Καλημέρα στην παρέα! Έχω ένα πρόβλημα με ένα ενισχυτή που μου χάρισε ένας φίλος! Όταν μου τον έδωσε έκαιγε συνεχεία με το που τον έβαζες στην πρίζα και τον άναβες την αντίσταση της παρακάτω φωτο! Άλλαξα τα τρανζίστορ που είναι πάνω στην ψήκτρα γιατί τα δύο όταν τα μέτρησα ήταν οφφ, τα αλλάζω λοιπόν και όλα καλά μέχρι εκεί! Αλλά η αντίσταση και πάλι καιγόταν αλλάζω και ένα τρίτο τρανζίστορ που είχε γιατί το είχε κάψει και εκείνο και η αντίσταση μετά δεν έπαιρνε φωτιά με την πρώτη αλλά καιγόταν σιγά σιγά! Στο άλλο κανάλι η ίδια αντίσταση έχει πάνω της γύρο στα 8 βολτ αλλά αυτή που μου καίει συνέχεια έχει επάνω της 36 και κάτι βολτ! Ήχο έχω κανονικά στο ένα κανάλι αλλά στο άλλο μου βγάζει ναι μεν ήχο αλλά είναι τέλειος παραμορφωμένω και μπουκωμένος! Είναι σαν να δίνει και να σταματάει πάλι και ούτο κάθε εξής! Τώρα ξαναμέτρησα την τάση στην αντίσταση και ήταν κάπου στα 5 βολτ και μου δείχνει στο meter ότι το χαλασμένο κανάλι βγάζει ήχο και μάλιστα στο τέρμα (δεν έβαλα ηχείο για να δω σύμφωνα με το meter κρίνω), ενώ δεν έχει σήμα στην είσοδο. Αλλά το άλλο κανάλι παίζει κανονικά! Έχετε καμιά ιδέα τη μπορεί να φταίει??
Ευχαριστώ για όποια απάντηση
![]()