-
Θα προσπαθήσω να σου απαντήσω σύντομα.
Kapton Tapes καλό είναι να βρείς σε όσο πιο υψηλή θερμοκρασία βρείς (ενα καρούλι για 800-900 βαθμούς που έχω κοστίζει 120 ευρώ) με χαμηλή τιμή. Συνήθως κοστίζουν μερικά ευρώ για θερμοκρασίες μέχρι 400-450. Δεν υπάρχει συγκεκριμένος τύπος η μάρκα, αν είναι επώνυμο θα πληρώσεις όνομα.
Το αλουμινόχαρτο δεν χρειάζεται, πρέπει να καλύψεις γειτονικά πλαστικά εξαρτήματα αν υπάρχουν ή τίποτα ηλεκτρολυτικούς πυκνωτές (έχουν την τάση να σου σκάνε στα μούτρα). Μπορεί να μη χρειαστείς και καθολου ταινίες, εξαρτάται απο τί υπάρχει τριγύρω που δεν θέλεις να χαλάσει (πλαστικοί κονέκτορες κλπ).
Άλλο η θερμοκρασία λειτουργίας και το πόση αντοχή έχει ένα εξάρτημα την ώρα που λειτουργεί και άλλο η θερμοκρασία κόλλησης.
Reballing δεν γίνεται ένα ένα. Γίνονται με stencil με τρύπες που τοποθετούν έτοιμες σφαίρες κόλλησης πάνω στα pads ωστε να το ζεστάνεις και να κολλήσει και ο άλλος τρόπος είναι να "εκτυπώσεις" με πάστα κόλλησης τα pads και να το ζεστάνεις. Ο δεύτερος τρόπος είναι πιό αποδοτικός και φτηνός.
Στην περίπτωση του ζελέ αν βάλεις στις άκρες ενός τσίπ και θέλεις να πάει απο κάτω μόλις το ζεστάνεις θα αρχίσει να κυλάει προς τα μέσα, υπάρχει μεγάλη επιφάνεια και λόγω επιδερμικού φενομένου το τραβάει απο κάτω.
Δεν υπάρχει μια στάνταρ διαδικασία που να λέει τάδε βαθμούς κλπ όλα εξαρτώνται απο το εξάρτημα που θέλεις να κολλήσεις, στα datasheet του κατασκευαστή γράφει τα προφίλ κόλλησης, για το πόσο αντέχει, για πόση ώρα κλπ. Πολύ σημαντικό αν οι κολλήσεις είναι χωρίς μόλυβδο (πολυ πιθανόν στην εποχή μας).
Με ένα απλό θερμό αέρα ζεστένεις και το εξάρτημα και την πλακέτα απο πάνω μόνο, απο κάτω μπορεί απλά να υπάρχει προθερμαντήρας ωστε να γίνει σωστά η κόλληση. Ενδεικτικά ένα προφίλ κόλλησης μπορεί να είναι κάπως έτσι (προθερμανση 5 λεπτά στους 150) μετά (κόλληση-αποκόλληση στους 290 για 2 λεπτά max) μετά (προθέρμανση στους 150 για 2-3 λεπτά) μετά (αφήνουμε να κρυώσει). Οι κατασκευαστές έχουν μέχρι και καμπύλες θερμοκρασιών που τα κάνουν κατανοητά.
Χρειάζεσαι καθαριστικό που να μπορεί να καθαρίσει, πολλοί χρησιμοποιούν οινοπνεύματα και διάφορα άλλα χημικά. Στο ζελέ όμως που είναι πιό επίμονο συνιστώ να χρησιμοποιήσεις κάποιο σπρέι όπως το flux off της Cramolin (παίζει να είναι και το πιό αποτελεσματικό) η κάποιο άλλο flux remover.
Οταν βρώ χρόνο θα κάνω ένα σύντομο video.
900MHz-64GHz

-
Δικαιώματα - Επιλογές
- Δημιουργία θεμάτων: Όχι
- Υποβολή μηνυμάτων: Όχι
- Σύναψη αρχείων: Όχι
- Επεξεργασία μηνυμάτων: Όχι
-
Όροι Χρήσης