Σελίδα 4 από 5 ΠρώτηΠρώτη ... 2345 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 31 έως 40 από 41

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Πάρης
    Περιοχή
    Σκάλα , Λακωνίας

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από PCMan Εμφάνιση μηνυμάτων
    Ο ενισχυτής είναι καινούριος οπότε δεν υπάρχει περίπτωση να χάλασαν οι πυκνωτες. Αυτό που φαίνεται είναι σίγουρα κόλλα(βενζινόκολλα). Εννοείται ότι θα άνοιγε πρώτα απο πάνω(και δεν θα προλάβαινε απο κάτω) ΕΚΤΟΣ όμως αν είναι τέτοιος πυκνωτής!

Θα κάνω μια σκέψη.
    Απ ότι ξέρω, τα πυκνωτικά μικρόφωνα, θέλουν μία τάση για να δουλέψουν, σωστά? Αν ισχύει αυτό, τότε:
    πιστεύω ότι το καλώδιο είναι κομπλέ. Απλά ή δεν το κούμπωσες καλά, ή το κινητό "έφαγε φλασιά" και νόμιζε ότι συνδέθηκε hands free(καρφί 3,5mm 4pin) με μικρόφωνο αντί για κανονικά ακουστικά(πάλι καρφί 3,5mm αλλά 3pin).
    Πιστεύω ότι εκεί έγινε ένα μπάχαλο και πήγε τάση στην είσοδο του ενισχυτή, πράγμα που δεν αρέσει και τόσο στο ολοκληρωμένο που έχεις κυκλωμένο( lm4558 ) και εξού και το τζζζζ και οι καπνοί.

Υποθέσεις κάνω. Τι λέτε?
    Καλη η σκεψη σου μιας και το καλωδιο η το κινητο θα την κανανε την ζημια...οσο για τον συνεχομενο ηχο που εβγαζε ο ενισχυτης συνεχιζετε ως τωρα...παραδοξος εντοπισα εν μερη το προβληματακι...κατι παιζι με τον διακοπτη εναλλαγης εισοδων (CD , DVD , TAPE) κτλπ DSC_0031.jpg
    ο ηχος που βγαινει (τζζ) σταματαει να ακουγετε οταν πιεσω με δυναμη τον διακοπτη αυτον προς τα μεσα και κατω..μετα απο πολες προσπαθειες μεχρι να το πετυχω και να σταματησει ο ηχος...και μετα απο καποιο κουνιμα...παλι τα ιδια μεχρι να τον ξαναφτιαξω...προς το παρων την ψιλοπαλευω..αν σω ομως πως το προβληματακι αρχιζει να χειροτερευει τοτε θα το ξαναπαω στον τεχνικο..eeh μην μου περνει και λευτα για Μ..@....!

Μέλος
    Όνομα
    Σήφης
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από PCMan Εμφάνιση μηνυμάτων
    Ο ενισχυτής είναι καινούριος οπότε δεν υπάρχει περίπτωση να χάλασαν οι πυκνωτες. Αυτό που φαίνεται είναι σίγουρα κόλλα(βενζινόκολλα). Εννοείται ότι θα άνοιγε πρώτα απο πάνω(και δεν θα προλάβαινε απο κάτω) ΕΚΤΟΣ όμως αν είναι τέτοιος πυκνωτής!

Θα κάνω μια σκέψη.
    Απ ότι ξέρω, τα πυκνωτικά μικρόφωνα, θέλουν μία τάση για να δουλέψουν, σωστά? Αν ισχύει αυτό, τότε:
    πιστεύω ότι το καλώδιο είναι κομπλέ. Απλά ή δεν το κούμπωσες καλά, ή το κινητό "έφαγε φλασιά" και νόμιζε ότι συνδέθηκε hands free(καρφί 3,5mm 4pin) με μικρόφωνο αντί για κανονικά ακουστικά(πάλι καρφί 3,5mm αλλά 3pin).
    Πιστεύω ότι εκεί έγινε ένα μπάχαλο και πήγε τάση στην είσοδο του ενισχυτή, πράγμα που δεν αρέσει και τόσο στο ολοκληρωμένο που έχεις κυκλωμένο( lm4558 ) και εξού και το τζζζζ και οι καπνοί.

Υποθέσεις κάνω. Τι λέτε?
    α) Φίλε PCMan ,δεν είναι απόλυτο αυτό που λες,δηλαδή ότι: εννοείται ότι θα άνοιγαν πρώτα από πάνω οι πυκνωτές . Αναφέρω γιατί δεν ισχύει πάντα αυτό, στο παράδειγμα του ποστ#21. Και δεν αναφέρομαι σε πυκνωτές μαϊμου.

β) Δύσκολο να περάσει dc τάση,(από την τάση όπως λες,που δίνει το κινητό στο πυκνωτικό μικρόφωνο του hands free), στο ολοκληρωμένο προενίσχυσης εισόδου, επειδή στο δρόμο του σήματος εισόδου προς το ολοκληρωμένο, μεσολαβεί πυκνωτής κατά 99.99999%.Άρα αυτό με την τάση που λες,νομίζω, έχει μηδαμινές πιθανότητες να έχει συμβεί.

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από paris Kitsios Εμφάνιση μηνυμάτων
    Καλη η σκεψη σου μιας και το καλωδιο η το κινητο θα την κανανε την ζημια...οσο για τον συνεχομενο ηχο που εβγαζε ο ενισχυτης συνεχιζετε ως τωρα...παραδοξος εντοπισα εν μερη το προβληματακι...κατι παιζι με τον διακοπτη εναλλαγης εισοδων (CD , DVD , TAPE) κτλπ DSC_0031.jpg
    ο ηχος που βγαινει (τζζ) σταματαει να ακουγετε οταν πιεσω με δυναμη τον διακοπτη αυτον προς τα μεσα και κατω..μετα απο πολες προσπαθειες μεχρι να το πετυχω και να σταματησει ο ηχος...και μετα απο καποιο κουνιμα...παλι τα ιδια μεχρι να τον ξαναφτιαξω...προς το παρων την ψιλοπαλευω..αν σω ομως πως το προβληματακι αρχιζει να χειροτερευει τοτε θα το ξαναπαω στον τεχνικο..eeh μην μου περνει και λευτα για Μ..@....!
    Άν το καλώδιο είναι εντάξει,τότε,από αυτό που λες καταλαβαίνω ότι:
    α) ή ο διακόπτης επιλογής εισόδου(CD,DVD,TAPE κ.λ.π.)έχει ξεκόλλητα κάποια ποδαράκια
    β) ή έχει κάποιο σπάσιμο - κόψιμο στην πλακέτα που είναι κολλημένος ο διακόπτης επιλογής εισόδου
    γ) ή έχει πρόβλημα ο ίδιος ο διακόπτης επιλογής εισόδου.
    Καλό θα είναι πάντως να επισκευαστεί το πρόβλημα με το τζζζζ... ,επειδή μπορεί,πολύ απλά, να σου δημιουργήσει καινούργιο πρόβλημα,π.χ. στα tweeters των ηχείων σου και όχι μόνο!

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Πάρης
    Περιοχή
    Σκάλα , Λακωνίας

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από ezizu Εμφάνιση μηνυμάτων
    α) Φίλε PCMan ,δεν είναι απόλυτο αυτό που λες,δηλαδή ότι: εννοείται ότι θα άνοιγαν πρώτα από πάνω οι πυκνωτές . Αναφέρω γιατί δεν ισχύει πάντα αυτό, στο παράδειγμα του ποστ#21. Και δεν αναφέρομαι σε πυκνωτές μαϊμου.

β) Δύσκολο να περάσει dc τάση,(από την τάση όπως λες,που δίνει το κινητό στο πυκνωτικό μικρόφωνο του hands free), στο ολοκληρωμένο προενίσχυσης εισόδου, επειδή στο δρόμο του σήματος εισόδου προς το ολοκληρωμένο, μεσολαβεί πυκνωτής κατά 99.99999%.Άρα αυτό με την τάση που λες,νομίζω, έχει μηδαμινές πιθανότητες να έχει συμβεί.

Άν το καλώδιο είναι εντάξει,τότε,από αυτό που λες καταλαβαίνω ότι:
    α) ή ο διακόπτης επιλογής εισόδου(CD,DVD,TAPE κ.λ.π.)έχει ξεκόλλητα κάποια ποδαράκια
    β) ή έχει κάποιο σπάσιμο - κόψιμο στην πλακέτα που είναι κολλημένος ο διακόπτης επιλογής εισόδου
    γ) ή έχει πρόβλημα ο ίδιος ο διακόπτης επιλογής εισόδου.
    Καλό θα είναι πάντως να επισκευαστεί το πρόβλημα με το τζζζζ... ,επειδή μπορεί,πολύ απλά, να σου δημιουργήσει καινούργιο πρόβλημα,π.χ. στα tweeters των ηχείων σου και όχι μόνο!
    δλδ φιλε μου....πρεπει να ξαναπαω τον ενισχυτη στον τεχνικο?

Μέλος
    Όνομα
    Σήφης
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Καλό θα ήταν ,από την στιγμή που δεν μπορείς να κάνεις εσύ την επισκεύη.Να του υποδείξεις όμως, ακριβώς το πρόβλημα που έχεις εντοπίσει στον ενισχυτή με τον διακόπτη επιλογής εισόδου.Πήγαινε του αν θέλεις και το καλώδιο που χρησιμοποιείς,να κάνει μια δοκιμή επί τόπου (αν μπορεί βέβαια τη συγκεκριμένη στιγμή ο τεχνικός), μαζί με το κινητό σου.

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Πάρης
    Περιοχή
    Σκάλα , Λακωνίας

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από ezizu Εμφάνιση μηνυμάτων
    Καλό θα ήταν ,από την στιγμή που δεν μπορείς να κάνεις εσύ την επισκεύη.Να του υποδείξεις όμως, ακριβώς το πρόβλημα που έχεις εντοπίσει στον ενισχυτή με τον διακόπτη επιλογής εισόδου.Πήγαινε του αν θέλεις και το καλώδιο που χρησιμοποιείς,να κάνει μια δοκιμή επί τόπου (αν μπορεί βέβαια τη συγκεκριμένη στιγμή ο τεχνικός), μαζί με το κινητό σου.
    το να μπορει εκεινη την στιγμη ο τεχνικος.....δεν το νομιζω...:P αλλα τον ενισχυτη θα τον παω για να μην εχουμε και τπτ μεγαλυτερες ζημιες στο μελον..και τορα λευτα για τετοια....ΔΕΕΝ υπαρχουν...(...:@

Μέλος
    Όνομα
    Δημήτρης
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

το να μπορει εκεινη την στιγμη ο τεχνικος.....δεν το νομιζω...:P αλλα τον ενισχυτη θα τον παω για να μην εχουμε και τπτ μεγαλυτερες ζημιες στο μελον..και τορα λευτα για τετοια....ΔΕΕΝ υπαρχουν...(...:@
    Για ποιό λόγο τραβολογιέσαι στον τεχνικό και δεν το ψάχνεις αλλιώς μόνος σου σπίτι σου?
    Δηλαδή εφόσον βλέπεις το πρόβλημα με το κινητό, δοκίμασε με τον υπολογιστή μετά να δείς αν επιμένει το πρόβλημα, δοκίμασε και με μια άλλη συσκευή πχ κάποιο ραδιάκι με έξοδο για ακουστικά, δοκίμασε με μια τηλεόραση κλπ.....
    Αν επιμένει άλλαξε και το καλώδιο με το καρφάκι, δοκίμασε ένα άλλο καλώδιο ή αγόρασε ένα άλλο εφόσον κάνει 1Ε όπως είπες και μετά εφόσον το πρόβλημα παραμείνει πήγαινε το μηχάνημα στον τεχνικό....

Το avatar του χρήστη Nemmesis
    Μέλος
    Όνομα
    Παναγιωτης
    Περιοχή
    Πτολεμαιδα

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από agis68 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Φιλε απο ότι βλέπω εγώ μάλλον τίναξαν τα πέταλα οι πυκνωτές φίλτρου...(οι δύο μεγάλοι) Αν δεν φαινονται φουσκωμένοι αν δεις καλύτερα θα δεις ενα λεκε σε απόσταση (δες κύκλο) και επίσης πολύ καφε υγρό προς τους ακροδεκτες....δες κοκκινα σημεια....αλλαξε λοιπόν τους δύο πυκνωτες και αν δεν δουλέψει έλεγξε για καμμενη ασφάλεια αλλα και πάλι εδώ είμαστε....Προσχή στο ότι οι πυκωτες πρέπει να είναι για 250VΣυνημμένο Αρχείο 29627Πολλές φορές οι πυκνωτες δεν ανοιγουν από πανω αλλα απλά αδειαζουν τα εντερα τους πάνω στη πλακετα....και γεμίζει αυτο το υγρο που μοιρίζει με κλανια απο γιγαντουφάσουλα.....μυρισε και θα δεις οτι εχω δίκιο...ειναι απλά θέμα πειρας...θα μάθεις

η εικόνα μεγενθυνεται πολύ και φαίνεται πεντακάθαρα

EDIT Ωπα και οι δυο μικροι τους βλέπω να έχουν γίνει μέσα στα ζουμια....μπορει να σκασανε και αυτοι...αλλαξε τα ολα τα πυκνώτια
    τι ειναι αυτα που λες???? οι ηλεκτρολιτικοι μαλλον δεν πρεπει να εχουν βγαλει ζουμια... κολλα ειναι... και το πιο πιθανο βενζινοκολλα... επισης αυτοι οι 2 πυκνωτες με την καμια δεν ειναι στα 250V ... μην λες οτι νανε... και επισης οι μικροι που λες δεν ειναι σκασμενοι... απλα ειναι αυτοι που εχουν το μαυρο σημαδακι στο επανω μερος τους...

edit: ο κοκκινος λεκες που ειναι κυκλωμενος στην φωτο εγω λεω οτι ειναι απο την πασοκολλα που εβαλε το κινεζακι στην βιδα που κραταει το ολοκληρομενο στην ψυκτρα...
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Nemmesis : 26-02-12 στις 22:58
    φανατικος αντιαεικινηστης....
    δεν επιτρεπω την εξελιξη γιατι εχω πετρελαια...

Το avatar του χρήστη Nemmesis
    Μέλος
    Όνομα
    Παναγιωτης
    Περιοχή
    Πτολεμαιδα

Προεπιλογή

Παιδια και εγω νομιζω πως θα ειναι κολα..θα το ειχα προσεξει ανοιγοντας το...
    πριν που το ειχα παει στον τεχνικο..με το που του ειπα τι ειχε γινει...κατευθειαν χωρις αλλη σκεψη μου ειπε..''Οι εξοδοι εχουν καει...:/
    μου ειπε πως θα τον ανοιγε το απογευμα..βεβαια..χαρακτηριστικο αυτου του τεχνικου ειναι το ποοοοσο πολυ βαριετε...μπορει ξερω γω να ειναι καποια ζημια που να βαριετε να την φτιαξει και να μου πει οτι ειναι για πεταμα κ οτι ο ενισχυτης καικε ολοος...και κατι τετοια...:O..εδω και χρονια αυτος ειναι ο μονος τεχνικος εδω στην περιοχη μας μιας και ειμαστε κομοπολη..τωρα δεν ξερω ποση σημασια θα δωσει..αλλα μακαρι να μην αρχισει τις Μ............του...:O και να μαθω τι στο καλο επαθε ενας ενισχυτης 5 ημερων...:@..:O
    5ημερων ενισχυτης και τον ανοιξες??? τι ειναι αυτα που κανεις... επρεπε να τον πας με την μια πισω...
    φανατικος αντιαεικινηστης....
    δεν επιτρεπω την εξελιξη γιατι εχω πετρελαια...

9. Ένα μέλος ευχαρίστησε τον Nemmesis για αυτό το χρήσιμο μήνυμα:

mikemtb73 (07-05-23)

Μέλος
    Όνομα
    Σήφης
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Danza Εμφάνιση μηνυμάτων
    Για ποιό λόγο τραβολογιέσαι στον τεχνικό και δεν το ψάχνεις αλλιώς μόνος σου σπίτι σου?

Φίλε Danza,ίσως δεν έχεις διαβάσει όλα τα ποστ από την αρχή,αλλιώς θα καταλάβαινες ότι οι γνώσεις του paris Kitsios,είναι αρκετά περιορισμένες προς το παρών.

Δηλαδή εφόσον βλέπεις το πρόβλημα με το κινητό, δοκίμασε με τον υπολογιστή μετά να δείς αν επιμένει το πρόβλημα, δοκίμασε και με μια άλλη συσκευή πχ κάποιο ραδιάκι με έξοδο για ακουστικά, δοκίμασε με μια τηλεόραση κλπ.....
    Αν επιμένει άλλαξε και το καλώδιο με το καρφάκι, δοκίμασε ένα άλλο καλώδιο ή αγόρασε ένα άλλο εφόσον κάνει 1Ε όπως είπες και μετά εφόσον το πρόβλημα παραμείνει πήγαινε το μηχάνημα στον τεχνικόΣυμφωνώ , αλλά νομίζω ότι πρέπει να τα έχει κάνει αυτά που λες,γιατί εντόπισε πρόβλημα με τον διακόπτη επιλογής εισόδου. Καθώς κουνάει - πιέζει τον διακόπτη, κάνει βόμβο,οπότε δεν έχει σχέση με καλώδιο ή ηχητική πηγή(κινητό,υπολογιστή κ.λ.π.).Άλλωστε,για το καλώδιο αναφέρεται και σε προηγούμενα ποστ,άρα πιστεύω ότι το έχει λάβει υπόψη του,στους ελέγχους που έκανε για να εντοπίσει το πρόβλημα.

....

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Πάρης
    Περιοχή
    Σκάλα , Λακωνίας

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Nemmesis Εμφάνιση μηνυμάτων
    5ημερων ενισχυτης και τον ανοιξες??? τι ειναι αυτα που κανεις... επρεπε να τον πας με την μια πισω...
    Φιλε Nemmesis επαναλαμβανω πως βρισκομε πολλαα χιλιομετρα μακρια απο το καταστημα που παραγγειλα τον ενισχυτη...και με την εγγιυση να το εστελνα δεν με συμφερε μιας και θα πληρωρα 25 ευρω μεταφορικα.....ειχα επικοινωνισει με το καταστημα πριν κανω οποιαδηποτε κινηση...και εφοσων δεν με συμφερε..τον ανοιξα και μετα τον πηγα σε εναν τεχνικο της περιοχης..δεν ειμαι πια και τοοοσο χαζος...

Σελίδα 4 από 5 ΠρώτηΠρώτη ... 2345 ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. KODA AV-1068A
    από makoulis στο forum Eνισχυτής, Home Cinema & HiFi
    Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο Μήνυμα: 12-01-15, 22:20
  2. KODA AV-1300 καμένη η μια έξοδο
    από Makissat στο forum Eνισχυτής, Home Cinema & HiFi
    Απαντήσεις: 57
    Τελευταίο Μήνυμα: 26-03-12, 00:50
  3. Ενισχυτής KODA AV-1300
    από high frequency στο forum Eνισχυτής, Home Cinema & HiFi