Καλησπέρα παιδιά! Κάτι φίλοι μου έχουν έναν υπολογιστή και θέλουν να παίζει μουσική σε 2 δωμάτια, αλλά επειδή δεν γνωρίζουν τίποτα από αυτά, φώναξαν εμένα (λιγότερο άσχετη!). Έτσι συνέδεσα τα ηχεία και τους ενισχυτές με τον υπολογιστή αυτόν, όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα:
Τα ηχεία στο δωμάτιο 2 είναι συνδεδεμένα σε ένα σπλίτερ (σαν αυτο εδω) μαζί με το front των 5.1 του δωματίου 1 στην πράσινη έξοδο της κάρτας (front).
Επίσης ο ενισχυτής του δωματίου 2 είναι από ηχεία 5.1 ozaki που όμως έχουν σαν ρύθμιση έξοδο stereo.
Εδώ και κάποιες μέρες όμως, και ενώ λειτουργούσαν ρολόι, τα ηχεία του δευτέρου δωματίου και τα 2 rear του πρώτου δωματίου, κάνουν έναν θόρυβο (γκζζζζζζζζ) που φεύγει μόνο όταν αποσυνδέσω και ξανασυνδέσω όλα τα βύσματα στην κάρτα ήχου του υπολογιστή (και αυτά στο σπλίτερ).
Το περίεργο της υπόθεσης είναι ότι τα ηχεία από το δωμάτιο 2 είναι συνδεδεμένα στην front έξοδο της κάρτας και ο θόρυβος στο δωμάτιο 1 είναι στα ηχεία rear. Και ότι η ένταση στον ozaki αυξομειώνεται από το ποτενσιόμετρο rear και όχι από το front. Σαν να τα αναγνωρίζει σαν rear δηλαδή παρόλο που τα έχω βάλει σαν front.
Γιατί το κάνει αυτό; Και τι περίεργο είναι αυτό με τον θόρυβο; Μπορώ να κάνω κάτι να μην εμφανίζεται καθόλου; Γιατί δεν γίνεται όλη την ώρα να συνδέω-αποσυνδέω..
Πόσα watt είναι τα ηχεία δεν θυμάμαι, αν έχει σχέση μπορώ να κοιτάξω και να σας πώ. Αν είχε όμως δεν θα έπρεπε να υπήρχε πρόβλμα από την αρχή;
Ευχαριστώ!