Καλησπερα και πάλι.
Για να κάψει η συγκεκριμένη πλακέτα το βαριστορ έχει περάσει μεγάλο φορτίο. Ελεγξε τον τάπητα σε τι κατάσταση είναι.
Και μεγαλύτερο βαριστορ να βαλεις θα στο καψει.Η πλακετα σου έχει μεγαλύτερη ζημιά πέρα απο το βαριστορ.
Γειά σας φίλοι μου.
Αρχικά θέλω να σας ευχηθώ χρόνια πολλά και καλά !!! Καλή χρονιά να έχουμε !!!
Τώρα για το θέμα μας. Ναι αυτό που καίγεται είναι το πορτοκαλί Varistor.
Το αντικατέστησα με ένα στα 400V, ζόρισα πάλι τον διάδρομο αυτή την φορά κρατώντας με τα χέρια μου το ράουλο που γυρίζει τον ιμάντα
και το έκαψε πάλι.
Ο ιμάντας είναι μια χαρά από κάτω, τον κοίταξα και έχει κανονιά το λευκό υπόστρωμα.
Χωρίς ζόρι ή φορτίο (Εμένα) στο μοτέρ ο διάδρομος λειτουργεί κανονικότατα.
Ανεβοκατεβάζει ταχύτητα κ.λ.π.
Και πάλι δεν μπορώ να καταλάβω γιατί υπάρχει αυτή η αύξηση της τάσης στην είσοδο του κυκλωματος.
Υπάρχει περίπτωση η γέφυρα να έχει αρπάξει και να ανεβάζει την τάση την στιγμή που το μοτέρ της ζητάει ρεύμα περισσότερο ?
Γνωρίζω ότι κατά την ανόρθωση του εναλλασόμενου σε συνεχές υπάρχει μια αύξηση της τάσης, όχι στην είσοδο της γέφυρας αλλά στην έξοδο στο DC.
Εάν είδα καλά από την πλακέτα μετά την γέφυρα και τον μεγάλο πυκνωτή υπάρχει ένα τρανζίστορ ισχυος και μια διοδος ισχύος που οδηγούν το μοτέρ.
Το μοτέρ νομίζω λειτουργεί με τάση 80VDC.
Κάθε συμβουλή σας είναι χρήσιμη για να μην πάει χαμένος ο διάδρομος...
Ευχαριστώ όλους και πάλι.
Καλήμερα και χρονιά πολλά.
Το μoτερ δουλεύει έως 180v dc.
Σπρέι σιλικόνης έβαλες πότε κάτω απο τον ιμάντα?
Αμπερομετριση έκανες ?
Η πλακέτα σου έχει μεγαλύτερη ζημιά πέρα απο το βαριστορ και θέλει ψάξιμο.
Σπρέι σιλικόνης έβαζα ταχτικά όταν τον χρησιμοποιούσα, όπως και την φορά που τον λειτούργησα μετά πό καιρόκαι έκανε το πρόβλημα.
Αμπερομέτρηση δεν έχω κάνει γιατί εκεί που είναι η πλακέτα δεν μπορείς να βάλεις τίποτα. Δεν ξέρω εάν μπαίνει αμπεροτσιμπίδα γιατί πολίμετρο δεν μπα΄νει σίγουρα.
Στο ψάξιμο θέλω την βοήθεια πάει πουθενα το μυαλό σου ?
Αμπερομέτρηση κανε στο μοτερ.