Σελίδα 3 από 5 ΠρώτηΠρώτη 12345 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 21 έως 30 από 41

Μέλος
    Όνομα
    Σήφης
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

FILMAN μου έχει συμβεί,αρκετές φορές, να βγάζουν υγρά από κάτω οι πυκνωτές ,χωρίς να φουσκώνουν(τουλάχιστον δεν φαίνονταν φουσκωμένοι οπτικά). 'Οντως, είχαν πολύ λίγο στραβώσει σε σχέση με την αρχική θέση τοποθέτησής τους, άλλα μόνο έμπειρο μάτι θα το έβλεπε αυτό. Και αυτό επειδή δεν <<πατούσαν>> πάνω στην πλακέτα αλλά είχαν ένα μικρό κενό από αυτήν,οπότε δεν <<στράβωναν>> αισθητά.Το φαινόμενο αυτό βέβαια μου έχει συμβεί σε πυκνωτές που λειτουργούσαν σε παλμοτροφοδοτικά,και αυτό γινόνταν λόγω πολυκαιρίας,(σε κατάσταση λειτουργίας) των πυκνωτών αυτών.Σε απλά, κλασικά, τροφοδοτικά δεν μου έχει συμβεί ποτέ.
    Θα συμφωνήσω όμως και εγώ με μαζί σου.Μάλλον κόλλες είναι τα <<ζουμιά>> που λέει ο φίλος agis68, στους μεγάλους πυκνωτές της τροφοδοσίας. Μπορεί βέβαια, να κάνει και δοκιμαστικό έλεγχο με κάποια μπατονέτα,για να δεί αν είναι ρευστά υγρά(άρα ηλεκτρολύτης από τους πυκνωτές) ή κόλλες.
    Παρεμπιπτόντως, φίλε agis68 ,σε καμία περίπτωση οι πυκνωτές αυτοί δεν έχουν τάση λειτουργίας 250V,όπως λες στο ποστ #13,(γιατί τότε θα μιλάγαμε για ενισχυτή με πολύ περισσότερα watt).Επειδή δεν έχει νόημα (και ειδικά μια εταιρία σαν την koda δεν θα το έκανε ποτέ,για λόγους κόστους) να βάλεις τόοοσο πολύ μεγαλύτερη τιμής(όσο αφορά την τάση λειτουργίας)πυκνωτές στο τροφοδοτικό,από αυτήν που είναι πραγματικά η τάση της τροφοδοσίας (ο koda λειτουργεί περίπου με +20V/-20V εώς +30V/-30V max) .
    Άσε που οι δύο πυκνωτές 3300μf τουλάχιστον (μάλλον τέτοια τιμή έχουν αυτοί που έχει το μηχάνημα,ή άντε στην καλύτερη 4700μf),σε τάση 250V, θα κόστιζαν περίπου όσο την μισή τιμή που αγόρασε το μηχάνημα.
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη ezizu : 24-02-12 στις 21:30

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Πάρης
    Περιοχή
    Σκάλα , Λακωνίας

Προεπιλογή

Παιδια και εγω νομιζω πως θα ειναι κολα..θα το ειχα προσεξει ανοιγοντας το...
    πριν που το ειχα παει στον τεχνικο..με το που του ειπα τι ειχε γινει...κατευθειαν χωρις αλλη σκεψη μου ειπε..''Οι εξοδοι εχουν καει...:/
    μου ειπε πως θα τον ανοιγε το απογευμα..βεβαια..χαρακτηριστικο αυτου του τεχνικου ειναι το ποοοοσο πολυ βαριετε...μπορει ξερω γω να ειναι καποια ζημια που να βαριετε να την φτιαξει και να μου πει οτι ειναι για πεταμα κ οτι ο ενισχυτης καικε ολοος...και κατι τετοια...:O..εδω και χρονια αυτος ειναι ο μονος τεχνικος εδω στην περιοχη μας μιας και ειμαστε κομοπολη..τωρα δεν ξερω ποση σημασια θα δωσει..αλλα μακαρι να μην αρχισει τις Μ............του...:O και να μαθω τι στο καλο επαθε ενας ενισχυτης 5 ημερων...:@..:O

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Πάρης
    Περιοχή
    Σκάλα , Λακωνίας

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από ezizu Εμφάνιση μηνυμάτων
    FILMAN μου έχει συμβεί,αρκετές φορές, να βγάζουν υγρά από κάτω οι πυκνωτές ,χωρίς να φουσκώνουν(τουλάχιστον δεν φαίνονταν φουσκωμένοι οπτικά). 'Οντως, είχαν πολύ λίγο στραβώσει σε σχέση με την αρχική θέση τοποθέτησής τους, άλλα μόνο έμπειρο μάτι θα το έβλεπε αυτό. Και αυτό επειδή δεν <<πατούσαν πάνω στην πλακέτα αλλά είχαν ένα μικρό κενό από αυτήν,οπότε δεν <<στράβωναν>> αισθητά.Το φαινόμενο αυτό βέβαια μου έχει συμβεί σε πυκνωτές που λειτουργούσαν σε παλμοτροφοδοτικά,και αυτό γινόνταν λόγω πολυκαιρίας,(σε κατάσταση λειτουργίας) των πυκνωτών αυτών.Σε απλά, κλασικά, τροφοδοτικά δεν μου έχει συμβεί ποτέ.
    Θα συμφωνήσω όμως και εγώ με μαζί σου.Μάλλον κόλλες είναι τα <<ζουμιά>> που λέει ο φίλος agis68, στους μεγάλους πυκνωτές της τροφοδοσίας. Μπορεί βέβαια, να κάνει και δοκιμαστικό έλεγχο με κάποια μπατονέτα,για να δεί αν είναι ρευστά υγρά(άρα ηλεκτρολύτης από τους πυκνωτές) ή κόλλες.
    Παρεμπιπτόντως ,σε καμία περίπτωση οι πυκνωτές αυτοί δεν έχουν τάση λειτουργίας 250V,όπως λες στο ποστ #13,(γιατί τότε θα μιλάγαμε για ενισχυτή με πολύ περισσότερα watt).Επειδή δεν έχει νόημα (και ειδικά μια εταιρία σαν την koda δεν θα το έκανε ποτέ,για λόγους κόστους) να βάλεις τόοοσο πολύ μεγαλύτερη τιμής(όσο αφορά την τάση λειτουργίας)πυκνωτές στο τροφοδοτικό,από αυτήν που είναι πραγματικά η τάση της τροφοδοσίας (ο koda λειτουργεί περίπου με +20V/-20V εώς +30V/-30V max) .
    Άσε που οι δύο πυκνωτές 3300μf τουλάχιστον (μάλλον τέτοια τιμή έχουν αυτοί που έχει το μηχάνημα,ή άντε στην καλύτερη 4700μf),σε τάση 250V, θα κόστιζαν περίπου όσο την μισή τιμή που αγόρασε το μηχάνημα.
    Παιδια...τον παρελαβα τον ενισχυτη απο τον τεχνικο...απο οτι μου ειπε ο ενισχυτης δεν ειχε τιποτα...το μονο που με ρωτησε..ηταν πιες εξοδους χρησιμοποιω..τις 2 βυδωτες η τις αλλες τρεις (Center - rear R & rear L) η αληθεια ειναι πως τα εκανα τα πειραματακια μου..κοινως τις βλακειες μου...γιατι δοκιμαζα τα ηχεια της (sony 100 watt) απο τις εξοδους αυτες για να εβλεπα τι ηχος εβγενε και αν αξιζε να συνδεσω ηχεια απο εκει...επισεις ειχα συνδεσει δυο ηχεια παραληλα σε μια απο τις δυο εξοδους...ωραια ολα αυτα....τωρα παρατηρησα το εξης...οταν βγαζω το λευκο καλοδιο απο τιν εισοδο..και αφηνω μονο το κοκκινο ο ενισχυτης βγαζει εναν πολυ δυνατο ηχο αυτο το (τζζζζζζζζζζ)...αλλα οταν βγαζω το κοκκινο και αφινω μονο το ασπρο ειναι ολα οκ...και αυτο ειχε γινει πριν αρχισει να βγαζει καπνους ο εινσχυτης...τοτε μετα την μεταφορα του απο το ενα δωματιο στο αλλο ενω ειχα συνδεσει τα ηχεια ειχα τον ενισχυτη ανοιχτο και εβαζα τις εισοδους..η πρωτη εισοδος που ειχα βαλει ηταν η κοκκινη..εκανε αυτο τον θορυβο και εβαλα κατευθειαν και την ασπρη και σταματουσε ο ηχος....μετα αντεστρεψα τα βυσματα και εβαλα το κοκκινο στο ασπρο και το ασπρο στο κοκκινο και υστερα.....Καπνοι...τωρα μου το κανει παλι αλλα οταν τα βαζω και τα δυο σταματαει ο ηχος...τωρα ομως ψιλοδισταζω να τον χρησιμοποιω γιατι φοβαμε μην μου παθει καμια ζημια ανεπανορθωτη η ασυμφερη καλυτερα....://
    ΥΣ..τελικα το υγρο κατω απο τους πυκνωτες ηταν Κολα...:O

Μέλος
    Όνομα
    Σήφης
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Μάλλον έχεις κομμένο το καλώδιο RCA .Πρόσεχε, όταν κάνεις συνδέσεις στις εισόδους ή στις εξόδους του ενισχυτή.Ο ενισχυτής πρέπει να είναι κλειστός και θα τον ανάβεις μόνο όταν είσαι σίγουρος 100% ότι όλα είναι συνδεδεμένα σωστά, για να αποφεύγονται τα διάφορα τζζζζζ.... που λες .Το πιο απλό που μπορείς να πάθεις με τα τζζζζζ..., είναι να κάψεις τα tweeters από τα ηχεία σου και όχι μόνο αυτό βέβαια.
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη ezizu : 24-02-12 στις 20:58

Το avatar του χρήστη jimk
    Μέλος
    Όνομα
    dimitris
    Περιοχή
    space

Προεπιλογή

τυχερος εισαι... τελικα κολλα ηταν στους πυκνωτες?

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Πάρης
    Περιοχή
    Σκάλα , Λακωνίας

Προεπιλογή

Μάλλον έχεις κομμένο το καλώδιο RCA .Πρόσεχε, όταν κάνεις συνδέσεις στις εισόδους ή στις εξόδους του ενισχυτή.Ο ενισχυτής πρέπει να είναι κλειστός και θα τον ανάβεις μόνο όταν είσαι σίγουρος 100% ότι όλα είναι συνδεδεμένα σωστά, για να αποφεύγονται τα διάφορα τζζζζζ.... που λες .Το πιο απλό που μπορείς να πάθεις με τα τζζζζζ..., είναι να κάψεις τα tweeters από τα ηχεία σου και όχι μόνο αυτό βέβαια.
    ahaa...και καθολου απι9ανο ο ενισχυτης να ειχε βγαλει καπνους μαλον επειδη θα βρεθηκε σε σημειο ''ΠΑΡΑΤΣΑΚ'' να καει...:/
    και το καλοδιο που εχω μην φανταστεις οτι ειναι και μαρκας...η ποιοτητας...καλοδιο του ευρου ηταν..
    αλλα ρε παιδι μου...τοτε ο ενισχυτης ειχε βγαλει καπνους...και την γλυτωσε απο το καψιμο...?? :O..

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Πάρης
    Περιοχή
    Σκάλα , Λακωνίας

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από jimk Εμφάνιση μηνυμάτων
    τυχερος εισαι... τελικα κολλα ηταν στους πυκνωτες?
    ναι φιλε...κολα ηταν.....και οι κοκκινοι λεκεδες που βλεπαμε ηταν κατι σαν μελανι...με το ιδιο ακριβως υλικο ειχαν κανει σημειωσεις πανω στην πλακετα...και θα τους ξεφυγε προφανος...οσο για το αν ειμαι τυχεροος...οοοντως...τωρα βεβαια η εγγιυση εχει χαθει....αλλα οπως και να ειχε δεν συμφερε να τον εστελνα...παντως ο ενισχυτης ηρθε παλι στα κανονικα του....και βγαζει τον εξερετικο ηχου που εβγαζε και πριν.. παλι καλα...........(sorry για τα ορθογραφικα..αλλα γραφω λιγο βιαστικα...ετσι μην παρεξηγητε...
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη paris Kitsios : 25-02-12 στις 00:17

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Πάρης
    Περιοχή
    Σκάλα , Λακωνίας

Προεπιλογή

Αυτο φιλε μου το εμπεδωσα καλα...σημερα πρωωωτα εκανα τις συνδεσεις και μεταα στο ρευμα...
    αλλα θα σου κανω μια λιγο χαζη ερωτηση...αλλα οκ..το καλωδιο RCA οταν λες οτι εχει καει...ενωεις να εχουν βραχικυκλωσει τα δυο καλωδιακια (κοκκινο-ασπρο) στο βυσμα (καρφι 3.5) που ενονονται??DSC_0030.jpg

Μέλος
    Όνομα
    Σήφης
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Πάρη δεν σου μίλησα για καμένο καλώδιο στο ποστ#24,αλλά για κομμένο.Πιθανών να έχει κοπεί εσωτερικά ο χαλκός σε κάποιο σημείο.Μπορεί ακόμα να έχει κοπεί και στις εσωτερικές ενώσεις του καλωδίου με τα βύσματα.

Μέλος
    Όνομα
    Νίκος
    Περιοχή
    Πτολεμαΐδα

Προεπιλογή

Ο ενισχυτής είναι καινούριος οπότε δεν υπάρχει περίπτωση να χάλασαν οι πυκνωτες. Αυτό που φαίνεται είναι σίγουρα κόλλα(βενζινόκολλα). Εννοείται ότι θα άνοιγε πρώτα απο πάνω(και δεν θα προλάβαινε απο κάτω) ΕΚΤΟΣ όμως αν είναι τέτοιος πυκνωτής!

Θα κάνω μια σκέψη.
    Απ ότι ξέρω, τα πυκνωτικά μικρόφωνα, θέλουν μία τάση για να δουλέψουν, σωστά? Αν ισχύει αυτό, τότε:
    πιστεύω ότι το καλώδιο είναι κομπλέ. Απλά ή δεν το κούμπωσες καλά, ή το κινητό "έφαγε φλασιά" και νόμιζε ότι συνδέθηκε hands free(καρφί 3,5mm 4pin) με μικρόφωνο αντί για κανονικά ακουστικά(πάλι καρφί 3,5mm αλλά 3pin).
    Πιστεύω ότι εκεί έγινε ένα μπάχαλο και πήγε τάση στην είσοδο του ενισχυτή, πράγμα που δεν αρέσει και τόσο στο ολοκληρωμένο που έχεις κυκλωμένο( lm4558 ) και εξού και το τζζζζ και οι καπνοί.

Υποθέσεις κάνω. Τι λέτε?
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη PCMan : 25-02-12 στις 03:37

Σελίδα 3 από 5 ΠρώτηΠρώτη 12345 ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. KODA AV-1068A
    από makoulis στο forum Eνισχυτής, Home Cinema & HiFi
    Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο Μήνυμα: 12-01-15, 22:20
  2. KODA AV-1300 καμένη η μια έξοδο
    από Makissat στο forum Eνισχυτής, Home Cinema & HiFi
    Απαντήσεις: 57
    Τελευταίο Μήνυμα: 26-03-12, 00:50