το νερό φαίνεται πάνω απο τα φίλτρα που ανοίγεις με το πλαστικό χερούλι, δεν ξέρω πόσο είναι το λίγο η το πολύ που αναφέρουμε, όπως και να έχει θα δοκιμάσω όσα μου αναφέρετε, το φιλτρακι στο λάστιχο της βρύσης ποιό είναι , δεν βλέπω κάτι που μοιάζει με φίλτρο, εκτός αν εννοείς κάτι σαν σήτα που έχουν καμιά φορά οι άκρες των σωληνώσεων?
Γιάννη διάβασε περί F14 (μετάφρασε) στο δίνω έτσι γιατί αυτό το ρημάδι το F14 το δίνουν με πολλές έννοιες . π.χ
1) Αναφορές εμποδίων (σκουπίδια στην αντλία που βγάζει τα νερά )
2) Αναφορές για την άλλη αντλία που τινάζει τα νερά μέσα στον θάλαμο (φρακαρισμένο επίσης από σκουπίδια / ή καμένο πυκνωτή αυτής της αντλίας )
3) Διακόπτης πίεσης (για το νερό ) που εξαρτάτε σε ταυτοχρονισμό με την αντλία εκτόξευσης αν π.χ. δεν γυρίζει κτλ (ο διακόπτης πίεσης είναι μέσα στον βραστήρα νερού και πρέπει να γίνει έλεγχος σε αυτόν τον διακόπτη)
4) Μόνο την υπόθεση αν είσαι γριπωμένος ή βραχνιασμένος δεν αναφέρει !!! ... και μετά σου λένε έχει "βοήθεια" με "Error Code" .
http://appliancehelponline.com/miele.html
Καλησπέρα, πάει καιρός που ξεκίνησα το θέμα, αλλά δεν είχα αποτέλεσμα τη πρώτη φορά και τώρα το ξανά έπιασα. Λοιπόν, το πλυντήριο παίρνει μπρος. τραβάει νερό μέσα, γεμίζει ο πάτος του πλυντηρίου με νερό, και μετά ακούγεται ένας θόρυβος σαν κλικ και κάτι σαν αντλία για ελάχιστο, σαν να πάει κάτι να πάρει μπρος και δεν δουλεύει. Έχετε ιδέα τί μπορεί να είναι; Τι θα μπορούσα να ελέγξω από αυτά που φαίνονται;
Το πιθανό είναι να μην γυρίζει ο εκτοξευτήρας νερού (το μεγαλύτερο μοτέρ από τα 3 που έχει εκεί στο κάτω μέρος της φωτογραφίας δίπλα στον πυκνωτή) συνήθως σε άλλα πλυντήρια πιάτων κολλάει αυτό το μοτέρ (από χρόνια φθορά της τσιμούχας /διαρροή νερά στο πάτωμα) και μουγκρίζει χωρίς να μπορεί να εκκινήσει . Το πρώτο πράγμα που κάνω εγώ τουλάχιστον είναι να δω αν φαίνονται διαρροές άλατα μεταξύ μοτέρ και καπάκι του και αν δεν φαίνονται ... προσπαθώ να δω από το πίσω ελεύθερο μέρος του μοτέρ να το σπρώξω ελαφρά με ένα κατσαβίδι να δω ότι πράγματι κόλλησε. Αν ναι βγάζουμε όλα τα εντόσθια του ασθενή και αλλάζουμε την τσιμούχα (αν διατίθεται μόνο αυτή από την εταιρία ) γιατί άλλες εταιρίες έχουν κέρατα και σου λένε πάει ολόκληρο το μοτέρ.
http://www.ebay.co.uk/itm/MIELE-Pump...item1e8a6bd729
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Κυριακίδης : 04-05-14 στις 19:18
Τα καλωδια απο των πυκνωτη τα εχεις αποσυνδεση εσει;;;;
Καλο θα ειναι να αλλαξεις των πυκνωτη.
Καλησπέρα, ευχαριστώ για τις γρήγορες απαντήσεις. Ναι τα είχα αποσυνδέσει εγώ γιατί είχα σκοπό να βγάλω την κεντρική μεγάλη αντλία. Την έβγαλα, δεν είδα να έχει διαρροες και σημάδια νερού-αλάτων. Δεν είχε επίσης ποτέ διαρροές στο πάτωμα. Την έβγαλα, κοίταξα όλα τα ανοίγματα, δεν είχε κάτι να μπλοκάρει την αντλία και γενικά τη ροή νερού. Η αντλία γυρνούσε με ένα κατσαβίδι αλλά με κάποια σχετική δυσκολία, δεν ξέρω αν είναι φυσιολογικό αυτό. Αυτό που με μπερδεύει είναι τι κάνει κάθε μία από τις 3 αντλίες. Όταν μου αδειάζει τα νερά από το κάτω μέρος του κάδου (αφού βγάλει την ένδειξη βλάβης F14) ποια αντλία το κάνει αυτό; Αν είναι η μεγάλη η κεντρική με τον πυκνωτή, τότε πως γίνεται η ίδια αυτή (όπως γράφτηκε παραπάνω) να μην μπορεί να κυκλοφορήσει το νερό μέσα? Εκτός αν αυτό το κάνει κάποια άλλη αντλία.
εχει προβλημα με τον πιεζοστατη θερμανσης ο οποιος ειναι κουμπομενος αριστερα του μοτερ και δεν ανιχνευει πιεση στο κυκλωμα νερου.σηγουρεψου οτι το μοτερ δουλευει οταν το πλυντηριο περνει νερο
Μετά από περιπου 2 χρόνια με χαλασμένο το πλυντήριο πιάτων, το άνοιξα ξανά για βγάλω το μοτέρ και να το πάω σε κάποιον περιελιξά μπας και βγει άκρη όπως μου είχε προταθεί. Με το που το έβγαλα γύρισα την φτερωτή και προς έκπληξη μου γυρνούσε πολύ εύκολα σε αντίθεση με παλιά. Το έβαλα πάλι πανω, έκανα δοκιμή και δούλεψε! Από τότε έχω βάλει κάνα 2 πλυντήρια και δουλεύει μια χαρά. Απορώ τι μπορεί να ήταν, καθώς σκουπίδι στο μοτέρ αποκλείεται διότι γυρνούσε αλλά με φοβερή δυσκολία. Εγώ υποψιάζομαι χωρίς να γνωρίζω, κάτι σαν πλαστική-ελαστική ροδέλα γύρω από τον άξονα του μοτέρ που ίσως υπάρχει για να σφραγίζει από νερά και το φρέναρε, αλλά πώς μπορεί να έφτιαξε?
Στα έλεγα στο #11.
Δεν σπανίζει αυτό το φαινόμενο (να κολλάει και να ξεκολλά μετά). το πιο φρόνιμο όμως είναι να αλλάξεις την τσιμούχα