπτα.
    5.Ο φουσκωμένος πυκνωτής ήτνα σε οθόνη lg 17 ιντσών φίλης μου η οποία είχε το ίδιο πρόβλημα , εσβηνε σε λιγότερο χρόνο του 0,5 δευτ.
    Αφού άλλαξα τον πυκνωτή της δούλεψε κανονικά.
    6.Η οθόνη δεν δούλευε καθόλου, ήτνα κάνα χρόνο στη ντουλάπα και αφού μου είπε η φίλη για τη 17αρα της είπα να ρίξω και μια ματιά στη 19άρα μου.
    7.λάμπες,τροφοδοτικό: Πως να τα τσεκάρω δεν ξέρω, που είναι οι λάμπες;
    8. Στo τροφοδοτικό άλλαξα τον πυκνωτή που είχε 400v 150mF
    9.Λόγω του ότι η 17άρα έκανε το ίδιο και έφτιαξε με αλλαγή ενός πυκνωτή, δε θα έπρεπε και η 19'αρα μου να φτάξει αν αλλάξω όλους τους πυκνωτές;
    Άλλωστε η 19άρα μου δεν άνοιγε καν και μετά την αλλαγή κάποιων πυκνωτών άνοιξε μόνο όμως για 1-2δευτ
    10.Επίσης το link που έβαλες τα δείχνει μόνο βουλγάρικα και απαιτεί εγγραφή για να διαβάσω αγγλικά. Επίσης πρέπει κα΄ποις να με καλέσει για εγγραφή,
    δε γίνεται αλλιώς
    11. Πως μετράμε αντιστάσεις και τους πυκνωτές; Με +- του βολτόμετρου; ΠΟυ το βάζουμε ; (συγνώμη για τη συγκερκιμένη ερώτηση)
    12.Όλα τα πριζάκια εννοείται ότι έχουν βγει και ξαναμπει πολλές φορές

Επισυνάπτεται φώτο
    Απάντηση;

Συνημένες Εικόνες Συνημένες Εικόνες
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη turbobikekit : 21-03-15 στις 23:02

Μέλος
    Όνομα
    jake
    Περιοχή
    Έδεσσα

Προεπιλογή

αναψε την οθονη , αλλα καθε φορα να εχεις συνδεμενη μονο μια λαμπα.

μια λαμπα, αναβεις, βλεπεις πως δειχνει.

ξεσυνδεεις, βαζεις τηνεπομενη λαμπα, αναβεις βλεπεις πως δειχνει.

αν σε ολες τις επιλογες δειχνει το ιδιο, τοτε πιθανον ειναι ο πυκωντης στα 50 και 63 βολτ που λες.

αν σε καποια λαμπα δεν δεις καθολου εικονα, η εστω πολυ λιγη εικονα, τοτε βρηκες τον φταιχτη

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Γιώργος
    Περιοχή
    Ανω Κυψέλη

Προεπιλογή

Σε ευχαριστώ
    Επειδή δε νοιώθω και πολύ που είναι οι λάμπες;
    Εννοείς τα 2+2 βύσματα που έχουν διαγώνια οι πλακέτες;
    Η οθόνη δείχνει μια χαρά-με χρώματα κλπ όταν ανάβει για 1-2 δευτερόλεπτα, μετά σβήνει

Μέλος
    Όνομα
    Βαγγέλης
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Εγω ηθελα απλα να σου πω πως οταν δεν γνωριζεις καν με τις γνωσεις σου που ειναι οι λαμπες, δεν πιανεις να αλλαξεις πυκνωτη 400 volts η να επιδιορθωσεις inverter. Καλο θα ηταν να την πας σε εναν τεχνικο για τη δικη σου ασφαλεια.

Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. Samsung SyncMaster 940 NW
    από d_nikolaos στο forum Τηλεόραση
    Απαντήσεις: 54
    Τελευταίο Μήνυμα: 10-08-15, 22:19
  2. Απαντήσεις: 13
    Τελευταίο Μήνυμα: 28-12-14, 16:51
  3. [Οθόνη Samsung] Πρόβλημα με οθόνη Samsung 2233RZ
    από duvdev στο forum Οθόνη Η/Υ
    Απαντήσεις: 21
    Τελευταίο Μήνυμα: 14-10-14, 11:19