Οπως καταλαβες ο μ/τ δεν είναι σίγουρα, εφοσον οι κολήσεις είναι οκ. Αρα επανερχόμαστε στις λάμπες.....μια απο τις δυο δεν δουλεύει και σου κόβει την εικόνα.
Οπως καταλαβες ο μ/τ δεν είναι σίγουρα, εφοσον οι κολήσεις είναι οκ. Αρα επανερχόμαστε στις λάμπες.....μια απο τις δυο δεν δουλεύει και σου κόβει την εικόνα.
nikoskosm (09-01-13)
4 λάμπες έχει, 2 στο πάνω μέρος, και 2 στο κάτω μέρος,τις
Έλεγξα και τις 4 λάμπες με το tester και είναι και οι 4 Οκ,
ανάβουν κανονικά
όταν την οθόνη την ξαπλώσω σε οριζόντια θέση και ανάψω τον υπολογιστή, ανάβει κανονικά, μετά την σηκώσω σε όρθια θέση δουλεύει όλη την ημέρα κανονικά δεν σβήνει.
από ότι κατάλαβα εχει δικιο ο Σήφης πρέπει να έχει κομμένο καλώδιο, πάνω σε κάποιον ακροδέκτη,
σε μία από τις 4 λάμπες
με αποτέλεσμα όταν την ξαπλώνω την οθόνη να ακουμπάει το καλώδιο στον ακροδέκτη τις λάμπας
και ανάβει
κάποια στιγμή θα την ξανανοίξω την οθόνη και θα ψάξω να βρω ποιο καλώδιο είναι κομμένο και θα σας ενημερώσω.
Τελικά άνοιξα την οθόνη και έβγαλα τις δυο μεταλλικές βέργες που έχουν τις λάμπες από κάτω
τις κοίταξα και δεν βρήκα ξεκολλημένο καλώδιο , όλα τα καλώδια είναι κολλημένα πάνω στις λάμπες κανονικά, και η λάμπες ανάβουν
άρα το πρόβλημα δεν είναι ούτε στις λάμπες, ούτε στις ακίδες τις λάμπας, ούτε στα καλώδια.
όπως σας είπα παραπάνω:
όταν την οθόνη την ξαπλώσω σε οριζόντια θέση και ανάψω τον υπολογιστή, ανάβει κανονικά, μετά την σηκώσω σε όρθια θέση δουλεύει όλη την ημέρα κανονικά δεν σβήνει.
ενώ όταν την έχω σε όρθια θέση την οθόνη και ανάβω τον υπολογιστή, ανάβει για 5'' και σβήνει.
Ψαξε για ψυχρες κολησεις στο τροφοδοτικο-inverter
nikoskosm (13-01-13)
ειχα παρομοιο προβλημα στο συγκεκριμμενο μοντελο.αντικατεστησα τους ηλεκτρολυτικους και το chip smd sp8m3 του τρφοδοτικου .ολα ο.κ
nikoskosm (19-01-13)
στο τροφοδοτικό μου δεν υπάρχει το sp8m3 που μου είπες,
δεν μπόρεσα να το βρω
όσο για τους πυκνωτές του τροφοδοτικού, τους κοίταξα όλους με τον παλμογράφο και τους βρήκα όλους Οκ.
BILD1424.jpg
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη nikoskosm : 19-01-13 στις 14:31