Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 12

Μέλος
    Όνομα
    Γιβργος
    Περιοχή
    Αθηνα

Προεπιλογή ΟΘΟΝΗ SAMSUNG SYNCMASTER 943

Προκειται για το 19ρι μονιτορ 4:3, δυναμικο κοντραστ 50.000:1 μοντελο LS19MYMEBCA/EN
    Πριν 4 μηνες η οθονη αρχιζε να κοκκινιζει στην κατω πλευρα μολις το ανοιγα και σε μερικα δευτερα εφευγε η κοκκινιλα και εδειχνε φυσιολογικα, μετα απο λιγες μερες αρχισε να τρεμοπαιζει μολις εφευγε το κοκκινο χρωμα, μεχρι που την ανοιγα και εκλεινε σε ενα δυο δευτερα και μετα δεν ξαναανοιξε.
    Την πηγα σε τεχνικο της γειτονιας μου, μου ειπε οτι ειναι λαμπα η οποια εκαψε και την "πλακετα", την "επισκευασε" αλλα η οθονη απλα δεν βλεποτανε, θεοσκοτεινη, χωρις κοντραστ, χρωματα κλπ., την επεστρεψα και μετα απο τηλεφωνηματα "την εφτιαξες;" "οχι ακομα" δηλαδη μετα απο ενα μηνα και αφου μου ζητησε και πηρε παραπανω χρηματα απο την αρχικη συμφωνια το μονιτορ επισκευαστηκε στο 90% περιπου.

Προχτες η οθονη αρχισε παλι να κοκκινιζει, χτες αρχισε και να τρεμοπαιζει, πηρα τηλεφωνο τον τεχνικο και εν ολιγοις μου ζητησε παλι καποια χρηματα για να αλλαξει την λαμπα, η οποια οπως ειπε ειναι αλλη και οχι αυτη που αλλαξε, συγκεκριμενα μου ειπε οτι η οθομη εχει 4 λαμπες, στεκει αυτο;

Τι ελαχιστη νομιμη εγγυηση υπαρχει μετα απο μια επισκευη;

Θα μπορουσα να ψαξω να βρω μονος μου το ανταλακτικο - λαμπα και να την αλλαξω μονος με δεδωμενο οτι εχω μια εμπειρια με κολητηρια και ηλεκτρονικα;
    Τι αλλο θα πρεπει να ψαξω αν ειναι καμμενο, πυκνωτες η κατι αλλο;

Μέλος
    Όνομα
    παναγιωτης
    Περιοχή
    καλλιθεα

Προεπιλογή

τι θα πει 90% η βλαβη η αποκατασταθηκε η οχι αν οχι πληρως οπως λες απλα δεν επρεπε να τον πληρωσεις

αληθεια ποσα σου πηρε

τωρα πηγαινε πισω και πες του να την φτιαξει αν μπορει βεβαια χωρις χρηματα

δεν ειναι σιγουρο οτι ειναι λαμπα η λαπμα δεν επισκευαζεται απλα τις αντικαθιστας με αλλη αν βρεις η πλακετα μεχρι ενα σημειο φτιαχνεται

οταν αποφασιζεις να κανεις επεισκευη σε μονιτορ κοιτας ποσα θα σου παρουν και ποσα εχει ενα νεο ισως δεν αξιζε να την επισκευασεις

Μέλος
    Όνομα
    Βαγγέλης
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από rasape Εμφάνιση μηνυμάτων
    Προκειται για το 19ρι μονιτορ 4:3, δυναμικο κοντραστ 50.000:1 μοντελο LS19MYMEBCA/EN
    Πριν 4 μηνες η οθονη αρχιζε να κοκκινιζει στην κατω πλευρα μολις το ανοιγα και σε μερικα δευτερα εφευγε η κοκκινιλα και εδειχνε φυσιολογικα, μετα απο λιγες μερες αρχισε να τρεμοπαιζει μολις εφευγε το κοκκινο χρωμα, μεχρι που την ανοιγα και εκλεινε σε ενα δυο δευτερα και μετα δεν ξαναανοιξε.
    Την πηγα σε τεχνικο της γειτονιας μου, μου ειπε οτι ειναι λαμπα η οποια εκαψε και την "πλακετα", την "επισκευασε" αλλα η οθονη απλα δεν βλεποτανε, θεοσκοτεινη, χωρις κοντραστ, χρωματα κλπ., την επεστρεψα και μετα απο τηλεφωνηματα "την εφτιαξες;" "οχι ακομα" δηλαδη μετα απο ενα μηνα και αφου μου ζητησε και πηρε παραπανω χρηματα απο την αρχικη συμφωνια το μονιτορ επισκευαστηκε στο 90% περιπου.

Προχτες η οθονη αρχισε παλι να κοκκινιζει, χτες αρχισε και να τρεμοπαιζει, πηρα τηλεφωνο τον τεχνικο και εν ολιγοις μου ζητησε παλι καποια χρηματα για να αλλαξει την λαμπα, η οποια οπως ειπε ειναι αλλη και οχι αυτη που αλλαξε, συγκεκριμενα μου ειπε οτι η οθομη εχει 4 λαμπες, στεκει αυτο;

Τι ελαχιστη νομιμη εγγυηση υπαρχει μετα απο μια επισκευη;

Θα μπορουσα να ψαξω να βρω μονος μου το ανταλακτικο - λαμπα και να την αλλαξω μονος με δεδωμενο οτι εχω μια εμπειρια με κολητηρια και ηλεκτρονικα;
    Τι αλλο θα πρεπει να ψαξω αν ειναι καμμενο, πυκνωτες η κατι αλλο;

Αυτό που σου έκανε ήταν το ότι άλλαξε θέσεις στις λάμπες. Τις έβαλε έτσι ώστε οι 2 επάνω με τις 2 κάτω να έχουν ίδια ωμική αντίσταση. Μια καλή μια χάλια κάτω, μια καλή μια χάλια επάνω. Να του πεις να σου αλλάξει και τις 4 χωρίς να χρεωθείς. Δεν υπάρχει περίπτωση να έκαψε εξάρτημα στην πλακέτα επειδή κάηκαν 2 λάμπες στην κάτω σειρά. Η κοκινίλα είναι επειδή οι λάμπες τα έφτυναν, το τρεμόπαιγμα από την κόλληση των καλωδίων στις λάμπες μέσα στο backlight. Ωραίο επισκευαστή βρήκες...

Μπορείς να βρεις λάμπες αλλά δεν θα καταφέρεις να τις αλλάξεις με γνώσεις σε κολλητήρι. Είναι μανούβρα, πρέπει να λύσεις όλο το panel και να προσέξεις μην τις σπάσεις πριν καν τις βάλεις.

Δεν είναι τίποτε άλλο καμμένο εκτός από λάμπες αν σου βγάζει κόκκινο χρώμα.

Μέλος
    Όνομα
    Γιβργος
    Περιοχή
    Αθηνα

Προεπιλογή

Ευχαριστω για την απαντηση φιλε p270, εννοω οτι οταν παρελαβα την οθονη ηταν στο 90% και οχι στο 100% της αποδοσης της....διαυγεια, φωεινοτητα, ευκρινεια ηταν τουλαχιστον 10% κατω....
    Για 40 ευρω συμφωνησαμε, 50 μου ζητησε μετα.... μακαρι να υπηρχε η ιδια οθονη να την ξαναπαρω, δεν υπαρχει εδω και τουλαχιστον 4 χρονια.
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη rasape : 24-09-14 στις 14:46

Μέλος
    Όνομα
    Γιβργος
    Περιοχή
    Αθηνα

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από vp74 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Αυτό που σου έκανε ήταν το ότι άλλαξε θέσεις στις λάμπες. Τις έβαλε έτσι ώστε οι 2 επάνω με τις 2 κάτω να έχουν ίδια ωμική αντίσταση. Μια καλή μια χάλια κάτω, μια καλή μια χάλια επάνω. Να του πεις να σου αλλάξει και τις 4 χωρίς να χρεωθείς. Δεν υπάρχει περίπτωση να έκαψε εξάρτημα στην πλακέτα επειδή κάηκαν 2 λάμπες στην κάτω σειρά. Η κοκινίλα είναι επειδή οι λάμπες τα έφτυναν, το τρεμόπαιγμα από την κόλληση των καλωδίων στις λάμπες μέσα στο backlight. Ωραίο επισκευαστή βρήκες...

Μπορείς να βρεις λάμπες αλλά δεν θα καταφέρεις να τις αλλάξεις με γνώσεις σε κολλητήρι. Είναι μανούβρα, πρέπει να λύσεις όλο το panel και να προσέξεις μην τις σπάσεις πριν καν τις βάλεις.

Δεν είναι τίποτε άλλο καμμένο εκτός από λάμπες αν σου βγάζει κόκκινο χρώμα.
    Χμμμμ...... αν στην αρχη ειχαν καει μονο το ενα ζευγαρι λαμπες δεν θα επρεπε να "παιζει" με το αλλο ζευγαρι;... η οθονη καποια στιγμη δεν αναβε καθολου.
    Αν ειχαν καει και οι 4 λαμπες τοτε πως μου εβαλε μια καλη και μια χαλια ανα ζευγος;
    Οπως ειπα δεν μπορω να ξαναβρω αυτη την οθονη οποτε θα κανω μια προσπαθεια να την επισκευασω... που μπορω να βρω τις λαμπες, καποιος τυπος, κωδικος για να τις ψαξω; αντιπροσωπεια δεν παιζει, ρωτησα.

Μέλος
    Όνομα
    Βαγγέλης
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Έπαιζε με το άλλο ζευγάρι. Είχες 2 καλές στην αρχή και σου κοκκίνιζαν οι κάτω. Μετά πήγες στον μάστορα στις έκανε τράμπα να παίξουν χωρίς να κοκινίζουν, την πήρες 90% γιατί δούλευε με 2 από 4 αλλά σε άλλη θέση μέχρι που σου κοκκίνησαν όλες και έδωσες κ το πενηνταρι τσάμπα. Θα σου πρότεινα να πας να του τη φέρεις στο κεφάλι και να του δώσεις και 10 ευρω για την οδύνη.

Μέλος
    Όνομα
    Γιβργος
    Περιοχή
    Αθηνα

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από vp74 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Θα σου πρότεινα να πας να του τη φέρεις στο κεφάλι και να του δώσεις και 10 ευρω για την οδύνη.
    Καλημερα, ωραιος!
    Η απορια μου ειναι η εξης, την πρωτη φορα πρωτου επεμβει κανεις μαστορας, η οθονη αρχισε να κοκκινιζει απο την κατω πλευρα, μετα απο λιγο αρχισε το τρεμουλασμα και μετα δεν αναβε καθολου.... αν ειχαν καει μονο οι δυο κατω δεν θα επρεπε να παιζει με τις υπολοιπες δυο λαμπες;... αρα αν καηκαν ολες οι λαμπες αφου η οθνη δεν αναβε καθολου, πως ο μαστορας μου εβαλε μια καλη και μια σκαρτη απο τις υπαρχουσες ανα ζευγος και μου το εδωσε;... γνωμη μου ειναι οτι μου εβαλε καποιες μεταχειρισμενες που πιθανον εβγαλε απο αλλης μαρκας οθονη...
    Τελως παντων μπορω καπου μεσω ιντερνετ π.χ. ebay να βρω λαμπες γιατι απο την εδω αντιπροσωπεια δεν γνωριζαν ουτε την υπαρξη του συγκεκριμενου μοντελου;
    Πως θα τις αναζητησω, ποια ειναι η αγγλικη ονομασια;

Μέλος
    Όνομα
    Βαγγέλης
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από rasape Εμφάνιση μηνυμάτων
    Καλημερα, ωραιος!
    Η απορια μου ειναι η εξης, την πρωτη φορα πρωτου επεμβει κανεις μαστορας, η οθονη αρχισε να κοκκινιζει απο την κατω πλευρα, μετα απο λιγο αρχισε το τρεμουλασμα και μετα δεν αναβε καθολου.... αν ειχαν καει μονο οι δυο κατω δεν θα επρεπε να παιζει με τις υπολοιπες δυο λαμπες;... αρα αν καηκαν ολες οι λαμπες αφου η οθνη δεν αναβε καθολου, πως ο μαστορας μου εβαλε μια καλη και μια σκαρτη απο τις υπαρχουσες ανα ζευγος και μου το εδωσε;... γνωμη μου ειναι οτι μου εβαλε καποιες μεταχειρισμενες που πιθανον εβγαλε απο αλλης μαρκας οθονη...
    Τελως παντων μπορω καπου μεσω ιντερνετ π.χ. ebay να βρω λαμπες γιατι απο την εδω αντιπροσωπεια δεν γνωριζαν ουτε την υπαρξη του συγκεκριμενου μοντελου;
    Πως θα τις αναζητησω, ποια ειναι η αγγλικη ονομασια;
    Οι λάμπες στην αρχή δεν είχαν καεί τελείως ήταν στον κατήφορο γι'αυτό και το κόκκινο (ροζε ειναι) χρώμα. Αν δεν τις αλλάξεις αμέσως υπάρχει περίπτωση να σου βραχυκυκλώσει τα καλωδικάκια μέσα στο backlight. Το τρεμούλιασμα είναι από μη καλη επαφή του καλωδιου με τη λάμπα όταν αρχίζει να παίρνει τον κατήφορο (ψυχρη) ή απο μ/τ υψηλης. Υπηρχε και περιπτωση να εσωνες για λιγο την οθονη αν ειχες 2 καλες λάμπες απο τις 4 (πχ 2 πανω καλες, 2 κατω μαυρες). Αν ηταν λοιπον 1 και 2 καλες και 3-4 ψιλομαυρες τοτε 1 με 3 και 2 με 4 μπορεί και να σου δουλευε για κανα 2μηνο. Μετα θα σου ξανακοκινιζαν. Με τις 2 δεν θα σου δουλευε εκτος αν σου ειχε βαλει αντιστασεις στις θεσεις των 2 μαυρισμενων (πιστευω πως δεν ανοιξε καν το backlight να τις δει.

Με τις 2 καλες μονο δεν αναβει (2 λαμπες μονο στο inverter συνδεμενες) . Με τις 4, 2 καλες επανω και 2 χαλια κατω δεν αναβει η ροζιζει και μετα σβηνει. Με ζευγαρι την 1 καλη + κακη επανω, 1 καλη και κακη κατω αναβει αλλα δεν θα κρατησει καιρο. Με 2 καλες και 2 αντιστασεις αναβει αλλα παλι δεν θα κρατησει καιρο η θα ειναι πιο σκοτεινη.

ccfl backlight lamps αλλά δεν σε συμφέρει για αυτη την οθονη και αν αλλαζεις για πρωτη φορα και δεν τις μονωσεις οπως πρεπει θα παρεις φωτια σε βραχυκυκλωμα. Αν θες ακους αν οχι.... καλη επιτυχια.
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη vp74 : 26-09-14 στις 10:29

Μέλος
    Όνομα
    Γρηγόρης
    Περιοχή
    Κορυδαλλός

Προεπιλογή

Mια αλλη λυση ειναι να αντικαταστησεις τις λαμπες με led δες εδω

Μέλος
    Όνομα
    Γιβργος
    Περιοχή
    Αθηνα

Προεπιλογή

Να εισαι καλα vp74, τωρα το καταλαβα.. δεν ξερω αν θα προσπαθησω να το κανω, θα ηθελα ομως ετσι εμπειρικα να δοκιμασω !

Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. Samsung SyncMaster 940 NW
    από d_nikolaos στο forum Τηλεόραση
    Απαντήσεις: 54
    Τελευταίο Μήνυμα: 10-08-15, 22:19
  2. [Οθόνη Samsung] Samsung SyncMaster 710N
    από radiotimes στο forum Οθόνη Η/Υ
    Απαντήσεις: 23
    Τελευταίο Μήνυμα: 31-07-14, 16:09
  3. [Οθόνη Samsung] ΠΛΑΚΕΤΑ samsung syncmaster 940N
    από ydravlikos στο forum Οθόνη Η/Υ
    Απαντήσεις: 20
    Τελευταίο Μήνυμα: 30-03-14, 22:53
  4. [Οθόνη Samsung] ΟΘΟΝΗ SAMSUNG SYNCMASTER MP
    από IANPACH στο forum Οθόνη Η/Υ
    Απαντήσεις: 9
    Τελευταίο Μήνυμα: 03-03-14, 17:42
  5. [Τηλεόραση Samsung] Προβλημα σε Samsung Syncmaster B2030HD.
    από DiagExpert στο forum Τηλεόραση
    Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο Μήνυμα: 31-10-12, 10:52

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δημιουργία θεμάτων: Όχι
  • Υποβολή μηνυμάτων: Όχι
  • Σύναψη αρχείων: Όχι
  • Επεξεργασία μηνυμάτων: Όχι
  •  
  • BB code: σε λειτουργία
  • Smilies: σε λειτουργία
  • [IMG]: σε λειτουργία