Το ψωμί για να ψηθεί από μέσα πρέπει να έχει στο μέσα του τουλάχιστον 170 βαθμούς.
Αν ο φούρνος (στο σημείο του θερμοστάτη) έχει 190 βαθμούς, το μέσα του ψωμιού νομίζω θα έχει λιγότερο από 170 και γι'αυτό δεν ψήνεται.
Το έξω του ψωμιού γίνεται σκληρό γιατί το αφήνεις 2 ώρες. Όσο περισσότερο μένει στο φούρνο (λόγο χαμηλής θερμοκρασίας) τόσο πιο σκληρό θα γίνει.
Το κέικ ψήνεται κανονικά στους 190 βαθμούς γι'αυτό δεν έχεις πρόβλημα με αυτό.
Στο θέμα της κουζίνας λοιπον:
Όταν ψήνεις στον αέρα ανεβάζει μέχρι 190 βαθμούς ενώ όταν το γυρνάς στο πάνω κάτω, η θερμοκρασία μπορεί να φτάσει μέχρι τους 270.
Δοκίμασε τα παρακάτω:
Αν το βάλεις στον αέρα στους 250 βαθμούς, θα σβήσει ποτέ το λαμπάκι (ότι έπιασε θερμοκρασία)? Εφόσον λες ότι φτάνει μόνο μέχρι τους 190, λογικά το λαμπάκι δεν θα σβήσει ποτέ...
Επίσης δοκίμασε να το βάλεις στον αέρα και κάτω αντίσταση στους 250 να δεις αν θα σβήσει το λαμπάκι. Αν σε αυτό το πρόγραμμα σβήσει το λαμπάκι, μάλλον υποψιάζομαι κάποιο πρόβλημα στην πάνω αντίσταση.
Σε κάθε περίπτωση, κάνε τις δοκιμές αυτές και πες τα αποτελέσματα να δούμε πως θα συνεχίσουμε το ψάξιμο.
Τους 190 που λες πώς τους μέτρησες? Με δικό σου θερμόμετρο?