Σελίδα 2 από 2 ΠρώτηΠρώτη 12
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 11 έως 19 από 19

Μέλος
    Όνομα
    Νίκος
    Περιοχή
    Πτολεμαΐδα

Προεπιλογή

Άρα παίρνεις έναν μετασχηματιστή 2*24V στα 120-150VA (απ'ότι διάβασα, ο ενισχυτής βγάζει 30Wrms στο κανάλι) με ένα τύλιγμα 8V(η 12, ότι είναι τέλος πάντων) στα 5-10VA. Ρώτα στον γιατρά τιμή. Αν δεν συμφαίρει, πάρε δύο ξεχωριστούς.

Και όπως λέει και ο σάκης, τους πυκνωτές να αλλάξεις. Και ένα καλό φύσιμα και καθάρισμα τα ποτενσιόμετρα αν χρειάζεται.
    Δηλαδή μαζί με την επισκευή, κάνεις και ένα service και γίνεται καινούριος.

Μέλος
    Όνομα
    Θωμάς
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη

Προεπιλογή

OK ευχαριστώ πολύ ξεκινάω άμεσα τις δοκιμές και όπου κολλήσω ενημερώνω ..

Μέλος
    Όνομα
    Θωμάς
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από sakis Εμφάνιση μηνυμάτων
    κατα κανονα τα λαμπακια στα ιαπωνικα μηχανηματα ειναι 8 βολτ αλλα ποτε δεν ξερεις αν δεν δοκιμασεις ) η ανδεν διαβασεις τι γραφουν απανω στα μπλε καλωδια μπορεις να τροφοδοτησεις αν θελεις αλλα μονο με εναλασσομενο .... αμεσως μετα εχει την γεφυρα και τον πυκνωτη μπορεις να τροφοδοτησεις πανω στον πυκνωτη προσεχωντας την πολικοτητα με συνεχες ...

τους πυκνωτες να αλλαξεις
    Τα λαμπάκια φίλε μου δεν γράφουν κάτι πάνω τα τροφοδότησα με 8volt και υπολειτουργούσαν με 12volt οκ. Τελικά να δώσω τάση στα μπλε η στα κόκκινα?

Μέλος
    Όνομα
    Νίκος
    Περιοχή
    Πτολεμαΐδα

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από gt1 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Τα λαμπάκια φίλε μου δεν γράφουν κάτι πάνω τα τροφοδότησα με 8volt και υπολειτουργούσαν με 12volt οκ. Τελικά να δώσω τάση στα μπλε η στα κόκκινα?
    Έδωσες 12V πάνω στο λαμπάκι?

Υπάρχει περίπτωση όντως να είναι 8V και με ανόρθωση και εξομάλυνση(αν υπάρχει) να γίνεται 11,2VDC. Όταν εσύ θα βάλεις όμως 12VAC, θα γίνει 17VDC και θα τα κάψεις.

Μπορεί να μην ισχύει τίποτα απο αυτά. Ο σάκης θα ξέρει καλύτερα.

Στα μπλε καλώδια το συνδέεις. Τα δύο κόκκινα και μαύρο είναι του ενισχυτή.

Μέλος
    Όνομα
    Θωμάς
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από PCMan Εμφάνιση μηνυμάτων
    Έδωσες 12V πάνω στο λαμπάκι?

Υπάρχει περίπτωση όντως να είναι 8V και με ανόρθωση και εξομάλυνση(αν υπάρχει) να γίνεται 11,2VDC. Όταν εσύ θα βάλεις όμως 12VAC, θα γίνει 17VDC και θα τα κάψεις.

Μπορεί να μην ισχύει τίποτα απο αυτά. Ο σάκης θα ξέρει καλύτερα.

Στα μπλε καλώδια το συνδέεις. Τα δύο κόκκινα και μαύρο είναι του ενισχυτή.
    Έδωσα 12v κατευθείαν στα λαμπάκια και δούλεψαν χωρίς να καούν για αρκετή ώρα.
    Ο ενισχυτής θέλω να δουλέψει τα λαμπάκια δεν με ενδιαφέρουν προς το παρών οπότε θα δώσω 24 στα 2 κόκκινα και ότι γίνει..

Μέλος
    Όνομα
    Νίκος
    Περιοχή
    Πτολεμαΐδα

Προεπιλογή

Ο ενισχυτής θέλω να δουλέψει τα λαμπάκια δεν με ενδιαφέρουν προς το παρών οπότε θα δώσω 24 στα 2 κόκκινα και ότι γίνει..
    τι εννοείς 24???
    Θέλεις -24 0 +24.

Μέλος
    Όνομα
    Θωμάς
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη

Προεπιλογή

τι εννοείς 24???
    Θέλεις -24 0 +24.
    Εγώ έδωσα +24 0 +24 το τροφοδοτικό έκλεισε από προστασία και ο ενισχυτής δεν δούλεψε, σε ποιο καλώδιο πρέπει να δώσω -24 και σε ποιο +24?

Μέλος
    Όνομα
    Σήφης
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

τι εννοείς 24???
    Θέλεις -24 0 +24.
    Εγώ έδωσα +24 0 +24 το τροφοδοτικό έκλεισε από προστασία και ο ενισχυτής δεν δούλεψε, σε ποιο καλώδιο πρέπει να δώσω -24 και σε ποιο +24?
    Νομίζω ότι κάτι δεν έχετε καταλάβει σωστά.Δεν μιλάτε για συμμετρικό τροφοδοτικό DC ,αλλά για μετασχηματιστή. Οι μετασχηματιστές δίνουν εναλλασόμενη τάση ( AC ,δηλαδή χωρίς πολικότητα ) και εσείς μιλάτε για συνεχή τάση ( DC ,δηλαδή με πολικότητα ).
    Για να συνδέθεί σωστά ο μ/τ * ,θα πρέπει να συνδέσεις την μεσαία λήψη, του δευτερέυοντως τυλίγματος του μ/τ,στο μαύρο καλώδιο και τις δύο ακριανές λήψεις του δευτερέυοντως του μ/τ, στα δυο κόκκινα καλώδια αντίστοιχα.Ο μετασχηματιστής,εν ολίγοις, θα πρέπει να έχει δευτερεύων με τάση 2x24V ( δηλαδή 24-0-24 ).Τα δύο μπλέ καλώδια,δεν ξέρω αν είναι τροφοδοσία μόνο για τα λαμπάκια,ή είναι και για κάποιο άλλο κύκλωμα του ενισχυτή, που ίσως να πρέπει να τροφοδοτηθεί και αυτό ( π.χ. κύκλωμα προστασίας ),για να λειτουργήσει ο ενισχυτής.

* μ/τ= μετασχηματιστής.

Φιλικά.

Μέλος
    Όνομα
    Νίκος
    Περιοχή
    Πτολεμαΐδα

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από ezizu Εμφάνιση μηνυμάτων
    Νομίζω ότι κάτι δεν έχετε καταλάβει σωστά.Δεν μιλάτε για συμμετρικό τροφοδοτικό DC ,αλλά για μετασχηματιστή. Οι μετασχηματιστές δίνουν εναλλασόμενη τάση ( AC ,δηλαδή χωρίς πολικότητα ) και εσείς μιλάτε για συνεχή τάση ( DC ,δηλαδή με πολικότητα ).
    Για να συνδέθεί σωστά ο μ/τ * ,θα πρέπει να συνδέσεις την μεσαία λήψη, του δευτερέυοντως τυλίγματος του μ/τ,στο μαύρο καλώδιο και τις δύο ακριανές λήψεις του δευτερέυοντως του μ/τ, στα δυο κόκκινα καλώδια αντίστοιχα.Ο μετασχηματιστής,εν ολίγοις, θα πρέπει να έχει δευτερεύων με τάση 2x24V ( δηλαδή 24-0-24 ).Τα δύο μπλέ καλώδια,δεν ξέρω αν είναι τροφοδοσία μόνο για τα λαμπάκια,ή είναι και για κάποιο άλλο κύκλωμα του ενισχυτή, που ίσως να πρέπει να τροφοδοτηθεί και αυτό ( π.χ. κύκλωμα προστασίας ),για να λειτουργήσει ο ενισχυτής.

* μ/τ= μετασχηματιστής.

Φιλικά.
    Ναι μπερδεύτηκα, αυτό εννούσα. 24-0-24(48VAC με μεσαία λήψη). AC εννοείται.
    Τα πρόσημα υπάρχουν μετά την ανόρθωση και γίνονται -34 0 +34. Δεν μας ενδιαφέρει όμως.

Θες μετασχηματιστή με μεσαία λήψη. Όπως τα λέει ο σήφης.

Σελίδα 2 από 2 ΠρώτηΠρώτη 12

Παρόμοια Θέματα

1. Θερμοφόρα (καμένο τροφοδοτικό απο νερό)
    από kostas_dh στο forum Υπόλοιπες Λευκές Συσκευές
    Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο Μήνυμα: 28-04-12, 00:47
  2. Καμένο? Μastech MY-64
    από Christos E στο forum Τηλέφωνα & GPS
    Απαντήσεις: 10
    Τελευταίο Μήνυμα: 01-03-12, 09:06
  3. ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΕΝΙΣΧΥΤΗ KENWOOD KA 5700
    από east electronics στο forum Eνισχυτής, Home Cinema & HiFi
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο Μήνυμα: 15-10-11, 10:18
  4. πρόβλημα σε ενισχυτή kenwood