Μια καλή πατέντα θα ήταν να προστεθεί ένα ρελέ για τον έλεγχο της αντίστασης, έτσι ώστε η φθαρμένη επαφή του προγραμματιστή να έχει σαν φορτίο μόνο το πηνίο διέγερσης του ρελέ, παρατείνοντας έτσι πολύ τη ζωή της. Τί λες Πέτρο;
Μια καλή πατέντα θα ήταν να προστεθεί ένα ρελέ για τον έλεγχο της αντίστασης, έτσι ώστε η φθαρμένη επαφή του προγραμματιστή να έχει σαν φορτίο μόνο το πηνίο διέγερσης του ρελέ, παρατείνοντας έτσι πολύ τη ζωή της. Τί λες Πέτρο;
Άμα δεν έχεις 140 ευρώ για κάθε φορά που μπλοκάρει ... (όλες οι καραγκιοζιές είναι ευσπρόδεκτες!)
Φυσικά θα ήταν καλύτερα να φτιάχνονταν όλα έτσι ώστε όσον αφορά την αντίσταση να γίνετε εκτός του προγραμματιστή ... αλλά κάτι πρέπει να βγάλουν και αυτοί οι "καημένοι" κατασκευαστές.
Κάπου είχα διαβάσει ένα κείμενο πολύ κατατοπιστικό .. (και περιληπτικά το περιγράφω όπως περίπου το έχω διαβάσει) ... έλεγε ότι υπάρχει μια "πολιτική" τα προιόντα που παράγουν οι όποιες εταιρίες ... να παρουσιάζουν (σκόπιμα όπως το κατάλαβα εγώ να το περιγράφει ) έναν συντελεστή "σφαλμάτων" "βλαβών" "ημερομηνίας λήξης" και κανένα προιόν να μην κατασκευάζετε με προοπτική του "αθάνατου" του "τέλειου" .
Δεν πίστευα σε αυτά που διάβαζα ... αλλά όμως έλεγε αναλυτικά για ποιους λόγους "επιτράπηκε " ένα τέτοιου είδους "παγκόσμιο συμφωνητικό" αυτού που αναφέρω παραπάνω. και από τα γραφόμενα του κειμένου κατάλαβα ότι όλα αυτά είχαν μια πειστική λογική . (αν το ξανατύχω αυτό το κείμενο θα το παραθέσω να το διαβάσετε).
Ειναι κοινο μυστικο Πετρο..
Planned obsolescence
Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Τ.Ε
Ακριβώς αυτό ήθελα να πω .... και καλά που μου το θύμησες ότι όλη αυτή η ιστορία /στραπατσάδα/ πονηράδα υπέρ των πλουσίων και πολυεθνικών ξεκίνησε από Αμερικανική βιομηχανία 1930 . General Motor / Ford κτλ
Αλλά το σπουδαιότερο όλων είναι ότι ο τελικός καταναλωτής δεν είναι βλάκας και μπορεί να κρίνει και να ψάξει ποιος από όλους τους κατασκευαστές είναι οι πιο "λογικοί" και σωστοί.