Eαν το led αναβει, η οθονη ειναι μαυρη και οπως ειπες οι λαμπες ειναι ΟΚ τοτε μαλλον ειναι το inverter.Δοκιμασε με συνδεδεμενο τον υπολογιστη να πλησιασεις με ενα φακο.Αν βλεπεις εικονα τοτε φταιει το inverter
Eαν το led αναβει, η οθονη ειναι μαυρη και οπως ειπες οι λαμπες ειναι ΟΚ τοτε μαλλον ειναι το inverter.Δοκιμασε με συνδεδεμενο τον υπολογιστη να πλησιασεις με ενα φακο.Αν βλεπεις εικονα τοτε φταιει το inverter
nikoskosm (03-01-13)
Νίκο ο μ/τ του ινβέρτερ
nikoskosm (05-01-13)
Ειχα 2 οθονες ακριβως το ίδιο μοντέλο και οι δύο είχαν πρόβλημα στις λάμπες.Άλλαξα λάμπες και είναι οκ. Τώρα στην δική σου περίπτωση εφόσον έλενξες τις λάμπες είναι ο μ/τ inverter.
nikoskosm (06-01-13)
Ακούστε παιδιά τι μου συμβαίνει με αυτήν την οθόνη...
Το ανακάλυψα σήμερα κατά λάθος.
Μετά από πολλές μετρήσεις και έλεγχο της οθόνης, δεν μπόρεσα να βρω κάτι που να έχει πρόβλημα,
όλα φαίνονται να είναι οκ.
Όπως την είχα ανοιχτή, είπα να την ξαναδοκιμάσω.
Την σύνδεσα κανονικά και άνοιξα τον υπολογιστή, χωρίς να βάλω τα καπάκια της από πίσω. Και όπως την είχα ξαπλωμένη πάνω στο γραφείο, (βλέπε φώτο 1) η οθόνη άναψε κανονικά και ο υπολογιστής λειτουργεί κανονικά για πολλή ώρα.
Η επόμενή μου κίνηση ήταν να βάλω τα καπάκια και να την κλείσω κανονικά, σκεπτόμενος ότι έγινε.
Την έκλεισα και την έβαλα στην θέση της, ανοίγω τον υπολογιστή και πάλι τα ίδια.
Ανάβει για λίγα δευτερόλεπτα και σβήνει. Προσπαθώ να την ανάψω από τον διακόπτη on/off, ανάβει για 5 δευτερόλεπτα και σβήνει. Λέω θα με χαζέψει αυτή η οθόνη.... Ή δουλεύει ή δεν δουλεύει...
Έτσι όπως ήταν όρθια, την ξαπλώνω πάνω στο γραφείο με την οθόνη να κοιτάει προς τα πάνω,(βλέπε φώτο 1) χωρίς να ανοίξω τα καπάκια από πίσω. Πατάω το διακόπτη on για να την ανάψω (με συνδεδεμένο τον υπολογιστή), η οθόνη άναψε κανονικά.
Την σηκώνω όρθια, την βάζω στην θέση της κανονικά και περιμένω να σβήσει.
Δουλεύει μια χαρά για ώρες.
Σε κάποια στιγμή έκανα μια επανεκκίνηση του υπολογιστή. Η οθόνη πάλι δεν άναβε.
Το συμπέρασμά μου είναι ότι όταν την έχω σε οριζόντια θέση (βλέπε φώτο 1)
και ανάβω τον υπολογιστή, ανάβει κανονικά.
Αλλά όταν την έχω κανονικά όρθια την οθόνη (βλέπε φώτο 2) και ανάβω τον υπολογιστή, δεν ανάβει.
Επειδή θα μου στρίψει, μπορεί να μου πει κάποιος φίλος, τι συμβαίνει;
Ευχαριστώ πολύ για την βοήθειά σας.
BILD1433.jpg BILD1438.jpg
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη nikoskosm : 06-01-13 στις 15:40
Νίκο (nikoskosm) μου έχει τύχει παρόμοιο πρόβλημα σε LG και τελικά ήταν κομμένο το καλώδιο, πάνω στον ένα ακροδέκτη, σε μία από τις λάμπες τις οθόνης .
Όταν έκανε επαφή το καλώδιο με τον ακροδέκτη της λάμπας , η οθόνη άναβε και λειτουργούσε κανονικά, μέχρι κάποια στιγμή που χάνονταν αυτή η επαφή και η οθόνη έσβηνε.
nikoskosm (06-01-13)