Καλησπέρα, ξέρω ξέρω πάλι ανοίγω ποστ για βοήθεια αλλά αυτή τη φορά το θέμα είναι σημαντικό (όχι όπως τις προάλες με ένα ραδιοφωνακι που το παράτησα τελικά)
Θα το εκτιμούσα πάρα πολύ να άκουγα κάποιες ιδέες και να απαντηθεί ένα βασικό ερώτημα σχετικά με το θέμα!
Πλυντήριο samsung P6091. To manual του που περιέχει το κύκλωμα και το διάγραμμα της πλακέτας είναι εδώ (σελίδα 16 και 18 )
Ώρα να περιγράψω τι έγινε όμως. Εγώ από καιρό είχα βγάλει "διάγνωση" ότι φταίει η κλειδαριά της πόρτας που μερικές φορές βάραγε error και δε ξεκίναγαν τα προγράμματα. (θεωρούσα πως δεν την κλείδωνε, ή δεν έστελνε εντολή ότι κλείδωσε κι έτσι δε ξεκίναγε) Μάλλον ήμουν σωστός γιατί όπως διαπιστώθηκε η κλειδαριά ήταν μες την υγρασία, αλλά δεν αντικαταστάθηκε ποτέ. Απλά η μάνα μου του έριχνε κάτι σφαλιάρες εκεί δίπλα στην πόρτα και κάποια στιγμή ξεκίναγε το πλυντήριο.Εδώ και 2 μέρες δεν έλεγε να ξεκινήσει με τίποτα όμως. Ήρθε λοιπόν ένας θείος που κάτι ξέρει από αυτά και πιάνει κι εκείνος την κλειδαριά, διαπιστώνει πως δεν κάνει επαφή όπως θα πρεπε. Το θέμα είναι πως θέλοντας να "ξεγελάσει" το πλυντήριο για να ξεκινήσει, κάνει κάποιο γεφύρωμα στις επαφές αντί της κλειδαριάς και τσουρούφλισε μία αντίσταση και ένα Triac στην πλακέτα και παράλληλα δεν άναβε καν η πλακέτα με το power. Αντικατέστησα αυτά λοιπόν που φαίνονται στην φωτό αλλά ακόμα δεν έχω ένδειξη ζωής οπότε πλέον το βασικό ερώτημα είναι:
Θα δούλευε έστω η πλακέτα αν έλειπε το Door Lock S/W;;; (επειδή δεν υπάρχει καν αυτή τη στιγμή στο πλυντήριο)
Αν ναι, τι άλλο θα μπορούσα να κοιτάξω στην πλακέτα μήπως επισκευάζεται;
Αυτά που φάνηκαν καμμένα οπτικά, στη σελίδα 18 του manual έχουν την ονομασία Triac 5 και R57 (απεικονίζονται μέση/αριστερά από τα IC2/IC4)
Ευχαριστώ πάρα πολύ και πάλι!